16 Ocak 2020 Perşembe

Hayal kırıklığını yaratan da iş bitti algısı oluşturmaktı


Murillo'yu transfer edememek büyük hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklığını yaratan da "iş bitti" algısı oluşturmaktı. Bazı muhabirler mutlaka yönetimden haber almış ve onların söylediklerine göre hareket etmişlerdir. Yine de temkinli olmak lazım, transfer bu. İş gerçek anlamda bitmeden "bitti" demek zarar veriyor. Murillo için de 4. transfer oldu derken, 2 gün sonra Celta Vigo formasıyla görüyoruz.

Benim için hayal kırıklığı oldu. Çünkü işin ffp detayı yok. İlk etapta, 12 milyon avro'luk bonservisi masaya koydular ve aldılar deniliyordu. Böyle olsa elbette elimiz kolumuz bağlıydı. Sattığın kadar al imkanı olsa dahi bu bonservisi veremezdik. Celta Vigo da bu işi kiralık olarak gerçekleştirdi ve satın alma opsiyonunun olacağı söyleniyor. Murillo bizi değil de Celta Vigo'yu tercih etti. İşin özü budur. Sampdoria'lık bir konu değil.

Tam da Galatasaray'ın kalemiydi. Hızlı ve hamleli stoper çünkü. Ayağı da fena değildir ve savunmayı öne çıkarmayı seven Galatasaray için ideal isimdi. Elbette eksikleri var ama Galatasaray savunmasına sınıf atlatır diye düşünüyordum. Şu an yine farklı alternatifler konuşacağız ve maalesef fazla zaman da yok. Mert Çetin'i bırakmıyorlar, Juan Jesus ise daha olası görüyor. Juan Jesus da iyi isim ama Murillo'ya oranla daha hazır değil.

Juan Jesus gelirse de 2 tane sol ayaklı stoper olacak. Sağ / sol ayaklı olmaları durumuna takılmıyorum aslında. Juan Jesus da fizik olarak iyi, geriden oyun kurabilen, hızlı bir stoper. Murillo benim gözümde daha sağlamdı sadece, daha garanti bir transferdi. Farklı alternatifler konuşulur mu bilmem, iş fırsat kovalamaya gidiyor. Yine klasik son gün ve menajer önerilerine de gidebiliriz. B planı umarım vardır ve 2-3 gün içinde gerçekleşir.

Stoper şart. Emin Bayram'ın yaşı henüz 16 ve cendere var. Sezon başı olsa farklı yorum yapardım. Donk ve Ahmet Çalık ise yeterli düzeyde değiller. Eğer bir hedef var diyorsak da stoper transferi yapmak zorundayız. 6 ay ya da 1.5 yıllık kira olması fark etmiyor. Garanti bir isim alınmalı, direkt katkıya ihtiyacımız olacak. Galatasaray da kiralık isimleri kovalıyor. Elimizde bonservis girdisi olsa o zaman scout adımları konuşulurdu.

4 yorum:

  1. Celta Vigo hangi şartlarda transfer etti ona bakarak yorum yapılabilir. Zorunlu satın alma opsiyonu varsa almadığımız iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Marcao yu keşke satabilsek 10 veren varsa kupa maçında aldığı kart yaptığı abuk sabuk müdahale stoper değil pehlivan. Fizik var güç yok melez ama atletizm zayıf. Oldukça tembel bir adan gençliği sayesinde idare ediyor 30 sonrası çaptan düşer portekiz 2.liginde oynar bu kafa ve tembellikle.

    Juan Jesus un bitik hali Marcao kadar iş görür.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir