4 Ocak 2020 Cumartesi

Badou Ndiaye'nin şanssızlığı, onu çok isteyen Ünal Karaman'ın ayrılmış olması


Badou Ndiaye & Trabzonspor transfer durumu uzun zamandır konuşuluyordu ve gün itibarıyla resmiyete erdi. Ünal Karaman'ın göreve devam edeceğini düşündüğüm günlerde de "nokta atışı" diye nitelendirdiğim bir transferdi. Zaten olabildiğince tempolu orta sahalara sahipler. Bu tarz isimlerden de doğru katkıyı alan bir teknik adamları vardı.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında, Onazi ligin en iyi ismiydi. Sakatlığı sonrasında da Abdülkadir Parmak gibi bir futbolcuyu kazandılar. Obi Mikel gibi bir orta sahaları da var ve zamanla temposunu yükseltmeye başlamıştı. Sosa dahi oldukça hareketli bir futbol oynuyor. Bu temponun içine bir de Badou Ndiaye'yi eklediler. Nokta atış söylemim bu yüzden.

Galatasaray için ise geçtiğimiz sezon en büyük hayal kırıklığıydı. Nedeni de hücumda veremediği katkı ve ondan beklentiler. Osmanlıspor günlerinde 10 numara gibi oynuyordu ve tabela özelliği de ön plandaydı. Galatasaray'a geldiğinde ise 6 numaraya dönüştü ve öyle de kaldı. Stoke City'de dahi bu görüntüsü devam etti.

6'ya dönüşünce de hücum katkısı sorgulanır oldu. Dripling özelliği, topla çıkışları en iyi özelliği olsa da yaratıcılık problemdi. Trabzonspor'da Sosa gibi isimlerin varlığında hücum noktasında daha rahat hareket edebilir ve çok da iş düşmez. Etrafında da tempolu isimler var. Takımın ateşini mutlaka yukarı çeker.

Şanssızlığı onu çok isteyen Ünal Karaman'ın ayrılması oldu. Bu tarz isimlerden iyi katkı alıyor ve yükseltiyordu. Badou Ndiaye de yükseliş arayan bir futbolcu. Galatasaray'dan Stoke City'de gittiği günden bu yana düşüşte. Trabzonspor'a ciddi bir kiralama bedeli ve yıllık ücret olmadan geliyor. Osmanlıspor günlerine biraz yaklaşırsa farkı büyük olacak.

2 yorum:

  1. İngiltere'de futbolcudan çok çabuk vazgeçiliyor eğer İngiliz değilse... İyi paralar kazanmalarına rağmen birçok futbolcu için düşüşün başlangıcı oluyor İngiltere'ye gitmesi... Badou da böyle oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para var çünkü, kolay vazgeçiyorlar, kolay alıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir