18 Aralık 2019 Çarşamba

Tuzlaspor 0-4 Galatasaray, Falcao'yla Türkiye Kupası keyfi


Ankaragücü maçında da yapılacak buydu. Baskıyla başlayıp, 30 dakikada işi bitirmeye çalışacaktık. Biz ise mümkün olduğunca temposuz oynamayı kafaya koymuş gibiyiz. Çok hareketsiz takım, herkes topu ayağına bekliyor ve bu hareketsizlik içinde de ne organizasyon oluşur, ne de rakip savunmayı kararsızlığa düşürebilirsiniz.

Tuzlaspor maçı ölçü olmasa da ilk maçı 2-0 kaybetmiş olmak ve takımın bu sezon ki genel hali yüzünden şu görüntü mutlu ediyor. Bu sezon ilk kez böylesine iyi şeyler izleyince insan mutlu oluyor. İlk 20 dakikada müthiş bir tempo, ön alandaki baskıdan bir an olsun ödün vermeyen, olabildiğince hareketli bir Galatasaray izledik.

Feghouli / Belhanda performansı, geçen sezonun 2. yarısındaki görüntü gibiydi mesela. Hareketlilikleri bir yana, hücumda da bitiren isimlerdi. Falcao da öz verili oynuyor ve rakip ceza sahası içindeki etkisi ve oyuna katkısı çok yüksek. Bu isimlere bir de Taylan Antalyalı'nın ısrarlı dikine oyununu ekleyince keyifli bir hücum hattı oluştu.

O baskının neticesinde de bol pozisyon ve organizasyon dahilinde atılmış goller izledik. İlk 15 dakikada 2-0'ı bulduk, ilk yarıda da işi bitirdik. 2. yarıda da doğal olarak tempo iyice düştü ve turu rahatlıkla aldık diyebiliriz. Takım öyle bir hal yaşıyor ki, şu maçta as ağırlıklı futbolcularla oynamak doğal. Bu isimlerin arasında da Taylan Antalyalı gibi isimleri kazandık işte.

Tuzlaspor karşısındaki ilk 20 dakikadaki baskıyı yaymak ve diğer maçlarda da izlemek mesele. Ankaragücü karşısında görmek gerekiyordu, uygun bir ortamdı da. O baskı da biraz Feghouli ve Falcao gibi isimlerin tamamen hazır olmasına bakıyor. Hücum için kaliteyi belirleyen isimler onlar olacak. Tempoyu düşüren isimleri de mümkün olduğunca kullanmamak gerekiyor.

Taylan Antalyalı'nın da ısrarla dikine oynaması ne kadar önemli görüyoruz. Maç eksiği var, fizik olarak güçlü değil, mücadelede çabuk düşebiliyor ama çok hareketli işte. Sürekli rakip ceza sahası içinde, orayı karıştırıyor ve her yerde. Seri'yle kalitesini elbette kıyaslamam. Buradaki mühim nokta ihtiyaç duyduğumuz orta saha profiliydi.

15 yorum:

  1. Belhanda cidden kafayı sahaya verdiği zaman fark yaratıyor. Ama Feghouli fiziksel olarak net bitmiş beke yardıma yürüyerek geliyor 3 senedir böyle kesinlikle gitmeli Belhanda'ya da rekabet mutlaka alternatif lazım Mert Hakan olur ya da Atalay olur bir şekilde orayı döndürürüz ama şu çok açık bizim futbol felsefemiz tempo.Hoca kazandırdı devamı da gelsin.Babel,Diagne,Adem,Feghouli gibi temposuz topçuları silip Emre Kılınç,Onyekuru,Ali Yavuz,Bruma ve Mert Hakan gibi tempolu topçular bizim için elzem çünkü hoca da biliyorki bizim kareasımız budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafı da mühim. Feghouli ve Falcao da bugün devredeydi, haliyle de hücumun kalitesi yükseldi. Sorumluluk paylaşıldı, her şey Belhanda'ya bakmadı.

      Sil
  2. Bana gøre ideal orta sahamiz Belhanda-Lemina-Taylan olmali. 3 tane cift yønlu 8 numara. Takim bu 3 isim ayni anda oynarsa takimin boyu kisa olur ve defansi-orta saha hatti arasi cok acilmaz. Ve forvet-orta saha hatti arasida acilmaz. Bu 3 isim rakiplere presi cok iyi uygulae ve hep bir kisi fazla oynurmusuz gibi hissteririler. Ocak ayinda sa ønlerine Onyekuru-Falcao-Feghouli bekliyorum. Ømer Bayram da yedekten gelip patlama gucu yuksek 12. Adam olur yada sakatlik oldugunda ilk oynayan o olur. Begeniyorum kendisini. Ama bu iyi formu cok yetenekli olmasindan degil cok cabalamasindan geliyor. Taktir ediyorum kendisini. Ama ideal 11 daha kaliteli olmali.

    Belki yanilirim ama bence Belhanda kalacak. Ben adami seviyorum. Fatih hoca da seviyor. Cenesi kirik aciyla oyna sonra kufurye bende Sinir patlamasi yasardim. Isini yapiyor mu yapiyor. Su an 3-4 mactir iyi oynuyor hakkini veren gøruyorum yorumlarda? Ama tek Mac køtu oynasin hemen herkez yorumu yaziyor buraya satilsin diye. Ffp'ye ragmen kalacak. Kiralik sol bek ve stoper gelir bence. Piyasada cok isim yok ama bence bøyle olur. Fatih hoca Belhanda'yi birakmaz. Gelecek para ne? 8 milyon euro? Galatasaray'da nerde gørulmus kucuk miktarla buyuk is yapildigi. Seri ve Nzonzi gidici. Belhanda da giderse 3 orta saha'dan oluyoruz. Sonra stoperlerimiz bol olur yaz ayinda da orta saha icin alternatif bakariz. Bu hep bøyle degilmi? Her sene bøyle oluyor. forvet yoktu, Stoper alternatifimiz fazlaydi (Ahmet, Maicon, Ozan, Donk, Fernando, Serdar). Forvet geldi orta sahamiz bosaldi (Belhanda ve Badou'nun yedegi yoktu). Orta sahamiz bol oldu, forvetimiz bol oldu simdi de stoper yok. Eldeki yabanci yi sat, sonra yabanci al ile yaz ayinda yine orta saha bakacagiz. Altyapi'dan isimler cikarilip onlar satilmali avrupaya. Ffp'den ancak øyle kurtuluruz. Belhanda kalmali yaza kadar. Oynayan degil oynamayan satilmali. Yunus Akgun'e talip cikarsa ve illa bonsveris gerekiyorsa Yunus satilmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan 2 maç için katılıyorum. Sonrasında Belhanda gidecekse kurgu değişebilir tabii. Şu an para getirebilecek 1 numaralı isim çünkü. Kalırsa da bu kurguda katkı verir tabii.

      Sil
  3. Taylan sayesinde rakip sahada hemen her yerde bı kişi fazlaydik. Ömer'in enerjisi de yine çok iyiydi. Rakip ölçü değil ama ilk maça göre çok daha iyiydik. Bu tempoya eklenmesi gereken beklerden gelecek katkı... Zaman zaman hücumda iyi işler yapsalar da enerjileri düşük tempoya uyum saglayamiyorlar. Tabii bir de stoper net lazım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı'nın özelliği bu zaten. Rakip ceza sahası içinde gezer ve oraları karıştırır.

      Sil
  4. Taylan hakkında bazı yorumlar gördüm, işte niye oynatılmadığını gördünüz diye. Ciddi manada inanamıyorum. Mert Hakan'ın yaptığından ne farkı var? Biraz enerjisi düşük, o da maç kondisyonundan. Taylan ceza sahasını bu kadar karıştırmasa gol atamazdık belki de. Mert Hakan gelirse de iki maça gömmeye başlarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi oynuyor, maç ritmini kazandıkça daha da iyisi olacak.

      Sil
  5. Belhanda bu maç için çok çok iyiydi ama bu seviyenin ölçü olmaması lazım. Ben yine de yolların ayrılması taraftarıyım. Şu maçlarda bi kendine gelip piyasa yapsa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama kalırsa da bu yolda katkısı olacak.

      Sil
  6. savunmaya bir stoper ve bir sol bek gerekiyor öncelikle: sarachhi ve mert çetin kiralık olabilir. burada minimum para harcamak lazım. nagatomo ile marianoyu göndermeliyiz.

    ortasahada seri ve zonzi zaten yolcu. belhanda-lemina yanına mensah gibi bir isim gerekiyor. serbest kalırsa onu mutlaka almalıyız yoksa badou geri dönebilir. orada da para harcamamalıyız. taylan-donk-selçuk-atalay-ömer-akbaba hatta feguli gibi isimler de yedekten ortasahada idare edebilir.

    hücum hattını da onyekuru-falcao-feguli şeklinde düşünüyorum. diagne de geri döner. andone ve emre mor gönderilmeli. babel de uygun teklife satılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Çetin de olmayacak gibi sanki, stoper işi yabancıya da dönebilir.

      Sil
  7. Teklif varsa muslera ve luyindama hariç herkes satılabilir.

    YanıtlaSil
  8. Rakip ölçü olmasa bile futbolcuların istekli olması beni mutlu etti. Maçla ilgili tek sıkıntılı nokta hocanın son 2 değişiklik için bu kadar fazla beklemesi oldu. Turu aldın rakip zaten gelmiyor işte 80 gibi yap değişiklikleri ne bu bekleyiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem istekliler, hem isyan ettiler. Umutlu görüntü vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir