10 Ocak 2020 Cuma

Shkodran Mustafi & Galatasaray, bazı transferler de fırsat dahilinde gerçekleşir


Bazı transferler de fırsat dahilinde gerçekleşir. Ortaya bir plan / proje koyarsınız ama fırsatlara da kayıtsız kalamazsınız. Ocak ayı için yapabilecekleriniz de belli çünkü. Sattığın kadar al durumuyla karşı karşıyayız ve beklenen büyük satış da gerçekleşmedi. Bu durum da sizi önünüze çıkan fırsatları değerlendirmeye itiyor. Mustafi işi de biraz böyle. Gerçekten de Galatasaray'ın gündemindeyse bu bir fırsattır.

Arsenal'de pek fazla forma şansı bulamamaya başladı. Arsenal'de çok beğenilmez de. Bir de yaşadığı sakatlık durumları var ki Arsenal kariyerini hayal kırıklığı kılıyor. Valencia'dan 41 milyon avro'ya transfer edilirken Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biriydi. O dönem Alman Milli Takım forması da giyiyordu. Yaşı henüz 27, buradan da vuramayız. Arsenal'deki hayal kırıklığını aşabilmek adına yeni bir başlangıca ihtiyacı var.

Bu tarz isimler son yıllarda kiralanıyor. Bu yolla da Türkiye sınırlarında çok sayıda iddialı futbolcu gördük. Seri, Nzonzi, Elneny gibi örnekler de mevcut. Aralarında tutmayanlar da olsa bile yaş durumu ve futbolcunun ülkeye bakış açısı bunda etken. Mustafi'nin Türkiye'yi benimseyeceğini ve aidiyet göstereceğini düşünüyorum. Kültürel nedenlerle de buraya yakın. Yeniden ayağa kalkması için ideal ortam.

Bunu da başarabilirse ülke toprakları çok büyük bir stoper izler. Hızlı bir stoperdir, geriden iyi oyun kurar, topla çıkar, savunma özellikleri yüksektir. Onun durumu biraz da Arsenal ve Premier Lig'in temposu kaynaklı. Uzun zamandır Arsenal forması giyse de bir türlü kimya uyuşmadı. Bu zaman diliminde oynamadığı savunma kurgusu kalmamıştır. Konsantrasyon kaybı ve pas hataları ile konuştuk. 

İnsanlar da buna bakarak "negatif bir algı" oluşturuyor. Mustafi'yi tanımayan bile bu algı kaynaklı olumsuz yorum yapabiliyor. Futbolcunun geçmişi, yaşı, mevcut kalitesi konuşulmuyor. Ocak ayında daha iyi bir stoper hamlesi yapmak zor. Böyle bir fırsat önüne düşerse değerlendirirsin. Türkiye'de tutacağına ve yeniden ayağa kalkacağına inanıyorum. Ayağa kalktığında da kısa zaman diliminde bizi aşmış olacak.

6 yorum:

  1. Arsenal'daki durumu hayal kırıklığı ama öncesinde standart bir performansi vardı. Arsenal'daki kötü durum biraz da arsenal'la alakaliydi. Çok iyi üç dört stoperleri var ama hepsi de yanına lider isteyen stoperler. David Luiz Mustafi veya Sokratis Van Dijk'la oynasalar çok farklı olurdu mesela...
    Bizim için de aranan tarzda stoper değil fakat Donk ve Ahmet Çalık'a göre iyidir yine de...
    Türkiye'ye gelirken burayı küçümser kendini tam hazir tutmazsa düşüs ivmesi iyice diklesir. Oyuna konsantre olup daha az riskli oynarsa da çok iş yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncesinde gayet iyi stoperdi. Özellikle Valenci dönemiyle. Kalitesi yüksek isim. Arsenal günleri de bunu değiştirmez.

      Sil
  2. emmanuel eboue de hiç bir zaman arsenal taraftarının favori futbolcusu olamadı ve yuhalandığı maçlar da oldu ama galatasaray'a katkı verdi.
    ama geçmiş ne göstermiş olursa olsun bu sezon izlediğim her arsenal maçında sahanın açık ara en kötü futbolcusu olan Mustafi'yi istemem takımda.
    hocanın en saçma, en şuursuz hareketlerinden biri ekonomi bu kadar kötüyken "ismi var ama cismi var mı bakacağız" tarzı söylemleri olmuştur.
    şu takımın artık transfer hedefi olan futbolculara yönelmesi şart, emeklilikten önce son iyi sözleşme imzalayanlara değil.

    biz gündelik hayatımızda sabah kalkıp iş güç peşine düşen, akşam yorgun argın eve dönen insanlarız. ama bu kulüp işi futbolcu izlemek olan onlarca adama para ödüyor. yeter artık "barça'da bir topçu buldum, adı Messi" tadında scout raporları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 27 yaşında bu adam ve kiralık. Ffp kaynaklı bonservis veremiyorsun zaten. Neyin emekliliği onu anlamadım :)

      Sil
    2. Mustafi özelinde bahsetmiyorum. Ama FFP engel ise Mustafi'yi kiralama. Denayer gibi bir stoper kirala.
      Mesela Ahmet'i aldın. 4 sezonda 40 maç oynattığın adamı sadece lige odaklanmışken kazanabilirsin. En kötü Marcao kadar oynar. Emin Bayram'ı kazanabilirsin.

      En büyük rakibinde, en önemli mevkide Altay Bayındır oynuyor. Çok mu iyi kaleci ? Hayır. Kazanırsan ne olur? 15 yılın kurtulur.

      Sil
    3. Mustafi bir fırsattır, önüne düşerse kullanırsın. Konu bu. Ahmet Çalık'ı kazanamazsın, kapasitesi belli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir