15 Ocak 2020 Çarşamba

Guilherme & Galatasaray, yabancı sorununu çözmeden yeni bir yabancı zor


Guilherme konusu da ilginç. Bonservisi kimde, Yeni Malatyaspor'da yıllardır nasıl oynuyor, transferi için oluşan şartlar ne derece gibi sorular var. Guilherme için bir kulüp kurulmuş gibi gösterildiği, bonservisinin aslında menajerinde olduğu ve Yeni Malatyaspor'da da kiralık oynatıldığı yazılıyor. Garip bir hikaye olsa da bonservisi 40 bin avro gibi. En azından Beşiktaş muhabirlerinin söylediği buydu ve yalanlama da gelmedi.

Guilherme & Beşiktaş transferi gerçekleşmedi. Menajerinin yaptığı açıklamaya bakınca "TFF'nin harcama limitlerini" öne sürmüş. 40 bin avro sorun olmazdı ama yıllık ücret konusunda sıkıntı olmuş olabilir. Bu da bir şekilde aşılabilirdi, Beşiktaş işi zorlamak istememiş. Türkiye Ligi için değerli bir hamle olduğunu söyleyebilirim. Bence tüm büyük takımlarımızda da oynayabilecek düzeyde. Direkt 11 ya da kıymetli bir alternatif. Yüksek maliyetli olacağına inanmıyorum.

Beşiktaş transferi gerçekleşmeyince ister istemez "Galatasaray için olmaz mı?" gibi sorular geldi. Galatasaray'ın şu an büyük bir yabancı futbolcu problemi var. Yeni bir isim daha eklemek problemi daha da yukarı çeker. Hala da 1-2 pozisyon için transfer düşünüyor ve daha acil olduklarını söyleyebilirim. Stoper hamlesini olmazsa olmaz görüyorum. Bir de muamma kalan forvet durumu var. Yeni isim gelecek anlamında değil, Andone kalacak mı gidecek mi özelinde.

Şu şartlarda Guilherme imkansız kalıyor. Şu olabilir, beklenen ayrılıklar ve Belhanda'nın satışı gerçekleşir, ancak o zaman konuşuruz. Tabii o da Belhanda'dan gelen paranın miktarına göre değişir. O durumda 6.5'dan 8 numara almamız ve mümkünse scout işi olması sağlıklı bir hamle olur. Belhanda'nın ayrılığına rağmen bir 10 numara ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Taylan Antalyalı, Emre Akbaba ve sezon sonu gelmesini beklediğimiz Mert Hakan Yandaş var.

Belhanda kiralanır, ffp kaynaklı harcama olanağımız kısıtlı olur ve son günlere yaklaşırsak bu hamle konuşulabilir. Düşük bir maliyetten bahsediyoruz. Belhanda'nın kazandığı paranın 3'de 1'ine oynayacağını düşünüyorum. Boyu kısa, fizik olarak zayıf gibi dursa da çok çalışkan, hareketli ve temposu yüksektir. Teknik düzeyi oldukça yüksek, bence iyi de bir bitirici. Sağ tarafta Feghouli gibi de kullanılır, 10 numaraya da çekilir. 

Tabii oyun tarzı Belhanda'dan daha farklı. Guilherme'nin pek savunması yok. Alternatif olarak konuşulabileceği için bunu yazıyorum. İyi oyuncu, beğenirim ama aşırı gerekli bir hamle de değil. Şartlar oluşursa konuşulabilir, ötesi zor. Büyük takımlarda oynamak için can atıyor, Beşiktaş için aşırı istekliydi. Mutlaka bir yere transfer olacak diye düşünüyorum. Yeni Malatyaspor'la olan bağlar koptu gibi.

2 yorum:

  1. Geçen yıl Malatya'da herkes Aleksic konuşurken Guilherme'nin hakkı pek verilmiyordu ama o dönemler çok beğeniyordum.İmkan oluyorsa gelmesini isterim çünkü kıymetli bir oyuncu.Merkezde de, sağda da rahatlıkla oynar ve katkı alacağımızı da düşünüyorum.Anadolu'dan gelen her futbolcuya çöp gözüyle bakılmasını da doğru bulmuyorum Guilherme senin de dediğin gibi 4 büyüklerde de ilk onbir oynayacak yeteneğe sahip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşçı da bir futbolcudur, o anlamda Belhanda'ya benzer. Tabii çok daha düşük maliyete.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir