15 Aralık 2019 Pazar

Tam anlamıyla toparladığında etkisi büyük olacak ama o günleri görebilecek miyiz?


Kazanılmış bir Ankaragücü maçının ardından Falcao'yu konuşmak isterdim. 4-4-2'yle başlanılan bir maç üstelik. Falcao ve Babel için en ideal düzen diyebiliriz. Falcao'nun da neredeyse tüm kariyerinde çift forvet oynadığını ve böyle yükseldiğini görüyoruz. Babel de yaşı ve geldiği nokta itibarıyla solda hapsedilmek yerine forvet oynamalıydı.

Falcao ve Babel'i bu maç özelinde eleştirmem, hatta Falcao'nun iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Babel de uzun zamandır sakattı ve hocanın maç başında "45 dakikayı çıkarsalar ne ala" dediği bir isim. Organizasyondan bir haber, topu forvetine getiremeyen takımda da forvetinizi ancak kaçırdığı goller üzerinden eleştirirsiniz. Babel de böyle bir fırsatı elinin tersiyle itti.

Falcao'yu ise onca maç eksiğine rağmen iyi buldum. Onun da kaçırdığı net goller olsa da çok istekliydi. Topu tuttu, hücumu yönlendirmeye çalıştı, sürekli koşu gösterdi ve girdiği pozisyonlar da var. Uzun zamandır sakat ve fizik olarak 75 dakikayı çıkarması bile başarı. Ankaragücü maçının da başlangıç adına uygun olduğunu düşünüyordum. 11 başlaması doğru karardı.

4-4-2 de öyle. Yine kötü oynadık, hücum organizasyonu da yoktu ama en azından ön alanda bireysel kalite yakaladın. Bulduğun tek tük pozisyonlarda da işi bitirmen gerekiyor. Gerçi 10 kişilik rakibe karşı da 2-0 öndeydin, o an işi bitirebildin mi? Falcao'yla alakalı daha pozitif yorumlar yapmak isterdim. Tam anlamıyla toparladığında etkisi büyük olacak ama o günleri görebilecek miyiz?

Bu hücum nasıl toparlar onu da bilmiyorum. Şu topu rakip ceza sahasına bir türlü taşıyamıyoruz. Merkezden gelemiyoruz, orada oynayanlar yaratıcılıktan uzak. Kanatlara inemiyoruz, bekler felaket halde. Peki bu forvetler nasıl topla buluşacak ve pozisyona girecek ki? Şu organizasyonsuzlukta bu tarz yatırımlara ne gerek var denilse haklı çıkmayacak mı?

6 yorum:

  1. aylardır oynamayan bir adama göre gayet iyi oynadı.
    hatta takımdaki diğer arkadaşları düşünürsek şahaneydi!
    keşke kafayla o golü atabilseydi. yakışırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabileceğinin en iyisi bu bence. O kadar eksiğe doğal. Kaçırdıkları da gol olmaya başlar.

      Sil
  2. Top oraya gidip ceza sahasına girdikçe Falcao'nun da performansı artacak. Bunun için sağlam kanatlar lazım hem beklerde hem de hücumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmiyor işte top, o organizasyon bir türlü oluşmuyor.

      Sil
  3. Kendine iyi bakmış.Keşke daha çok topla buluşabilse

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir