23 Ocak 2020 Perşembe

SC nostalji #115; Guillermo Burdisso


Bazı transferlerin anlamını bulmak güç. Özellikle de 2013 / 2014 sezonu ara transferlerinin. Ffp kapsamına takılmamıza yol açan o dönem. O dönem ki aşım yüzünden anlaşma yapmak zorunda kalmış, sonrasında da anlaşma şartlarına uymayarak men cezası almıştık. Burdisso da o anlamsız transferlerin başında geliyor.

Bazı futbolcuları neden aldık, neden yolladık bilmiyorum. O ara transfer döneminde Burdisso'yu Boca Juniors'dan kiralayıp, Dany'i de Beşiktaş'a yollamıştık. Dany'nin kalitesini konuşmayacağım, böyle bir hamle ne kadar gerekliydi sadece? İyi kötü Dany'den katkı alınabiliyordu ve yedek kaldığında da sorun çıkarmayan bir futbolcuydu. Dengesiz olsa da hızlıydı.

O dönem kadroda Chedjou, Semih Kaya, Gökhan Zan ve  stoper oynatılmaya başlatılan Hakan Balta gibi isimler vardı. Burdisso ve Koray Günter de stoper transferleri oldu. Hadi Koray Günter yerli ve potansiyeldi. Peki Burdisso neden alınmıştı? 6+0+3'lük yabancı kontenjanını da konuşmak gerekir. Kadroda yer de açılmıyor.

Burdisso'nun Galatasaray'da ligde sadece 1 maçı var. O da kaybettiğimiz Antalyaspor maçıydı. O maçta kornerden gelen topta bir vuruşu da direkten dönmüştü. Türkiye Kupası'nda da 3 maçta yer almış. Şampiyonlar Ligi'nde ise adını listeye yazmamıştık. Kendisi için 250 bin avro kira bedeli, 300 bin avro da yıllık ücret ödenmişti. 

Burdisso üzerine söylenebilecek çok fazla söz yok yani. Uzun diyebileceğimiz, ağır bir stoperdi. Geriden oyun kurma becerisi ve fizik gücüyle ön plana çıkıyordu. Arjantin Ligi içinde fena bir kariyeri yok, orada yer tutan stoperlerden oldu. Zamanında Milli Takım'a da çağrılmış olsa da Galatasaray kariyeri koca bir hayal kırıklığı oldu.

Bu transferlerin kaynağını gerçekten merak ediyorum. Hiçbir kadro mühendisliği açıklayamıyor. Bir değişim yaşandı da, o değişimden elde kalan kim oldu ki? Telles haricinde herkes hayal kırıklığı. Oysa o ara transfer dönemini sadece Telles ve Koray Günter'i alarak geçirebilirdik. Yabancı hakkı için Riera'nın sözleşmesini fesih ediyorduk, oysa sezon sonu sözleşmesi bitecekti.

2 yorum:

  1. Mancini'nin tarzını yansıtan bir transfer dönemiydi. Büyük ihtimalle gelirken transferde kısıtlama istemem gibi bı şart sundu ve sonuçta bu durum ortaya çıktı. Anlam veremeyecegimiz birçok transfer yapıldı o dönem

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir