10 Ocak 2020 Cuma

Donk ve Ahmet Çalık, Emin Bayram'dan süre çalmamalı


Sezon başında olsak, Emin Bayram için direkt 11'de oynatılmalı ve ısrar edilmeli derdim. Ocak ayı için ise durum biraz daha karışık. Ateşin içindeyiz çünkü, bir hedef var ve kaos olacak. Bu yüzden de yapacağı herhangi bir hata sonrası maçı kaybetmek futbolcuyu geriye götürür. Genç futbolcu algımızı hatırlayın. Ozan Kabak dahi birkaç penaltıya sebep verdiğinde neler yazılıyordu. 

Stoper transferi bu yüzden gerekiyor. Kısa vadeli düşünmeli ve günü kurtarmalıyız. Tecrübeli bir isme de tamam olsam da konuşulan isimler de genç. Kiralama yanlısıyım, 6 ay ya da 1.5 yıl arasında bir hamle yapılabilir. Şöyle düşünün. Roma'lı Mert Çetin geldi diyelim, Emin Bayram'ı da onun sonrasına hazırlarım. 

Donk ve Ahmet Çalık'ın önünde olduğu ise kesin. Bu 2 futbolcunun da Emin Bayram'dan süre çalmaması gerekiyor. Sözleşmeleri sezon sonu bitiyor ve takımda kalma ihtimalleri olduğunu da düşünmüyorum. Kalite açısından da Emin Bayram daha önde. Onların alabileceği süreyi alabilir işte. Şu an rotasyonda ciddi bir yer edinmeli.

16 yaşında olsa da müthiş bir öz güven sahibi. Altay'ın siyahi, fizik gücü olan hücumcularına karşı ikili mücadeleleri kazandı. Sırıtmıyor, ayaklar hiç titremiyor. Fizik durumu da 16 yaşında bir çocuğa göre çok üstün. Ozan Kabak'ın 16 yaşındaki fiziğini hatırlıyorum da, Emin Bayram bu açıdan çok daha önünde. Potansiyel olarak ise Ozan Kabak'dan bu yana ilk kez heyecanlıyım.


Berk Balaban'ı da konuşmak lazım. Yıllar içinde Galatasaray altyapısından yetişen birçok kaleci gördük. Şans da buldular, iyi kötü kadroda yer edindiler. Aklımda kalan iyi bir isim yok ama, en potansiyelli dedikleri bile en fazla alt liglerde yükselebildi. İtiraf edelim ki bu konuda iyi değildik. Fenerbahçe daha iyi durumda ve yerli kaleci gelenekleri de olduğu için çok önemli kaleciler yetiştirdiler.

Berk Balaban ise farklı. Metz scoutlarının izleyip, iyi rapor verdiği bir kaleci. Takip ediliyor yani. Buradan bile potansiyeli adına çıkarım yapılabilir. Altay karşısında da müthiş bir sınav verdi. Yıllar sonra penaltı çıkaran bir kaleci görmeyi geçtim, korner pozisyonunda 90'dan çıkardığı bir top var ki müthiş refleks.

O da sırıtmadı mesela, ayaklar titremiyor. Ciddi bir potansiyeli olduğuna da inanıyorum. Galatasaray'da şansı zor tabii. Muslera'nın varlığında piyasaya çıkan her kalecinin yaşadığı zorlukları yaşar. En az 2 yıl, oynayabileceği bir Avrupa takımına kiralar ve gelişimini izlerdim. Fenerbahçe'nin Berke Özer'e yaptığı gibi. O 2 yıl sonra da gelir ve Muslera'dan formayı alır. Sonrası için hazırlardım. O potansiyel var çünkü. Bunu da Altay maçına göre değil, oynadığı altyapı maçlarına ve gözlem raporlarına göre yazıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir