19 Ocak 2020 Pazar

Transferi kampa yetiştirmenin artısı işte


Daha önce de söyledim. Emre Taşdemir'in dahi sadece temposuyla fark yaratabildiği bir Galatasaray vardı. Ligin ilk yarısında tempo konusunda o kadar noksan kaldık ki en ufak hareketlilik gösteren futbolcu sivriliyordu. Emre Taşdemir ve Şener Özbayraklı da böylelikle iyi izlenim verebiliyorlardı. Kaliteden bahsetmiyorum, sadece hareketlilikle.

Saracchi de tam hazır olmadığı haliyle kalite kattı. Ligin ilk yarısında çok fazla forma şansı bulmadı ama fizik olarak kötü görüntü vermedi. Transferi kampa yetiştirmenin artısı işte. Transfer olduğunda "savunması kötü" gibi yorumlar vardı, Denizlispor karşısında ise mücadele içinde çok fazla düştüğünü görmedim.

Temposu zaten baki, amansızca hücumu düşünüyor. Önünde pek uyum sağlayamayacağı Ömer Bayram'a rağmen bu performansı izledik. Orada Onyekuru gibi daha gole yatkın bir ismi kullansak, Saracchi alanı da daha iyi kullanır. Temposu ve hücum özelliği Galatasaray'ın alışık olduğumuz kısır görüntüsüne ilaç olacak.

Boş ortası da yoktu, sürekli etki etti. Geri dönüşleri iyi, çok fazla top kazandı ve daha önemlisi ayakta kaldı. İlk maçı tabii, rakip de gerçek anlamda ölçü olmayabilir. Bir de deplasmanda izlemek gerekiyor. Gelişim göstereceğine inanıyorum, geçireceği 1.5 yıl ona katkı sağlayacaktır. Bu tarz tempolu isimlere hasrettik.

Opta'nın paylaştığı Saracchi istatistikleri de bu şekilde;

🔸Asist: 1
🔸 İkili mücadele: 10/15
🔸 Pas isabet yüzdesi: %72
🔸 Top kapma: 4
🔸 Ara pası kesme: 4

4 top çalma, 4 de pas arası. İkili mücadelelerde de yüksek bir oran. Galatasaray, ligde hücum düşünen bir takım. Bu oyun tarzında da "geri dönüşleri" önemli. Gittiğinde hücumda kalmıyor, geri dönüp o hızlı akını kesebiliyor. Hücumda zaten beklediğimiz katkıyı alırız, savunmada da korktuğumuz gibi olmaz diye düşünüyorum.

10 yorum:

  1. Saracchi, yetenekli oyun aklı olan bir oyuncu bunu gördük. geldiği alman takımı gençlere yatırım yapması ve bu gençler ile uyguladığı harika bir antreman programı var o takımda herkes yetenekleri kadar oynar ama koşar mücadele gücü yüksektir oradan yürürler.şimdi bizim düşük antreman tempomuzdan sonra bu çoçuk bu sezonu bitirir bir şekilde sonrası malum. Birde "arda yanlışı" yapılırsa zaten tartıştıgımız antreman temposu birilerine göre ayarlanırsa o zaman sormayacagız bu çoçuk veya diğerleri niye geri gitti diye..temel ama genellikle görmemezlikten gelinen ama maçlarda 60 .dakika sonrası kendini gösteren sorunlarımızın kaynağı doğru tempolu bir antreman programamızın ne yazıkki olmamasıdır.ama bu" 36 numara "iyi topçu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda konusunu ayrı olarak konuşacağım. Düşüncem az çok biliniyor da. Şu süreç bitsin de önümüze bakalım derdindeyim :(

      Sil
    2. yanlız bu arayı en iyi lemina degerlendirmiş maşallah diyelim..biraz kendisi, biraz melo, biraz fernando gibiydi sanırım size yeni övgü. öneri yazıları yazdırır... Önceki yanıtınızın öznesi takımın her yerine nufüs edebilecek tedavisi olmayan yeni bir kanser türü olacak, kocakarı ilacı ile tedavi etmeye çalışmak yan etki yapar ve hem hastaya hem yakınlarına daha çok ıstırap verir..

      Sil
    3. Hazır olması gerekiyordu, ara da iyi geldi doğal olarak.

      Sil
  2. Almanya liginin temposunda dönmekte zorlaniyordur belki... Ama bu hareketlilikle bizim ligde rahatlıkla oynar. Tabii her şeyden önce her mevkide olduğu gibi onun mevkisinde de takım içi yardımlaşma şart

    YanıtlaSil
  3. Almanya'daki antrenman temposuyla fiziği ilk maçta bile iyi göründü.
    Türkiye'deki tempoya düşünce formunu da etkileyecektir.

    YanıtlaSil
  4. en iyi istatistiğini koymamışlar. 3-4 tane isabetli orta yaptı. hatta içeriye pas gibiydi attığı toplar. öyle rastgele değil, bakarak atıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de değindim buna, yazı içinde. Boş ortası yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir