16 Aralık 2019 Pazartesi

Ankaragücü karşısında Selçuk İnan'lık ne vardı ki?


Galatasaray'da 2 büyük ezber var. İlki Selçuk İnan'ın bulduğu şans, diğeri de eleştirilmesi. Ankaragücü maçından sonra da böyle oldu. Selçuk İnan oyuna girdi ve maç sonunda eleştiriliyordu. Oysa Ankaragücü karşısında Selçuk İnan'lık ne vardı ki? Çıktı ve topunu oynadı. İyi, kötü bu ayrı konu. Selçuk İnan'a kötü derken, kime iyi denildi?

Oyna deniyor oynuyor, otur deniliyor oturuyor. Burada sorumlu o değil, kapasitesi dahilinde hareket ediyor. Fatih Hoca onu ısrarla rotasyona atmak istese de ciddi anlamda verim alamayacağını hepimiz biliyoruz. Lemina sakatlandığında da oyuna o girdi ve bence kötü de değildi. Nagatomo'ya yapmış olduğu asist gol olsa başka şeyler konuşurduk.

O pozisyonda eski günlerinden bir pasaj vardı. Tabii bunu sürekli görememek sorun, bazen denk geliyor. Maça baktığımızda ise performansı için bir eleştiri getirmem, elinden geleni yaptı. Şu maçın 2-0'dan 2-2'ye gelmesi Selçuk İnan'ın değil eseri değil. Israr eden hoca yani, ezber bir hamle bu. Yorumlar da aynı şekilde.

Maçı kazanma noktasına da gelmiştik. 1-0'ın ardından kaçan birçok pozisyon var. Biri de Selçuk İnan'ın net asistinde üstelik. 2-0'ın ardından da maçın o noktaya gelmemesi gerekiyor. Pas yap, topa sahip ol, oyunu biraz daha rakip sahaya yık ve rakibi umutlandırma. 2-1'den sonra bu maçın 2-2'ye geleceği netti.

Tüm bunları da Selçuk İnan'da ısrar edelim diye yazmıyorum. Ben olsam Donk'u orta sahaya çeker ve stoper alırdım. Ya da Taylan Antalyalı ilk tercihim olurdu. Taylan Antalyalı oyuna girdiğinde çok daha etkili oldu. Takımı hücuma taşıyan ve rakip ceza sahasında etki yaratan isimdi. Ankaragücü maçında oyunu Selçuk İnan üzerinden okuyacak bir şey yok sadece.

5 yorum:

  1. selçukluk hiçbir şey yoktu. bazı taraftarlar artık iyice mantığı bir kenara bırakmış. hatta yuto düzgün vursa "selçuk'tan klas asist" yazılacaktı.

    yalnız selçuk neden 1 dakika bile oynasa küfür yiyecek hale geldi. nasıl böyle düştü. biraz da kendini eleştirmeli. jose sosa ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıktı oynadı, bence elinden gelenin fazlasını da yaptı hatta.

      Sil
  2. selcuk inan şu anda tuzlasporda oynayabilecek kapasitede bile değil.

    YanıtlaSil
  3. Selçuk elinden geleni yaptı bu maç için bir şey denilemez kendisine... Belki daha fazla sorumluluk almadığı için eleştirilebilir. Son dakikalardaki kornerleri o kullanmaliydi mesela

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir