20 Ocak 2020 Pazartesi

Ömer Bayram özelindeki övgü, bir noktadan sonra tepkiye dönüşebilir


Ömer Bayram özelindeki övgü, bir noktadan sonra tepkiye dönüşebilir. Kapasitesinin üzerinde oynadığını ve takımın en önemli alternatiflerinden biri olduğunu düşünüyorum. Orta sahaya dönüşümüyle de kendisine takım içinde bir yer edinmişti. Son haftalarda ise sol önde oynuyor ama orta sahadaki havası yok.

Sol önde de elinden geleni yapıyor. İlk etapta oynadığında hem alternatif sayısı sorunluydu, hem de tempo problemdi. Onun da oradaki varlığıyla tempo ve mücadele gücünü yükseltmek istemiştik. Elinden geleni yaptı ve kapasitesini zorladığını düşünüyorum. Bu kadar verebilir, fazlası olmaz. O pozisyon hücum için çok daha fazlasını istiyor ve Ömer Bayram bunu veremiyor.

Topu aldığında sürekli çizgiye iniyor. Çizgiye indiğinde de orta düşünüyor. Kat eden değil de, çizgi futbolcusu gibi. Basit olanı göremiyor mesela, birçok anda boş futbolcuyu kaçırıyor. Bu da hücumda sizi tıkar. Falcao'nun topla yeteri kadar buluşamamasının temel nedenlerinden biri. Top sizdeyken, hücumda farklılık yaratamadı.

Ben olsam Denizlispor karşısında direkt olarak Jesse'yle başlar, ya da Adem Büyük'e dönerdim. Ömer Bayram hız noktasında iyi olsa da hücum repertuvarı geniş değil. Direkt kaleye inip, pozisyon üretmiyor. Onyekuru tam olarak bunu yapacak, topu aldığı gibi kaleye inecek ve pozisyon yaratacak. Rakip ceza sahası içindeki forvet etkisini konuşmuyorum bile. Gol sezgisi de oldukça yüksek.

Ömer Bayram için sol ön ısrarı ile sol bek ısrarı arasında bir fark yok. Farkı orta sahadaydı. Orada oynadığında dikine çıkışı, mücadelesi ve hareketliliği çok daha kıymetli. Şut özelliği var mesela, yayın orada topla buluştuğunda attığı goller var. Onu iyi olduğu yer olan orta sahaya geri çekmek gerekiyor.

Galatasaray adına sezonun en güzel hikayelerinden biri olduğu gerçeği değişmez. Şu katkısını eminim ki kimse beklemiyordu. Hazırlık maçlarındaki orta saha dönüşümüyle birlikte ciddi ve sorunsuz bir alternatif kazandık. Kenardan geldiğindeki enerjisi orta saha için oldukça önemli. Kadroda kendisi için ciddi bir yer edindi.

2 yorum:

  1. Direkt çizgiye inmesi handikap olsa da iyi orta açıyor. Çizgiden açtığı ortalar içerde tehlikeli oluyor ve defansın dengesini bozuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortası iyi, ona lafım yok. Ama orada oynayan isimden beklenti daha farklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir