19 Ocak 2020 Pazar

Galatasaray 2-1 Denizlispor, bir de oyuncu değişiklikleri geç gelmese


2-1 sonrası, bizim ezberimizde maçın 2-2'ye gelmesi vardı. Tam aksine, 2-1 sonrası girdiğimiz pozisyonlar var. Rahat kazanmamız gereken, kazanabileceğimiz bir maçtı. Oyun anlamında gelişim olsa da 2-0 sonrası oyunu izlemek ve kazanan takımı bozmama durumu bizi geri itiyor. Denizlispor risk alıyor, sen de 60 sonrası oyundan düşmeye başladın ama hamleler geç geliyor.

Daha hareketli, tempo yapan, amansız hücum düşünen ve pozisyon bulabilen Galatasaray'ı izlemek güzel. İlk yarıdaki sıkıntı bitirememekle alakalı. Falcao'nun bitiriciliğiyle alakalı problem vardı. 2. yarıda muhteşem bir gol vuruşu yapsa da ilk yarıda daha basit pozisyonlar kaçtı. Feghouli de işin içinde değildi, Ömer Bayram'la ise sadece mücadelede varsın. 

Gol noktası da o anda Emre Akbaba'ya baktı. Transfer olduğundan bu yana ilk kez doğru yerde oynuyor. 4-2-3-1 gibi oynuyoruz ve forvetin arkasında 2. bir forvet gibi. İlk yarıda fizik olarak daha diriydi ve takımın hücumdaki en önemli kozuydu. 2. yarıda ise doğal olarak düştü. Çok bekledik işte, Taylan Antalyalı daha erken düşünülebilir ve takımın enerjisi yükseltilmeliydi.

Saracchi önemli bir koz. O kadar tempolu ki oyun ister istemez sol kanada yıkılıyor. Boş ortasını görmedim. Savunma tarafında sorun yaşar diye beklerken de tam aksine mücadele kaybetmedi. Linnes bu formda değil ama bu tarz tempolu beklerle oyun ister istemez hızlanıyor. Galatasaray'ın da en büyük eksikliği buydu.

4-2-3-1 içindeki en önemli kozumuz da Lemina / Seri ikilisi. Lemina, geriden oyun kurmakta da, sekeni toplamakta da çok iyi. Emre Akbaba'yı forvet gibi düşünürken de, Seri oyun kurucu gibi. Hücum tarafında çok fazla sorumluluk alıyor ve girilen pozisyonlarda oyun aklı büyük. Çok doğru bir ikili.

60'dan sonra düşmek problem tabii. Bu sezon yediğimiz 16 golün 13 tanesini 60. dakikadan sonra yemişiz. Fark şuydu, gol yedikten sonra sinmedik ve pozisyon bulmaya devam ettik. Ligin ilk yarısında bu da yoktu. Hamle yapmak için beklememeli işte, 2-0 sonrasında tamamen bize bakan bir maç. Ya da işi ilk yarıdan bitirmeliydik. O imkan vardı.

60 sonrası bir artı da maçın ilk yarısının en kötülerinden olan Feghouli'nin sorumluluk alması. Alan da açıldıkça boşlukları iyi kullandı ve bizi hücumda tuttu. Falcao'nun da mücadele tarafı erten olunca çok fazla sorun yaşamadık. Jesse ya da Adem Büyük daha erken düşünülse, hem alan daha iyi kullanılır, hem de mücadele gücü biraz daha yükselirdi.

Kazanarak başlamak güzel. Oyun tarafında da gelişim olduğuna inanmıyorum. Yine de bu görüntü yetmez. Sonucu daha net elde etmek gerekiyor. Stoper tarafında sorun var mesela, Donk bir yerde seni yakar. Sağ tarafta da Linnes bir an önce toparlanmalı, hiç iyi durumda değil. Tempo güzel de, ezberini kaybetmiş. Saracchi şu aşamada büyük bir kazanım gibi.

32 yorum:

  1. Hocam, Falcao’nun tum mac defansa kosmasida birseylerin degistini gostermez mi ? Haklisin artik oyun gelisiyor, Marcao’nun yanina kiralik bir 6 aylik Mert mesela sart. Ben Feghouliye 50’den sonra cikarip ya sedidika veya Taylani alirdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterir tabii. O da fizik olarak toparlıyor. Ve aidiyet gösteriyor işte.

      Sil
    2. Feg kenara geçsin artik,belhanda olunca taraftar ana avrat sovmeye biliyor ama sahada yürüyen adama 2 çift laf yok

      Sil
  2. Marcao beni deli etti yine. Hoca neden bekledi? Feghouli ye de çok sabretti Omer'e de elinde taylan jesse var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısında da vardı bu hastalık. Bekliyor, sonra da bu geri dönüşler bağıra bağıra geliyor.

      Sil
    2. Feghouli nin derdi ne merak ediyorum,bence emre sağ kanat Taylan 10 numaraya geçmeli,33 yaşında falcao bile geriye gelip top kazanıyor feg ne yapıyor,ulan Messi de kosmaz ama ayağına top gelince 2 gol 1 asist falan yapar sen Messi olmadığına göre nedir bu tripler

      Sil
    3. Emre Akbaba 10 numarada iyi, ben oradan almam. Feghouli toparlar da hep gecikiyor.

      Sil
  3. İlk değişiklik 75,sen 60 tan sonra gol yiyen bir takimsin senin en az 2 değişiklik yapman lazım ama zaman geçsin diye değişiklik yapiyorsun,yedek kulübesi oldukça güçlü bahanesi de yok hocanın bu konuda,maçın gitmemesi büyük şanstı diğer takımlar oyun olarak çok çok önümüzde,ts 6 atmış mesela İBB 5 attı,FB dışarıda kötü ama içeride çok iyi, Gs ise ne içeride ne dışarıda maalesef iş geçen seneden çok çok daha zor,şampiyonluk şansımız düşük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe gayet iyi, bahanesi yok o işin. Beklememek, oyunu okumak gerekiyor. Bugün Galatasaray da atardı, ilk yarıda bitiremedik, 2. yarıda da anlamsız bir bekleyiş vardı. Pozisyon bulma anlamında sorun yok.

      Sil
  4. Rakipler transfer yapamıyor yapsa bile - bakiyeden dolayı lisans çıkaramıyor,kenarda bile Gs nin önemli oyunculari var hiç bahane bulmasın artık hoca,takim üretmeye başladı evet ama savunma geriye doğru gidiyor,gecen sene duran top golü yemeyen takim leblebi gibi duran top golü yiyor,şampiyonluk adayı bir takim bu kadar basit goller yemez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++ bu arada değişliklerde böyle geç olacaksa yandık

      Sil
    2. Sivasspor'un şu görüntüsünden sonra kimse bahane üretmemeli.

      Sil
    3. Hakikaten öyle,ne kadar sevmesemde Ersun yanal orta saha falan koyuyor kanada,kanattan sol bek falan yapmak zorunda kalıyor herif,yani hoca aynı durumda olsa yemin ediyorum 40 yıl lafını yapar artık lütfen bahane üretilmesin,her istediği yapılıyor ama Arda turan konusunda başkanı eleştirebiliyor,m.cengiz i pek tutmam ama bu konuda onu destekledim ilk defa

      Sil
    4. Ersun Yanal zorunda kalmıyor, öyle oynatmak istediği için hamle yapıyor. Elinde malzeme var yani, tercihler kendisinin. Ona bakarsan Fatih Hoca da deniyor, Ömer Bayram örneğinde olduğu gibi.

      Sil
    5. Evet degil mi fatih hoca da deniyor. 3 5 2 de iyi oynayan takımı ligde inatla 4 3 3 oynatmayı ve her seferinde de saha da oyun olmadığını görmesine rağmen deniyor bu sistemi. Mariano nun olmadığını göre göre linnes i kadro da düşünmüyor mesela hâlâ mariano yu deniyor mesela ve hâlâ hâlâ hâlâ selçuk deniyor belhanda deniyor. Olmuyor ama deniyor. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemeye ne deniyordu?

      Sil
    6. Şampiyon olmak deniyor..

      Sil
  5. Falcao halâ hazır değil. zamanla form tutar diye düşünüyordum ama olmuyor. iyileşeli 1,5 ay oldu ama fiziği ceset gibi. top tutamıyor, ikili mücadelede zayıf, basit pas hataları vs... kalitesi elbette kalıcı ama onun için de iyi beslenilmesi, hazıra konması gerek. çünkü mücadele içinde olacak gücü yok. bence kronikleşmeye giden bi problemi var. 1,5 ay içinde çok rahat toparlayabilirdi. diagne daha etkili olur takımda. c.burujje kadro dışı bıraktı, kontenjan açıp kullanmalıyız onu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmaya başlar, fizik olarak daha da güçleniyor. Mücadelesine asla laf söymemem, 90. dakikada kendi sahasından top çıkarıyor.

      Sil
    2. Baba siz ne bekliyonuz ya,istasyon olup top dağıtıyor,mücadele ediyor sen ne izliyon o sıra bilmiyorum ama ediyor yani,çok gol kaçırıyor en büyük sıkıntı bu,ee millet sorlothlari alırken sen 2 ay 33 yasinda adamin peşinden kostun

      Sil
    3. Formsuz şu an, formunu yakaladığı an goller gelecektir.

      Sil
  6. Benim gøzumde bu takimda en kalitesiz yabanci Marcao. Abi Donk bizi yakmaz, Marcao yakar. Zaten ligin ilk yarisinda Marcao cok yakti. Ben Donk'u daha iyi buldum. Marcao'nun pozisyon bilgisi hic yok, dogru yerde durmuyor. Zamanlama hatasi surekli yapiyor. Ben Donk yerine Marcao'nun yerine stoper gerekli diye dusunuyorum.

    Ømer Bayram'in kalitesiz olusu da son maclarda gøzune carpmaya basladi. Elinden gelen yapiyor, bu sezon onun emegi buyuk. Ama etrafinda kalite artinca Ømer'in etkisi dusuyor. Øzelikle kanat oynarken. 60'da Ømer - Sekdika degisecekti. Bu bir kiyas degil ama Ømer Emre Mor gibi biraz. Rastgele oraya buraya kosuyor, topun pesinden kosuyor. Ama plansiz, taktiksiz. Tempo yapiyor, ama Pozisyon bilgisi zayif. plansiz ve Emre mor'a dedigimiz basi kesik tavuk gibi kosuyor. Bence ømer de aynisini yapiyor. Tabi daha basarili oluyor ama bøyle devam edince asiri cok efor sarf ediyor ve 60'da oyundan dusuyor ve 90 dakika ya yayamiyor enerjisini. Burda da Fatih Hoca'ya yazar cunku oyunu okuyamiyor ve degistirmiyor oyuncuyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun sol ayağı ve pasör yapısı önemli. Bugün ben de çok tutmadım ama vazgeçemezsin.

      Sil
  7. Bu maç için en büyük sıkıntı değişikliklerin geç gelmesiydi. Orta sahayı güçlendirmek adına Ömer Bayram orta sahaya alınıp o şekilde de devam edilebilirdi. Saracchi o kanadı kendi başına kullanabilirdi hücumda savunmada da yardıma gidilirdi

    YanıtlaSil
  8. Bu takıma Onyekuru ve Sekidika katıldığı zaman ortaya çok güzel bir şey çıkacaktır. Tabi ikinci forvet ve stoper de almak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. forvete gerek yok, elde Andone ve Diagne olabilir.

      Sil
  9. Dogru oyunu yeni buluyoruz buna Onyekuru ve Sekidika etkisi de eklenince iyimser olmadan edemiyor insan, keske bu dokunuslari sezon basinda yapabilseydik. Falcao icin ise ayri parantez acmak istiyorum ilk yari bazi pozisyonlari atamasa da hep oyunun ve pozisyonun icindeydi bence en kötü hali bile cok faydali ve son ana kadar mûcadele ediyor yatmaya gelmemis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru gol etkisi demek anlamına gelecek. Doğal olarak girilen pozisyon sayısı artacak.

      Sil
  10. aylarca oturan birine göre iyiydi bence linnes. ki önündeki adam "hiçbir şey" yapmıyor. feghciyimdir ama skandal durumda.
    diğer bekimiz de iyi başladı. maç eksiği yüzünden ürkek ikisi de. yakında geçer.
    lemina seri oturdu gibi artık. seri gayet iyi futbolcu. "al-ver"i mis gibi yapıyor.
    ömer yerine taylan daha erken girmeliydi bence.
    falcao'dan da gayet memnunum. 16 maçta 9 gol atsa yeter.
    takımın en formsuzu hala terim maalesef.
    muslera yine kurtarışını yaptı. geçen sene dil uzatanlar bu sene hiç utanıyor mu acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç eksiği çok. Maç ritmini bulması da bir zaman alacak.

      Sil
  11. Feghouli'yi acilen bekliyoruz. Skora katkı yapması lazım, pozisyonlara da giriyor ama bitiremiyor. Özellikle deplasmada atacağı goller bize maç kazandırır.
    Falcao her hafta üstüne koyarak gidiyor. Gol atması önemli. Falcao'nun form tutması şampiyonluk açısından en kritiği. Eğer form tutarsa ligi götürürüz. O sebeple sakatlanmadan sürekli oynayıp forma girmesi için bekleyeceğiz. Takımın da ona göre oynaması şart. Bu maç biraz daha onun istediği toplar gelmeye başladı.
    Emre akbaba çok kritik bir anda ve beklenmedik bir şekilde döndü. Ben asla bu kadar çabuk ve formda dönebileceğini beklemiyordum. Çok ama çok önemli. Arkasında Taylan da var.
    Sol beki beğendim. Müthiş tempolu, fizik gücü iyi artı çok teknik. Tam bir sol bek.
    Lines illaki kendine gelir. Şu an hazır değil ama maç eksiği geçtikçe o da işini yapar. En azından Mariano'nun defansta yarattığı zaafiyeti yaşatmaz, geri koşar, kademe yapar.
    Lemina bu takımın temel direği. Dua edelim ona bir şey olmasın. Falcao, lemina, muslera bu takımın anahtar oyuncuları.
    Seri, aynen Akbaba, Falcao gibi 4-2-3-1 sistemi ile işler hale geldi. Hocanın saçma sapan 4-3-3 ısrarının bitmesine çok sevindim.
    Ömer bu takımda seri'nin yedeği olarak sol içte oynar. Temposu, mücadelesi, inatçılığı, presi ile her zaman rotasyonda yeri var ama orta sahanın bir parçası olarak.
    Henry geçen seneki gibi dönerse işte o zaman Ömer'in yerine geldiğinde hücumda durdurulması çok zor bir takım oluruz. Bir çok opsiyona sahip bir hücum takımı ve onları pasla buluşturucak Seri, Emre, Marcao, Lemina gibi pasör oyuncular.
    Ben bu takımın en temel eksiğinin stoper olduğunu düşünüyorum. Birçok oyuncunun gideceğini de düşünürsek umarım bir stoper getirebiliriz.
    O zaman gerektiğinde donk, Lemina'yı da yedekleyebilir.
    Fark yaratacak bir stoper de bulursak bu takımın ikinci yarıda 42-45 puan arasında bir puan toplayacağını düşünüyorum.
    69-72 arası bir yerde bitirirsek ya 1. ya da 2. oluruz. Biraz da Sivas'a bağlı.
























    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli sorumluluk almadıkça bazı maçlar kilit açmakta çok zorlanırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir