24 Ocak 2020 Cuma

Kırılan taraf Fatih Terim olmayacaktır


Arda Turan'ın gündem olmasından, bu gündem kaynaklı da bölünme yaşanmasından rahatsızım. Arda Turan'ın Galatasaray'a transfer edilmemesi gerektiğini düşünüyordum, çünkü bunu hak etmedi. Yine de illa transfer edilecekse bu işin bir an önce bitmesi ve önümüze bakmamız gerekiyordu. Bugün hala Arda Turan konuşuyoruz. Galatasaray'ın çok daha önemli meseleleri var ama iş kendi içinde bir inatlaşmaya döndü.

"Arda Turan konusunda geçen gün davet edildiğim toplantı için Arena'ya geldim. Başkan, Abdürrahim bey ve Yusuf bey vardı, daha evvel ne söylediysem, tekrar ettim. Onlar bu kararda olmadıklarını söylediler. Bu bir fikir ayrılığıdır. Ben yönetimle arasında sorun var dedirtmemek için çok çaba harcıyorum ama bazen çaba harcadığım için de hayal kırıklığı yaşıyorum. Arda Turan için yaptığımız toplantıdan çıkarken bu kararın iyi yönetilmesinden yana olduğumu üzerine basarak söyledim ama ben daha eve varmadan, bir gazeteciye, birkaç gazeteciye, maalesef verilmiş. Bu Galatasaray'a yakışan bir durum değil açıkçası."

Arda Turan'ı transfer etmeme konusunda yönetim haklı ama takındıkları tavır o kadar yanlış ki. Resmi bir açıklama yapamayıp, haberi 2-3 gazeteci üzerinden bildirmeye çalışmak. Bu da Fatih Hoca'ya ayıp ve hoca da tepkisinde haklı. İlk baştan bir karar alıp, bugünlerde bu transferi konuşmuyor olmak gerekirdi. Süreci uzattılar ve son anda başkanlık yapmak isteyerek "son karar merci benim" mesajını verdi. Bence çok geç.

Hocanın bu ısrarını eleştiriyorum. Arda Turan'ın geri dönüşüne anlamsız takıldı ve ısrar etti. Bu adam 2-3 sezon önce kendisi için neler yaptı. Hadi kendi aralarındaki konu diyelim de, iş Galatasaray'a sıçradığında herkesin yorum yapmaya ve istememeye hakkı olur. Gereksiz bir gündem bu ve bölünme yaşanıyor. Kendisine handikap yaratıyor. Hep diyorum, çok daha önemli sorunlarımız var. Bunlara odaklanalım.

Yönetimin tavrı hatalı. Cesur karar alıp, korkakça hareket ediyorlar. Hoca neredeyse toplantıdan çıkmadan haberi basına sızdırıyorlar ve 2-3 kişi üzerinden insanlara duyuruyorlar. Fikir ayrılığı elbette olacak ama bu tarz hareketlerin adı da basit hesaptır. Gayet sorun var işte, bu yönde hareket eden de yönetimdir. Hoca ister, siz kabul etmezsiniz ayrı konu. Bu şekilde bir güç gösterisine girişemezsiniz. Başkan olup, son karar sizde olabilir ama karşınızdaki isim de Fatih Terim.

İçeriden haber sızmasını hoca oldum olası sevmiyor. Bu haber sızma hadisesi de bence başkan kaynaklı 2-3 isim üzerinden yürüyor. Transfer ya da bu tarz konularda Galatasaray'ı zorlayan hareketler. Kişileri yazmama gerek yok, hepiniz biliyorsunuz. Bu işe bir son vermek gerekse de mevcut yönetim gitmeden bir şey değişmez. Bence son demlerini de yaşıyorlar. Belli ki 2 testiden biri kırılacak. Kırılan tarafın da Fatih Terim olacağını düşünmüyorum.

33 yorum:

  1. Galatasaray üyelerinin pek çoğunun Arda Turan'ı istemediğini yazıyordu sosyal medyadaki Galatasaray üyeleri. Yani Arda transferi gerçekleşseydi bir kez daha ibra edilmeme ihtimali çok yüksekti. Ama esas yanlış resmi siteden açıklamak yerine Süleyman Rodop'a sızdırılması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine edilmeyecek, zaten edilmedi. İbra korkusuyla iş yapıyorsa başkan orada durmasının mantığı ne ki?

      Sil
  2. Arda ne nyapti ki galatarasaya,aidiyet duygusu yuksek,gelirse takimdaki ruhsuzlugu da çözer, gs a para kazandirmis,barselonadan gelirken gs dan teklif gelmemis,adam hain ilan edildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay Galatasaray'a ne yaptığı değil, karakter olarak o günlerde ortaya ne koyduğu. Ayrıca futbol oynamaya da halinin olmaması.

      Sil
    2. ben ne yaptğını söyleyeyim kardeşim. bi insanın gsli arkadaşı olmaz mı yahu?

      rıdvan emre volkan acun oğulcan engin vs vs.

      Sil
  3. Yalı çocuğu istese kulübü bu kadar karıştıramazdı. Kendi kendimizin ayağına sıkarız ya biz hep. Yine aynı yola girmeyiz inşallah.
    Ya her şeyi bir kenara bırak, şuan kendini kulübe tekrar kabul ettirmeye çalışan bu arkadaş ''yükselenim beşiktaş'' demedi mi? ''Fener olmaz, ama Beşiktaş olur'' demedi mi? Bu adamın sesinden bjk marşını duymadık mı zamanında bir videoda? Ya söylenecek çok şey var. İşi Fatih hoca da, yönetim de çok uzattı. Bizim önümüze bakmamız gerekiyor artık. Çok geç kalmadan. Hoca, sahaya konsantre olsun lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Koç ile alakası yok bence Arda mevzusunun.

      Sil
    2. Ali Koç ile alakası var demek istememiştim. O istese bu kadar karıştıramazdı içimizi demek istedim. Kendi kendimize iş çıkarıyoruz manasında.

      Sil
    3. Ben yanlış anladım, özür dilerim :(

      Sil
  4. Testi "galatasaray" yeterki o kırılmasın ona bir sey olmasın normal adalet düzeni işleyen bir ülke de şu anda koğuşta maç seyretmesi gereken birisi için bu risk, bu anlamsız ısrar kimin işine yarar. hoca haber sızdı serzenisi çok haklı lakin başkan birkaç kez hepimizin anlayacağı şekilde bu transferi onaylamadığını söylemedimi.galatasaray'ın en büyük rakibi hep içerden olmuştur bu bazen işe yaramış klübe takıma ivme kazandırmış, bazende ivme kazandırmaya çalışanları liseli değil, bizden değil vs gibi paçalarından aşağı çekerek olmuştur .zor zamanda hiç kimse elini taşın altına başkan adayı olarak sokmadı herkes kendince bir bahane buldu kaçtı çünkü biliyorlardıki borç büyük cezalar kapıda, hiç kimsenin tahmin ettiği bildiği bir başkan adayı degildi mustafa cengiz bir cesaret soyundu başkanlıga önemli bir esigi gecti (fdp cezalar) bir sürü herşeye Her zaman muhaliflere rağmen.doğru hoca tercihi yaptı fatih hoca ile birlikte sportif başarılarda geldi evet hatalarda yaptı zaman zaman.tıpkı saha içinde yapılanlar gibi.. klasik bir söz ama olsun yeri zamanı kimse galatasaray dan büyük degildir vazgeçilmez değildir galatasaray tarihi başkanlar, teknik adamlar, idareciler, oyuncular olarak böyle çok örnekler yaşamıştır. bugün başkanın yapacağı toplantı çok önemli hem sezonun geri kalanı hem klüp gelecegi için sözleri,gondermeleri bu malum olay için değil yine yeniden fb aşkı tutuşan tff tahkim kurulları için olur kriz yönetmek kolay değildir beceri ister, dirayet ister ama en önemlisi karşılıklı hoşgörü ister ..yeniden birkez daha aklıselim davranalım teknik kadro ve başkan olarak asli
    islerimize dönelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray yoluna devam eder, bir şey olmaz da şu süreç yüzünden yaşanan kaosun bir anlamı yok.

      Sil
    2. şimdilik heriki tarafta etegindeki taşları döktü diyelim. biz çıkalım artık kalıcı izler bırakmadan bu kısır tartışma ortamından kimse kimseyi itibarsızlaştırmadan tüm bileşenler asli işlerimize bakalım başkan yönetim teknik kadro, oyuncular, trübünde ve sosyal medyadaki taraftarlar ortak hedefe odaklanalım sevinçte kederde tasada yeniden bir olalım.

      Sil
    3. Hedef hocanın hedefi, ben onun yolundayım. O varsa hedef olacak.

      Sil
  5. Ünal Aysal'ın güzel bir lafı vardı. "Teknik Direktör" bu kulübün bir çalışanı, elemanıdır" diye, aklıma o geldi. Fatih Terim Egosunu bir kenara bırakmalı bence. Şu anda liderden 10 puan gerideyiz ve hala teknik - taktik meselelerimiz var. Arda Turan gibi bir figür yüzünden yönetimle inatlaşması onun zararına olur. İşine gücüne bakması bizim için daha hayırlı. Daha evvel "beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" dediği ve kanlı bıçaklı olduğu Demirören ile Milli Takım'dan gelen teklifi kabul edip sırıtarak kamera karşısına çıkınca Ünal Aysal'ın ne demek istediğini daha iyi anlamıştım. Yönetimle inatlaşmak iki tarafa da bir şey kazandırmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar yanlış bir söylem. Fatih Hoca, Galatasaray'ın yaşayan tarihidir. Şu an hayatta olup, ondan daha büyük Galatasaray'a hizmet etmiş 2. bir insan yok. Hocanın Arda tutumunu ben de eleştiriyorum ama burada ilk fırsatta kaçan giden, Fatih Hoca olmadığında ortaya koca bir enkaz bırakan Aysal da övülmesin :(

      Sil
    2. Fatih Terim, teknik direktör olmanın ötesindedir. Burası Türkiye ve Galatasaray. Ferguson da Manchester United için böyle, her kulübün böyle figürleri var. Onlara eleman muamelesi yapmaktan daha ayıp bir şey yok.

      Sil
    3. Bunu Ünal Aysal övmek olarak değerlendirmemek gerek. O maksatla da söylemedim. Fatih Terim'in işler istediği gibi gitmediğinde hep bir mazereti ya da mağduriyeti olması bir tesadüf mü ? O dönem TFF'ye ve Demirören'e olan tepkisini hepimiz hatırlıyoruz. Konuşması yüzünden bir ton ceza yemişti hatta o zaman da. E 3 ay sonra sırıtarak Demirören ile imza törenine çıkmasını da ben bir Galatasaraylı olarak eleştirebilirim bence... Hocanın daha evvellki başarılarını yadsımıyorum, Ünal Aysal'ı da övmüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Arda olayı üzerinden bir yorum yaptım sadece. Kendini makamlar-mevkiler üzeri görmek çok ciddi ve sıkıntılı bir durum. O Megalomaninin kimseye hayrı olmaz, demek istediğim bu. Bu arada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum, Fatih Terim eleştirilerim yüzünden en çok tartıştığım isim de babamdır. Adana Döşeme mahallesinden orta okul arkadaşı zira Fatih Terim babamın :) Selamlar...

      Sil
    4. Hocayı göndermek için Aysal'ın mobbing'ini de hatırlıyorum. O gün bu kavganın acısını biz yaşadık. Karşılıklıydı oradaki mevzu. Aysal da arkasındaki gücü kullandı. O gün taraftar inanıyordu. Bugün hala inanan varsa bir şey demiyorum.

      Hoca, camianın yaşayan 1 numaralı evladı. Kendini kimse üzerinde görmese, benim üzerimde görebilir. Kredisi, imtiyazı, her şeyi de vardır. Bir zahmet de olsun. X yerli takımların böyle bir değeri olsa 50 metrede bir heykel dikerlerdi.

      Sil
    5. Ben o gün Fatih Terim'in TFF ve Demirören ile ilgili açıklamaları ve sonrasındaki tavrını baz aldım sadece. Aralarındaki tartışmanın detayını bilmiyorum, umursamadım da. F.terim'in tutarlı bulmadığım bir tavırını eleştirdim. Neyse, umarım Arda Turan gelmez, bu kriz de zamanla çözülür. Çok manasız zira senin de belirttiğin gibi...

      Sil
    6. aysal haksızdı. cengiz de haksız. herkes haksız. böyle bi insan yok dünyada. mourinho bile bazen geri adım atıyor.

      Sil
    7. Doğru yazmışsın, ikisi de haksız. Müthiş tespit.

      Sil
  6. Fatih Hoca da yönetimin istediği gibi olsun dedi ve çıkıp dobra dobra konuştu. Doğrusunu yaptı bence... Mesele Arda'nin gelmesi olsa Fatih Hoca hatalı ama bunu istemeye kredisi var. Mesele basına bilgi sızdırma ise yonetim çok yanlış yaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, benim de eleştirdiğim nokta o sızdırma mevzusu.

      Sil
  7. yusuf günay eskilerden beri sevmezdi fatih terim'i

    YanıtlaSil
  8. Bir Aysal sonu daha olmasın istiyorum, kırılacaksa o testi yönetim bazında kırılsın. Terim'i bir kez daha kaynedemeyiz.

    YanıtlaSil
  9. bu adamı bu hale siz getirdiniz. dünya üzerinde "ne yaparsa yapsın haklı olan" bir allahın kulu bile yaşamadı. duracağı yeri bilir bir insan. yeter. 20 yıldır yorulduk artık yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorulmadım 20 yılda, gayet de mutluyum kazandırdığı başarılar kaynaklı. Allah başımızdan eksik etmesin.

      Sil
  10. şu ezberden vazgeçin artık. cengiz defalarca konuştu ve ceza aldı.
    "cengiz hep susuyor" diye bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben göremedim cezaları ya da konuşmaları neticesinde oluşan yaptırımları.

      Sil
  11. yahu cengiz giderse gitsin bize ne.. seçim olsun ve gitsin. 2.5 sene görevini yaptı der geçerim.

    "liseli" başkanla görürüz sonra terim i :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görürüz mutlaka :) Liseli başkanın hocayla kazandı kupalarını. Sonu malum.

      Sil
  12. Yazdım o konuda da , gece yayında.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir