16 Ocak 2020 Perşembe

Emre Mor için takımda kalma imkanı oluştu


TFF'ye bildirilecek 28 kişilik futbolcu listesinde tek sorun yabancılar değil. Bazı yerliler adına da soru işaretleri bulunuyor. Emre Akbaba'yı listeye dahil etmek adına bir yerli çıkarılmalı deniliyordu ve biz de o ismin Emre Mor olacağını düşünüyorduk. Henüz açıklanmasa da Emre Taşdemir'in Kayserispor'a kiralanacağı söyleniyor. Haliyle de Emre Mor için takımda kalma imkanı oluştu.

Hazırlık kampında oynanan maçlar bazı sorulara cevap niteliğinde olsa da, kafa karıştıran noktaları da vardı. Gidecek diye beklediğimiz isimlerin bile süre aldığını gördük. Cevap kısmı şu, gidecek diye beklenen isimler genellikle 10 dakika civarı oynadı. 2. maçta Nagatomo 45 dakika forma giyince de kafa karıştı.

O 2 maçta Emre Mor 10'ar dakika oynamasına rağmen Rizespor karşısında oyuna giren isimdi. Emre Taşdemir'in ayrılık durumu oluşunca da bir anda takımda kalma ihtimali belirdi. Jimmy Durmaz'la da yolların ayrılmasını bekliyorum. Onun yerine de başka bir yerli transferi gelebilir. 14 gün içinde her an her şey olabilir.

Emre Mor'un takımda kalmasındaki etkenin "kulüp bulamaması" olduğunu düşünüyorum. Ayrılık kararının iletildiği söylenmişti. O da özellikle İngiltere'de takımlarla görüştü ama somut bir şey oluşmadı. Celta Vigo'nun da Emre Mor'la alakalı bir düşüncesi yok gibi. 6 ay boş duracağına ve maaşını ödeyeceğimize, en azından katkı alalım düşüncesi doğmuştur.

Yunus Akgün için de kiralanacağı yönünde haberler var. Bu durumda da Onyekuru, Feghouli, Sekidika ve Emre Mor'lu bir kanat rotasyonu oluşacak. Bu da Türkiye Ligi'ni götürür. Emre Mor'la alakalı çok umudum olmasa da kenarda olmasının da bir zararı yok. Futbolla alakalı yetersizliğini konuşuyoruz, saha dışı sorunlarını değil. Galatasaray'da en azından bunu aştı.

10 yorum:

  1. Gidecek 3 yabanci Nzonzi, Mariano ve Nagatomo olur. Hic supriz ayrilik beklemiyorum yabanci oyuncular konusunda. Belhanda kaliyor, ki ben haric herkes gønderilecek diyordu. Fatih Terim'in sevdigi isim. Hem kisilik hemde futbolcu olarak. Yaz ayina kadar kalir. Luyindama da askiya alinir ki stoper transferi icin yer acilsin. Bu kadar yabanci konusu.

    Yerli konusu. Bence bura daha karmasik. Emre Mor'a guvendi, ve baba rolu verdi kendisine Fatih Hoca 'onu ilk ben oynattim milli takim da" diyerek. Ben gidecegini zanetmiyordum. Cunku maasi maliyeti dusuk, zararsiz su an, ve Trabzon macinda gørdugumuz gibi acik oynamaya calisan birkac rakip karsisinda aslinda is gørur. Yazin zaten 100% eminiz hepimiz bonservisi alinmayacak. Burda'da Tasdemir'in kiralik olarak gitmesi. Sezon sonu dønmesi ve Sarrachi'ye yedek olmaya devam etmesi mantikli Jimmy'i gøndermek yerine. Jimmy'ye hoca pek sans vermedi ama bence Sezon sonu da ayrilacak olan Selcuk ve Mor'a verilecek sans Jimmy'ye verilse eminim katki almaya baslariz bir kac Mac sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone / Diagne değişimi olabilir bir de. Zaten farklı bir değişiklik de beklenmiyordu.

      Sil
    2. Øyle bir degisiklik cok yanlis olur øyle olursa. Diagne'nin artik Galatasaray'a hic bir katki verebilecegini dusunmuyorum. Tek køtu macla yuhlanmaya baslar. Anderlecht yerine Brugge'ye gidisi bize Gol atabilmek icin, bizde ciktigi maclarda hep isteksiz olmasi. Her penalti'da takim arkadaslariya tartismasi ve saygisiz davranmasi. Kredisi cogu taraftar gøzunde bitti. Takim icindeki arkadaslari tarafindan da bitti. Terim de bence bitirdi. Zaten kendisi transfer listesinde yoktu. Son dakika panik hamlesi ve yønetimin hatasiydi. Andone kalici olmali.

      Sil
    3. Olmaz aslında. Andone faydalı olsa da Diagne senin futbolcun. Bir şekilde de piyasa yapması gerekecek.

      Sil
  2. bu da kalır belhanda da. bu takımdan umut beslemek saçma artık. işte ocak ayı mucizesi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabilirler, o sorun değil. Umut beslemek saçma değil, heyecanlıyım.

      Sil
  3. Arda'ya nasil yer acilacak ? Hatirli abiler iki haftadir yaziyor gelmesi gerekiyor diye... Fatih Altay'li bile yazdiysa hala gelmeyecegini mi dusunuyoruz ? Bence o ve ya bu sekilde girecek bu takima. Keske gelmese ama ipler elimizde degil gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy Durmaz gidecek o iş için büyük ihtimalle.

      Sil
  4. Kalsın da her fırsatta onun oyuna girmesi kötü oluyor. Yedekte bir sürü şans bekleyen oyuncu varken ya ilk 11 ya da yedekten ilk tercih olarak sahaya sürülmesi beni delirtiyor.
    Emre'ye verilen şans Yunus'a verilseydi de Yunus hiçbir şey yapamasaydi keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hatalı, geleceği yok çünkü. Yunus Akgün'ü de çok tutmam ama o şansı bulabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir