28 Ocak 2020 Salı

Lautaro Gianetti & Galatasaray, transfere yönelik çok büyük bir umudum yok


Yabancı sayısı işi sıkıntı ve nasıl çözülecek bilmiyorum. Mariano da kalabilir diye düşündükten sonra, yabancı stoper için yer kalmıyor. Ekstra bir yabancı ayrılığı gerekse de bu sefer gidenin yerini doldurmak adına yeni bir transfer daha lazım. Cuma gününe kadar süre var ama transfer konusunda çok da umutlu değilim. Son gün olası bir Semih Kaya hamlesi beni şaşırtmaz. Murillo transferinin gerçekleşmemesinin ardından panik butonuna bastık.

İşin kötüsü kaynak da yok. Elden kimseyi çıkartamadık ve elde edilen gelirler de Onyekuru / Saracchi kiralamasına gitti. Yabancı kontenjanı bir noktada, bonservis ya da kira geliri olmaması da bir noktada. Tüm bunları düşününce de transfere dönük umutlarım az. Bugüne kalmak da diğer hata. Ayın 28'i oldu ve 3 gün sonra transfer dönemi bitiyor. Menajer önerileri gündem olacak, illa transfer yapılacaksa da sürpriz bazı isimler liste dışında kalacaktır.

Lautaro Gianetti ismi de Galatasaray'la anılıyor. Vélez Sarsfield forması giyiyor ve 26 yaşında. Takımının da kaptanlığını yapıyor. Büyük bir piyasa değeri yok ama sözleşmesi 2022 yılında bitiyor. 2-3 milyon avro'ya bitirilebilecek bir iş dahi olsa o kaynak bizde yok. Luyindama formüllü kiralama olabilir. Orada da kulübü ikna etmek önemli ve rakam da mutlaka büyüyecektir. Zaten böyle bir hamle için de şu günlerde satış ya da kiralama yapman gerekiyor.

Fena olmayan bir stoper, transferi gerçekleşsin isterdim. Günü kurtaracağına inanıyorum. Hamleli ve agresif bir tarzı var. Geriden oyun kurma konusunda sizi üzmeyecek, ağır diyemeyeceğim, sertlik düzeyi de iyi bir stoper. Semih Kaya'nın Ujfalusi'nin partneri olduğu günlerdeki gibi bir tarzı var. Hatta ona göre de oyun kurma becerisi daha iyi diyelim. Çok ön plana çıkarılmaz, çok da gömülmez. Ortalama ama günü kurtaracak tipte.

Umarım bu transferi gerçekleştirebiliriz. Benim çok umudum olmasa da stoper transferi olmazsa olmaz. Hedef var çünkü, şampiyonluk diyoruz. Her rakip de Konyaspor gibi sadece uzun toplarla savunmayı zorlamaz. Bu tarz takımlara karşı Ahmet Çalık / Donk'la yürürsün ama birebir ya da açık alanda yakalandığında sorun büyür. Gianetti'nin en önemli özelliği de birebir de iyi bir stoper oluşu. Luyindama sonrası büyük eksikliğimizdi.

14 yorum:

  1. jesse kiralık gidebilir bence alt lige falan her ne kadar istemesemde gitmesini ama stoper sayısı az takımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jesse bir yere gitmez. Maclari izlemiyorsun heralde ?

      Sil
    2. Jesse bir yere gitmez, ihtiyaç var.

      Sil
    3. Peki Kim kalacak dışarıda,linnes in durumu gördük, mariano hiç bir yere gidemez,belhanda ya da Jesse gidecek başka çare var mı?,zaten andone de dönüyor,kontra silahı ama yapacak bir şey yok..

      Sil
    4. Ki ben Belhandayi gönderirim ilk etapta ama gitmicem diyor

      Sil
    5. Jesse bu sezon 2 farklı takımda resmi maç oynadığı için bir yere gitme ihtimali hiç yok.

      Sil
    6. unutmuşum ben onu doğru

      Sil
    7. Jesse ülke içinde bir takıma gidebilir, tff izin veriyor. Belhanda gider diye bekliyorum ben.

      Sil
  2. Mariano da kalsın nagatomo da belhanda da kalsın hatta nzonzi yi de geri alsınlar stoper için de arayıp bir değil birkaç tane yabancı bulsunlar hatta ne kadar çer çöp adam varsa alsınlar aman sakın gençlerden kimseyi oynatmasinlar. Para çok nasıl olsa saçın gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş yapan adam kalsın. Mariano ışık yaktı, kalmasında sorun yok bence.

      Sil
    2. Son maçı izlememis arkadas heralde,mariano sayesinde sağ kanadin calisiyor be! Hoca linnes e pek güvenmiyor ki seneri sol bek oynatmasindan belli zaten, saracchi varken diğer Bekin oyun kurucu,dengeli bir bek olmalı

      Sil
    3. Tempolu takımın içinde Mariano'nun temposu iş gördü. Ligin ilk yarısı üzerinden örneklendirmem bu konuyu. Mevcut takımın yapısı üzerinden yorumluyorum.

      Sil
  3. Kaliteyi değil ama sayısal çoğunluğu artıracak bir transfer olabilir son gün. Son maçta Emin Bayram'in oyuna girmesi de bir mesajdi bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da genç futbolcu süre alsın durumuydu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir