16 Ocak 2020 Perşembe

Linnes şu an sağda 1, solda ise 2. alternatif


Linnes'i hazırlık maçlarında çok tutmamıştım. O maçlarda sağ bek oynadı ve tempo konusunda sorunluydu. Doğal tabii, aylardır oynamıyor. Fizik olarak sorun yaşamasa da maç ritmi çok önemli. Linnes de zamanla o ritmi yakalayacaktır. Bu anlamda da Rizespor maçı iyi bir sınavdı. Sol bek oynamasına rağmen üstelik.

Gerçi Linnes'in sol bek performansları sağ beke oranla daha iyi olabilir. Riekerink, Tudor ve Fatih Terim zaman zaman Linnes'e sol bekte şans veriyor ve belli bir istikrarı var. Sağ bekte ise Fatih Hoca döneminde iyi maçlarını sayabiliriz ama sol beke oranla o denli istikrarlı değil. Sol bek potansiyeli sanki daha yüksek.

Nagatomo'nun sağ ayaklı olması gözüme batıyor mesela. Linnes'de ise bu sorun olmuyor. Nagatomo sağa çekip, orta deneme derdinde. Linnes ise bir orta saha edasıyla pas oyununa katılıyor, üçgenlerin içinde yer alıyor ve verkaçla rakip ceza sahası içini zorluyor. Çizgiye indiğinde de bunu yapıyor, rakip ceza sahası etrafında da.

Linnes'in kat etmesi farklı yani. Sadece çizgi üzerinden gideyim, topu sağa çekeyim derdi yok. Savunma tarafında da sorun yaşıyor diyemem, çünkü hızlı dönüyor. Galatasaray'ın verdiği pozisyonlar rakibin baskısı neticesinde değil, ağırlıklı olarak kaptırılan toplarda oluşuyor. Orada da beklerin hızlı olması önemli. Mariano ve Nagatomo'nun savunma sorunu bu koşularda oluşuyordu.

Linnes'i sağ bekte izleyeceğiz tabii. Orada temposu kıymetli olacak ama sol bekte oynadığı gibi bir hücum ezberi oluşmuyor. Sağ tarafta çizgiyi düşünüyor mesela, ısrarla kenardan giriyor. Tabii şu temposu dahi Mariano'nun üzerinde olacak. Sıkıntı Şener Özbayraklı'da, hiç iyi izlenim vermiyor. Linnes şu an sağda 1., solda ise 2. alternatif.

2 yorum:

  1. Nagatamo'da soldan içeri girerdi ilk geldiği zamanlarda ama temposu bitince ona yönelmeye başladı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar teknik yeterlilik göstermiyordu yine. Tabii hücum etkisi çok daha yüksekti, haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir