17 Ocak 2020 Cuma

Sakatlandığı çimlere şükür secdesi ile geri dönmek


Sakatlandığı çimlere şükür secdesi ile geri dönmek. Geri dönmesi adına olabilecek en iyi ortamdı. Maça kaptan başlayarak da mesaj verilmiş oldu. Emre Akbaba'nın iyi oyunu da cabası. Fizik olarak beklediğimin çok üzerinde. Penaltı anındaki pozisyon olmasa 90 dakikayı da çıkartacaktı. Attığı imza golü de cabası. Ligin 2. yarısının en önemli transferlerinden biri olacak.

Geçen sezon 2 şanssız sakatlık yaşadı. İlk sakatlığından sonraki dönüşünde fizik olarak bu kadar iyi değildi. 15 - 20 dakikalar oynayabilecek durumdaydı ve fizik olarak ayakta kalmakta zorlanıyordu. Mücadelesi, özverisi yine vardı ama yetmezdi. Sezon sonuna kadar da öyle gidecekti. Toparlanması adına yaz aylarını bekleyecektik.

Bu sakatlıktan ise çok daha güçlü geri döndü. Maç yapmadan, 1 ay boyunca takımla çalışmasının etkisi büyük. Bu sefer direkt olarak dönmedi, hazırlanmak adına zamanı vardı. Sakatlık döneminde kas çalışmaları yaptığı da söyleniyordu. Bence onun da artısı olmuş, fizik olarak şu durumunda çok işe yaramış.

Zaman içinde kazanırız, yavaş yavaş ısınır diye bekliyordum. Şu an ilk 11'in değişmesi olur. Bence Fatih Hoca ısrarcı olacak, formayı aldı diyebilirim. Taylan Antalyalı da Emre Akbaba'yı yedekler. Belhanda ise Seri için alternatif olabilir, 4-2-3-1'in 10 numarasında pek şansı yok. 10 numarayı 2. forvet gibi kullanıyoruz ve gole oldukça yakın oynuyor.

O tarzın da en iyi yerlisi sakatlanmadan önce Emre Akbaba'ydı. Transferini de bundan istiyordum. Orta sahadan skor katkısı alamıyorduk. Emre Akbaba ise 10 gol 10 asist bandında oynayan bir futbolcuydu. Rizespor deplasmanında attığı gol imzası diyebilirim. Rakip ceza sahası içinde golü kokladı ve vuruşu da usta işi. Bu tarz birçok gol atacaktır.

Mevcut yapıda da bu tarz bir futbolcumuz yoktu. Geçen sezon ki sorunun aynısı aslında. Merkezden çok fazla tabela katkısı alamamıştık. Taylan Antalyalı son maçlarda biraz etki edince "tabelayı" hatırladık. Emre Akbaba bence daha fazlası, forvet özelliği gösterecek. Milli Takım için de büyük bir fayda.

7 yorum:

  1. Lider bir yerli oyuncuya çok ihtiyacımız var. Takımı sahiplenip sahada sürekli olacak bir oyuncu. Emre ve Taylan'dan birisi bunu yapmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba o sürükleyen isim olabilir diye bekliyorum.

      Sil
  2. Belhanda gitse de gitmese de 10 numara Emre Akbaba'ya verilse ne güzel olur be ağabey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisans durumu izin vermiyor. Bugün Belhanda gitse bile sezon sonuna kadar 10 numarayı kimse giyemiyor. O dediğin sezon sonu olabilir :)

      Sil
    2. Ne güzel olur yeni sezonda 🤭🤭

      Sil
  3. 4-2-3-1’de 2’liden biri Taylan ya da Mert Hakan olur mu?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir