30 Ocak 2020 Perşembe

Alpaslan Öztürk & Galatasaray, bir şeyler gerçekleşecekse de geç kaldık


Yazın gerçekleşmiş olan yerli operasyonuna rağmen ihtiyaç tam anlamıyla karşılanmadı. Adem Büyük'den istikrarlı katkı alındı, Taylan Antalyalı da yeni yeni parlıyor. Diğer isimler ise şu ana kadar pek piyasada yok. Özellikle de stoper / 6 numara konusunda alternatif eksikliği olduğunu düşünüyorum. Stoperdeki sorun alternatifsizlikten öte kalitede, 6 numara için alternatif üretmeli. 

Donk 33 yaşında, ciddi bir ücret kazanıyor ve sezon sonunda yola devam edilmeyecek gibi. Yabancı sayısı sorunuyla da uğraşıyoruz. Onun yerini yerli bir isimle doldurmak avantajımız olurdu. Birçok pozisyonu oynayabilecek, joker yerliler oldukça önemli. Alpaslan Öztürk'ü kalite anlamında yükseltmiyorum ama alternatif açısından bakınca da iş yapabilir.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'la da adı anılıyordu. Konuşulan bir isim ve herkes alternatif üretmek için düşünüyor gibi. Kasımpaşa günlerinde 6 numara gibi bilirken, bu sezona bakınca stoper ağırlıklı oynuyor. Sağ bek de oynayabilir, bu denli bir joker. Agresif ve çalışkan bir futbolcu. Teknik yeterliliği yetersiz, pas tarafında idare eder, temposu ise sizi üzmez.

Tabii Göztepe hangi şartlarda bırakır onu bilmiyorum. Ahmet Çalık'î istedikleri yazılıyordu, belki de olası bir takas konuşulur. Farklı isimler de olabilir tabii. Gözden çıkarılan başka yerliler de var ve Anadolu için talip olunabilecek isimler. Bu yüzden de transferi isteniyorsa imkansız görmem. 26 yaşında henüz, insana daha yaşlıymış gibi geliyor. Uzun zamandır ligimizde çünkü.

Stoper alamıyoruz, en azından "Alpaslan Öztürk'le orayı alternatif altına alalım" düşüncesi doğmaz. Düşünülüyorsa da kadrodaki yerli kalitesini arttıralım, 21 kişilik kadroyu kurarken Donk'u tribüne yollama ihtimali doğsun diye bakılmıştır. 2 gün kaldı, hatta 1.5 gün diyelim. Bir şeyler gerçekleşecekse de geç kaldık.

7 yorum:

  1. Sezon sonu Robin Yalçın serbest. FFP şartlarında o da düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  2. Altyapıda en alternatifli bölgemiz olan stoperleri kullanmanın zamanı artık geldi. Hoca Emin'i kaosa kaybetmek istemiyorsa, Işık Kaan veya Ercan'ı rotasyona alsın. Alpaslan Öztürk bence yeterli seviyede değil, hatta sezon başı gündeme gelen Aytaç Kara seviyesinde bile değil. İlla ki 6 numara yedeği istiyorsak Mehmet Özcan'ı alalım biraz daha bonservis verip. Sağ bek içinse zaten hali hazırda 3 oyuncu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperleri bence de kullanalım, o ayrı. Şu an kaos var yalnız, hedef derken gencin olası hatasında geri dönüşü olmayan yola girilir.

      Alpaslan Öztürk ise Aytaç Kara'dan 2 kere daha iyi isim.

      Sil
    2. Bu sezonki performansını bilmiyorum ama Liege zamanından beri takip ederim. Hiçbir zaman ahım şahım bir oyuncu olarak görmedim. Belki de sağ bek performansından dolayı soğuk bakıyorum.

      Sil
    3. Geçen sezon da iyiydi. Sroper ve 6 numara için iyi bir yerli alternatif.

      Sil
  3. Alpaslan stoper için ideal ama ağır bir oyuncu,savunmayı öne çıkartan bir takımız ve Ahmet mesela sıkıntı yaşıyor önde oynamamız gereken maçlarda,he tabi Alpaslan dos olduğu için stoperde tekniği yeterli olur ama ağır olmasi sıkıntı yaratabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk daha hızlı değil, ağır konusuna katılmıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir