16 Aralık 2019 Pazartesi

Son dakikalarda kaybedilen her puanda o gol bağıra bağıra geliyorum diyordu


Galatasaray'ın son dakikalarda çok fazla puan kaybettiği doğru olsa da bu şanssızlıkla açıklanamaz. Hocayı eleştirdiğim noktalardan biri de bu. Son dakikaların altını çok çiziyor ve işi şanssızlık noktasına getiriyor gibi. Oysa o maçlarda "son dakika golleri" bağıra bağıra geliyordu. Kazanamamak en azından benim için sürpriz değildi.

Bir maçı tek kale oynarsın, çok gol kaçırırsın, rakip gelir bulduğu tek pozisyonda golü bulur, ona şanssızlık dersin. Öne geçtikten sonra geri çekilip, rakip oyunu senin yarı sahana yıktıktan ve pozisyonlar bulmaya başladıktan sonra ise yediğin gole şanssızlık diyemezsin. 75'de de gelir o gol, 90+'da da. Çok bir şey fark etmiyor.

Konyaspor maçı böyleydi. 2. yarıda 1-0 öne geçene kadar baskı kurduk, 1-0 öne geçtikten sonra geri çekildik. Yeni Malatyaspor deplasmanı da aynı. 2. yarıda oluşan açık alanı ısrarla kullanmadık, laubali hareket ettik ve rakip son 10 dakikada baskıyı kurarak cezayı kesti. Ankaragücü karşısında da 2-1'in ardından o maçın 2-2'ye geleceğini hepimiz biliyorduk. Club Brugge maçına girmiyorum bile, 1-0'ın ardından neredeyse tüm maç kendi yarı sahamızda oynadık.

Bu liste uzar yani. Böyle devam ettiğimiz sürece son dakikalarda puan kaybetmeye devam ederiz. Hücum fakiriyiz, bir maçta 2 golü bulmamız mucize halini aldı. Her maçta da seni Muslera kurtaramaz. Alanyaspor karşısında da maç son dakikada yediğin golle 1-1 bitse kim ne diyebilirdi ki? 

2-0 öndeyken dahi tehlike var. O maç 2-1'e geldikten sonra Galatasaray'da panik başlıyor. 10 kişilik Ankaragücü dahi baskı kurdu, nasıl panik olduğumuzu gördük. Tüm takım geri çekildi, Emre Taşdemir topu panikten taca attı ve akabinde yediği çalımla da gol geldi. 2-2'nin ardından ise 3 dakika daha hücum oynayayım dedin. Şu hücum fakirliğinde maçı mı çevirecektik?

Ankaragücü'nü yenmiş olsan şu an Fenerbahçe'nin üzerindeydin. Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin ardından ise Beşiktaş'ın da önüne geçebilirdin. 3'de 3 diyorduk ya, ciddi anlamda avantajdı. Biz ise ilk ve en kolay adımda kaybettik. Her kırılma anında kırıldığımız için de pek bir umudum kalmıyor işte.

6 yorum:

  1. deschamp 2018 dünya kupasında skoru garantiledikten sonra mbappe yi çıkarıp son dakikalarda nzonziyi oyuna alır skoru korumak icin ortasahayı 5lerdi ve herzaman tutardı bu taktik,fransa milli takımının sahip olduğu opsiyonu bile kullanamayan bir organizasyona sahibiz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada o şekil kullanılır ama burada öyle kullanman lüks kalır.

      Sil
  2. Oyundan bu kadar net şekilde düşülmesinin sebepleri incelenmeli son yarım saatte fiziksel mi zihinsel mi? Fizikselse eğer Trabzon maçındaki durum neydi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziksel bence, iyi çalışmadığımızı düşünüyorum. Trabzon çok çekildi orada, ister istemez yürüdük.

      Sil
  3. Hoca da gereksiz dayanaksız bir iyimserlik var. Kötü oynadığımız maçta bile iyiydik şanssızdık diyor takıma moral vermek vs desem değil çünkü sürekli ocak ayı diyerek oyuncuları suçluyor bir nevi oyuncuya inancı kalmadığını söylüyor yani. Moral vermek istediği oyuncular değil camia belki.

    Oysaki 5 hoca onlarca futbolcu değişti hastalık kanser gibi kolaylıkla yeni gelenlere de sirayet ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz değil, adam geçmişinde yaptıklarını biliyor, inanıyor. Ben de inanıyorum hatta. Neler yaşadık, yine yaşarız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir