11 Aralık 2019 Çarşamba

Tam kadro olsak ne olacak, şu ana kadar ne değişmişti?


İş öyle bir yere gidiyor ki, "bize yeter ki parasını verin, Şampiyonlar Ligi'nde oynamasak da olur" noktasındayız. Hoca da bunu dillendirdi hatta, "neredeyse Avrupa'da olmasak daha iyi diyeceğiz" dedi. Sezonlar farklı başlıyor oysa, o gün hayaller var. İlk 2 maç sonrası işler sarpa sardığında ise mazeretler, bütçeler, Uefa kısıtlamaları ön plana çıkıyor.

Şampiyonluk sonrası çaldırılan Şampiyonlar Ligi müziği güzel de, Şampiyonlar Ligi'nde yapılanlar bir o kadar hayal kırıklığı. Bu sezon da öyle bir sezon yaşadık işte. Hatta tarihimizin en kötü Avrupa sınavlarından biri oldu. Çok daha kötü kadrolarla yapılan iyi işleri izlemiştim. 2003 - 2004 sezonunu hatırlayın, Fatih Hoca'nın o kadroyla Juventus karşısında neler yaptığını.

PSG deplasmanı öncesinde de aynı mazeretleri dinledik. Sakatlıklar, eksikler, kısıtlamalarla dolu bir açıklama. PSG deplasmanında yenilmek mesele değil de, taraftarların "çok fark yemesek" düşüncesi Galatasaray'ın geçmişiyle bağdaşmıyor. Taraftara bir şey diyemezsin, şu gün için haklı düşünce. Hiç iyi durumda değiliz ve Ocak ayında yaşanacak değişimi düşünüyoruz.

PSG'nin rotasyon yapıp yapmamasına takılmıyorum. U19'la çıksalar dahi bu maçın net favorisi durumundalar. Diyorum ya, herkes yenilecek farkı düşünüyor. Keşke bunu kırsak da sahada bir şeyler verebilsek. Maalesef futbolcuların da bu düşüncede olduğuna inanıyorum. Bitse de gitsek havası hakim olacaktır. PSG de görünen o ki rotasyon yapsa dahi ciddi bir kadroyla sahada olacak. 

Muslera
Mariano Donk Marcao Nagatomo
Nzonzi Seri Lemina
Belhanda E.Mor Ömer

Eldeki kadroyla şöyle bir şey ortaya çıkıyor. Falcao'nun 90 dakikayı çıkartması imkansız, ancak 45 dakika oynayabilir. O da bu seviyede ne kadar dayanabilir bilinmez. Emre Mor'u en öne atıp, yine Belhanda'yı sağda kullanarak bir şeyler oynamaya çalışacağız. Taktik de yapamazsın ki, malzeme bu. Gerçi tam kadro olsan ne olacak, şu ana kadar ne değişmişti?

11 yorum:

  1. ömeri merkeze koyup 3-5-1-1 şeklinde olmak lazım,nzonzi dos da yürüyerek oynuyor, onu en iyisi merkez stoper yapmak bence üçlüde, en azından fiziği ve pozisyon bilgisi ile iş yapar orada,diğer türlü mbappe,di maria,neymar gibi canavarlara karşı iyice paramparça oluruz 4 lü ile,ikili kademe ile kapatmak en doğrusu bu oyuncuları yine sıkıntı yaşayacağız ama en azıdan bu sıkıntıyı minimuma indiririz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç nasıl dizilirsen dizil bir şey değişeceğini düşünmüyorum :)

      Sil
    2. Oyuncuların motivasyonuna bağlı,gerçi Terim'in açıklamalarına bakarsak çok da motive olacaklarını düşünmüyorum ama neyse

      Sil
  2. bu takımın gol atma şansı 0, pozisyona girme şansı 0, kaleyi bulan şut çekme şansı 0, korner atma şansı bence o da 0. 10 tane pas üst üste kaybetmeden yapma şansı da 0
    son yılların en tek taraflı, en aciz futbolunun oynanacağı maça doğru gidiyoruz.
    skoru bilemem.
    muslera'nın performasına ve PSG oyuncularının ne kadar işi ciddiye alacağına bağlı. 5 isterlerse 5 atarlar, 10 isterlerse 10 atarlar.
    maça belanda emre ömer forveti ile çıkmak bence intihar etmekle eşdeğer. maç bizim ceza sahamızda oynanır. dayanma şansın yok. bütün dönen topları toplayıp yeniden atak tazelerle kesin yersin.
    3-5-2 dışında herhangi bir taktik bence olamaz.
    kesinlikle mariano ve nagatomo'ya kademe desteği olmalı.
    falcao 45'se 45 dakka en azından sahada olmalı isminden dolayı 2 tane stoperi en azından meşgul eder. belki topu atarsın faul alır, oyunu soğutur vs. gol atacağından değil sadece santrafor olduğu için.
    yorulunca çıksın yerine emre mor o zaman girsin.
    ben olsam belandayı sola çekip, ömer'i ortada, emre'yi de sağda oynatırdım.

    muslera
    mariano donk nzonzi marcao nagatomo
    lemina ömer
    emre falcao belanda

    gibi bir şekilde.

    Bu hale nasıl geldik? koca bir yazı sıfır idman, sıfır çalışma, sıfır taktik ve sıfır planlama ile nasıl geçirdik? Ne yazık ki kulüp içinde başkan dahil bu soruları Fatih Hoca'ya sorabilecek cesarette veya yetkide kimse yok. İsmi Fatih Terim bile olsa, kimseye bu kadar yetki verilmemeli. Kimse bu kadar pohpohlanmamalı, şimartılmamalı. Böyle yaparsanız kendi ayağınıza sıkarsınız. Şimdi de; her maç sonunda veya başında Fatih Hoca'nın tuhaf açıklamalarına ve analizlerine şaşar hale geliyoruz. Nasıl böyle söyler, neden sürekli bahane veya şikayet üretiyor der dururuz?
    Fatih Hoca'nın en başarılı olduğu zamanlara bakın Faruk Süren ve Ünal Aysal dönemi. Hep tepesinde ona otorite kuran ve gerçekten ona başkan olduğunu hissettiren insanlarla çalıştığında olmuştu. Onun gücünü gerektiğinde kısıtlayan ve ona kulübün sahibi olmadığını kafasına göre hareket edemeyeceğini bir şekilde bildiren başkanlarla hoca başarılı olmuştur. Doğrusu da budur. Güç ayrılığı bir kurumda sağlanamazsa işte bu hallere düşeriz.
    Fatih Hoca'nın yerinde başkası olsa 40 kere kovulmuştu. Sadece saha içi sonuçları değil mesele, kimsenin Galatasaray'ı bu kadar kötü, aciz ve berbat oynatmaya hakkı yok. üstelik 70 milyon € maaş ödenerek kurulan bir takımı böyle oynatmaya hiç kimsenin hakkı yok.
    Umarım hoca aklını başına alır. Bu maçta yaşanacak bir rezillik daha işi başka noktalara getirir. Alanya maçındaki şans her zaman olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bu maç Muslera ve PSG'li futbolcuların işi ne kadar ciddiye alacaklarıyla orantılı geçecek.

      Sil
  3. aşırı defansif 4-5-1. başka çare yok. otobüs çekmeliyiz. ne kadar az gol yersek o kadar iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiminle otobüs çekeceksin ki, bu beklerle mi :)

      Sil
  4. Erencan ı oynayamıyor muyuz? Biraz top tutabilir en azından. Emre Mor artık hiç bir resmi maçta oynamamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstesek oynatırız da karşıda Neymar, Cavani, Mbappe, Icardi. Bizde :(

      Sil
  5. Eksikler diyorlar ama şu kadroda santrfor hariç eksiğimiz yok ki Babel oynasa da bir şey değişmiyor zaten... Stoperde de Donk ilk alternatif olarak sahada çok büyük eksiğimiz yok. Fatih Hoca var diyorsa da kötü kadro mühendisligindendir bu da onun sorunu... Forvette de Emre Mor degil de Erencan oynamalı daha faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik olmasa da bir şey değişmiyor ki, ne oynuyoruz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir