14 Ocak 2020 Salı

Gerçekten de gidecekler mi?


Yangın yapıyorum gibi düşünülmesin ama Ocak 14'e gelmemize rağmen hala gidecek futbolculardan yana haber yok. Nagatomo ve Mariano gibi isimler dahi takımda. Rizespor maçının kadrosuna bakıyoruz da, Nagatomo ve Mariano'nun forma giyme durumları var. Saracchi ve Jesse ise henüz takımla değil. Çünkü lisansları çıkarılamadı.

Bunun yabancı sayısıyla bir alakası yok. Ağustos biterken 15 yabancımız vardı ve Linnes liste dışı kalmıştı. Bugün de Nagatomo ve Mariano'yu liste dışında bırakabilirdik. Bu futbolcularla yolların ayrılacağını biliyoruz. En kötü ihtimalde ayrılmasalar bile sezonu tamamlayacaklar ama liste dışında kalacaklar. 2019 Ocak sonundaki Maicon durumu da buna örnek.

Çok önemli gibi görünmese de yeni isimleri Rizespor karşısında görmek isterdim. Bir an önce başlamak lazım. Uyum, hazırlık gibi konularda önemli. Hafta sonu Denizlispor maçıyla ligin 2. yarısı başlıyor. Hataya tahammül yok, mümkün olan en iyisini başarmak zorundayız. Türkiye Kupası da hedef. Haliyle de yeni transferlerden bir an önce katkı almalıyız, bunun için geldiler.

Luyindama'nın dahi lisansı iptal edilmemiş. Bunu görünce de Mariano ve Nagatomo gibi isimler için iyimser düşünüyor gibiyim. Çok fazla bilinmezlik var. Stoper transferi de gerçekleşirse gelenler konusunda işlem tamamlanacak ama gidenler konusu sorun olmaya başladı. Bir türlü önümüze bakamadık.

Mariano'nun menajeri 1 haftadır burada olsa da hareket yok. Nagatomo için de Bologna diyorduk, yine ses seda yok. Sanki takımda kalmışlar ve onlarla devam edilecek gibi hareket ediyoruz. Kamptalar, hazırlık maçlarında oynuyorlar, resmi maç için de kadroya dahil ediliyorlar. Transferin bitmesine zaman olsa da bugünden çözülebilecek işler vardı.

Daha bir de Andone'si var. Kalacak mı gidecek mi bilmiyoruz. Diagne dahi gündeme girer diyoruz da, gidenler de yokken bu yabancı sayısı ne olacak? Stoper alındığında da ayrı bir kaos var, Nzonzi'den de haber yok. 3 haftadır pazartesi günleri "bu hafta gidecekler için hareket" başlıyor diyoruz.

6 yorum:

  1. Yine net bir yönetim beceriksizliği. Kaldılar diye terim bunları da oynatır.

    YanıtlaSil
  2. Vefa icin bence. Tudor'un Donk, Hakan ve Nigel'e yaptigini hatirlayin. Hoca ayrilacaklar diye kadro disi birakmayi dogru bulmuyor. Bende bulmuyorum. Ayrilana kadar takimla olmalari guzel birsey. Nzonzi gibi disiplinsiz degiller. Yuto'da Mariano'da caliskan, saygili ve takim icinde seviliyorlar. Guzel ayrilik bøyle olur, kadro disi birakmadan. Ikiside ayrilir. Son dakika olur belki ama ayrilirlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vefa tabii de gideceği belli isimler sonuçta. Zaman kaybediyoruz bence :(

      Sil
  3. Yabancı sayısını çok fazla sisirdik. Halen daha da yabancı isimler arıyoruz. Bu maaşları alan adamları göndermek kolay değil. Sezon sonuna kadar yatıp paralarını almayı tercih edeceklerdir gidip maaşlarının yarı yariyadan daha fazla inmesindense. En iyi ihtimal kiralık giderler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenen ayrılıklar olsa sorun yok aslında. Tabii kadro mühendisliği hata oldu, o ayrı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir