12 Aralık 2019 Perşembe

Sorunu Falcao'nun yokluğunda aramaya devam ettikçe de değişecek bir şey yok


Bu takım hücum fakiri. Futbolun tüm doğrularından bir haber, buraya kadar geldiği noktayı da Muslera ve formanın ağırlığına borçlu. Formanın o ağırlığı da sizi her şeye rağmen liginizde şampiyonluk yarışında tutuyor. Şampiyonlar Ligi'nde ise formanın herhangi bir ağırlığı kalmadığı, Galatasaray'ın Avrupa kimliği de yok olmaya terk edildiği için sonuç bu.

Şampiyonlar Ligi'nde bazı istatistiklerde 1. sırayı kimseye bırakmadık. O istatistikler de neden en kötü takım olduğumuzu açıklıyor;

🔸Rakip ceza sahasına en az giren takım 
🔸En az şut atan takım 
🔸En az isabetli şut atan takım 
🔸En az orta açan takım 
🔸En az isabetli orta açan takım 
🔸En az gol atan takım

Türkiye Ligi'nde de çoğu hücum istatistiğinde ya en kötü, ya da en kötüler arasındayız. Haliyle de Şampiyonlar Ligi'nde şu sonuç hiç şaşırtıcı değil. Hücum anlamında en azından varlık gösterdik diyebileceğimiz bir tek kendi sahamızdaki Real Madrid maçı var. O da 5 dakika içindeki Andone etkisi diyelim. Şok anıydı ve devamı kalmadı.

Sakatlıklar, eksikler değil mevzu. Falcao sahada olduğunda da hücumda varlık yok, adamı rakip ceza sahası içinde topla kaç kez buluşturdun? Andone yine mücadelesiyle bir şeyler yapabildi ama gol yok yani. Babel oynamış, Emre Mor oynamış fark etmiyor. Bu takım hücum fakiri ve sorunu Falcao'nun yokluğunda aramaya devam ettikçe de değişecek bir şey yok.

Rakip ceza sahası içinde yokuz, şut atmıyoruz, orta yok ve olan orta da dağa taşa gidiyor. Doğal olarak da sadece 1 golle Şampiyonlar Ligi'nin en kötü takımı oldun. O gol de Adem Büyük'ün klası diyelim, gerçekten de usta işi bitirdi. Plan ve iddia yok. Ocak ayındaki değişime o kadar takılmış ki şu dönem çöpe atıldı.

2 yorum:

  1. Bu hücum fakirliğinin kanat,bek ve dos mevkisinde oynayanlardan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü biz mariano yu bindirme yaparken görmüyoruz kanatlarimiz hep iç tarafta beklerin yaşı 33 bu adamlar orayı kullanamazlar maalesef nzonzide bir fernando olmayınca kısırlık iyice baş gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır, hareketsiz, mücadele etmeyen ve içi geçmiş futbolcularla bu kadar maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir