17 Ocak 2020 Cuma

Diagne'yi İstanbul'da görünce, teorileri yeniden konuşmaya başlıyoruz


Diagne'yi İstanbul'da görünce, teorileri yeniden konuşmaya başlıyoruz. Kalacak mı, gidecek mi, kalması halinde bu iş nasıl olacak gibi birçok sorun var. Kesin olan şu, Club Brugge'yle yola devam etmeyeceği. İlk etapta kiralama ücretinin yarısını Galatasaray'dan istiyorlardı. Şu an ise "gitsin de gerekirse paramız yansın" diye düşünüyorlar. Fatih Hoca'nın istemesi halinde Diagne geri dönebilir, bunda bir sorun görünmüyor.

Galatasaray'da resmi maça çıkması büyük bir sorun oldu. Club Brugge'de de oynadığı için, aynı sezon içinde 3. bir takımda maça çıkamaz. Ancak yeni başlayan bir lige gidebilir. O da ancak Çin Ligi olabilir. Arap diyarı da şu gün için imkansız. Ya sezonu boşta tamamlayacak, ya da bir şekilde takıma geri dönecek.

Piyasa yaptırılmak isteniyorsa da geri dönmek zorunda. Sonuçta senin futbolcun. Bir şekilde ayağa kaldırmalı ve piyasa yaptırmalısın. Satışı gibi bir ihtimali hala düşünüyorsun. 28 yaşında çünkü, bitmiş bir şey de yok. Öyle ya da böyle Türkiye Ligi gol kralı olmuş, beğenmediğin ortamda dahi 11 gol atarak kazandığın kupalarda katkı sağlamış.

Andone daha iyi bir futbolcu ve Ocak ayında da ondan daha iyi bir forvet bulman imkansız. Sakatlıktan da 2 hafta içinde döneceği söyleniyordu. Yine de sezon sonu bu adam yok, İngiltere'ye dönecek. Diagne ise sende, şu aşamada kalıyor görünüyor. Andone dönse dahi ilk tercih olacak gibi değil, Diagne de kenarda oturacak.

Haliyle de Andone yerine Diagne tercih edilirse şaşırmam. Buna saygı da duyarım. Mantıklı bir düşünce çünkü. Belhanda'da da yapılıyor bu, "çöp" algısından sıyrılmak gerekiyor. Diagne'nin katkı verebileceğine de inanıyorum. İstanbul'a gelişi "takımda kalması" yönünde bir işaret olabilir. Geçen yıl bu günlerde takımda görmek istediğimiz bir forvetti.

Andone de dönebilir ve sezon sonuna kadar katkı alınır. Bu da güçlü bir ihtimal ve bence de daha iyi bir isim. Hala sakatlığı için kulüpten bir açıklama gelmemesi düşündürüyor. Andone çalışıyor, üstelik sıkı şekilde. Buna rağmen gidebilirim de, kalabilirim de noktasında. O da önünü bir an önce görmek istiyor. Bizim de acil olarak karar vermemiz gerekiyor.

7 yorum:

  1. Gelirse yabancı kontenjanında yer açmak lazım. Sene sonuna kadar brugge'de dursun gelince seneye bakarız durumuna artık. 13 milyon çöpe gitti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone yerine olur ancak. Andone oynayamayacak durumdaysa ben Diagne ile devam ederdim.

      Sil
  2. Verdigimiz paraya bakarsak oynatmamiz gerekiyor ama izledigimiz maclardaki vurdumduymaz gezinmeleri, sacma sapan atarlarini hatirladikca ikisi de oynayabilecek durumdaysa her türlü Andone tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya da böyle 11 golü var, şampiyonlukta net katkıydı. Bonservis miktarı ve hal hareketleri akıllara gelince doğal olarak sorun oluyor.

      Sil
  3. benim düşünceme göre para verip aldığın adamdan faydalanacaksın. kenarda çürütürsen zaten asla satamazsın. bu adam 6 ay boş duracağına andone geri dönse keşke. çünkü bizim malımız diagne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terim de böyle düşünse keşke. ama hiç sanmıyorum.

      Sil
    2. Mantıklı bir yöntem. Senin futbolcun, piyasa da yapmalı. Andone 5 ay sonra olmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir