29 Ocak 2020 Çarşamba

Çok fazla bilgi kirliliği oluyor ve maalesef bunu biraz da kulüp sağlıyor


Çok fazla bilgi kirliliği oluyor ve maalesef bunu biraz da kulüp sağlıyor. Falcao ve Saracchi'nin sakatlık açıklaması yapılsa da ne kadar sahada olacağı yazılmıyor. Sonra da x basın mensubu bir şey uyduruyor ve ona inanan taraftar oluyor. 3-4 hafta yok diye girdiler ve bir anda Falcao özelinden "müzmin sakat, hayal kırıklığı" yorumları geldi. Oysa bu ikili Kayserispor maçında olmayacaklar ve Kasımpaşa maçında sahada olmaları bekleniyor.

Sakatlanmalarının nedeni de zemin ve iyi ısınmama gibi nedenler. Uzun zamandır da oynamayan futbolcular. Saracchi şans bulamıyordu, Falcao ise sakatlıkla boğuştu. Doğal yani, zaman içinde böyle şeyler olacaktır. Kayserispor değil de çok daha sert bir takıma karşı bu sakatlıkların olmasını ben de istemezdim. Kayserispor'u küçümsemiyorum ama ligin konumu da ortada. Olmayacaklarsa da bu maçta olmasınlar derdiniz.

Lemina'nın cezası da bu hesap. Takımda alternatifi yok ve yokluğunda yaşanan sorun büyük olacak. Ankaragücü karşısında dahi çıktıktan sonra yaşadığımız sorun malum. Yine de bir yerde sarı kart cezalısı olacaktı. Bu yüzden de Kayserispor karşısında olmamasına takılmak istemiyorum. Bir şekilde yerleri dolacak ve maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Falcao yerine Adem Büyük, Saracchi yerine Linnes, Lemina yerine de ya Ömer Bayram ya da Belhanda. En olmadı Donk orta sahaya, Emin Bayram veya Ahmet Çalık stopere.

Ucuz kurtardık tabii, daha kötüsü olabilirdi. Falcao tam da form tutmuşken uzun bir ayrılık yaşamasını istemezdim. Canını dişine takıyor, mücadelesi büyük. Galatasaray'a karşı aidiyet duyduğunu transferi döneminde dahi göstermişti. Sahaya çıktığında ise oynamadığı günleri telafi etmek istiyor gibi. Son 3 maçta 4 gol oldu, kalitesini görmeye başladığımız zamanlardayız.

Saracchi de öyle. Oynadığı 2 maçta farkı büyük oldu. Teknik / taktik analizi uzun uzun yapmıştık. Özetlemek gerekirse iyi bir transfer ve 1.5 yıllığına kiralamak büyük iş oldu. Durumu ciddi değil, 1 hafta içinde hazır konuma gelecek. Kasımpaşa karşısında Onyekuru'yu da görürüz diye düşünüyorum. Önemli bir deplasman, tam kadro olmamız gerekiyor.

6 yorum:

  1. falcao'ya bel bağlamamak lazim. belki dediğin gibi 1 haftaya döner ama sonrasındaki devamlılığı yine meçhul. 3 maç oynar, 1 maç oynamaz. 34 yaşına geldi. bu saatten sonra istikrar kazanması çok güç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bağlarım, bu tarz bir sakatlık her futbolcunun başına gelebilir.

      Sil
  2. sinirden bana maçı kapattıran tek adam oldu diagne. gs maçını ölsem kapatmam. bu adam bunu başardı!

    ama büyük para verdik. çöp etmeye hakkımız yok. bir şekilde oynatmalıyız bu adamı gerekirse birini gönderip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru düşünce, geçen yazmıştım. Mal senin, yazın yine başında. Andone ise gidecek.

      Sil
  3. Mekanik olmadığı sürece adale sakatlığı iyileşir.
    iyi dinlenir, tam iyileşir öyle gelir düzelir. ama diz, bilek vs gibi mekanizma sakatlığı kronik hale gelirse düzelmiyor.
    Falcao kendine çok iyi bakan bir oyuncu, çok çalışıyor. bence hemen umudu kesmemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileşir tabii ki. Kendini zorluyor şu an, bu tarz ufak tefek hadiseler olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir