14 Şubat 2020 Cuma

Adem Büyük'e de nefes aldırmak gerekiyor


Bek konusunu konuşurken Yeni Malatyaspor maçı kadrosu üzerine biraz olsun değinmiştik. O konuyu biraz daha detaylandıralım. Eksikler var, özellikle bek tarafında. Alanyaspor karşısında yoğun eforlu bir maç çıkardığımız için de hafta sonu için fizik durumu soru işareti haline gelebilir. Bu da maçı mümkün olduğunca erken bitirmemiz gerek. Bazı futbolcuların fizik durumları normal şartlarda bile 60. dakikadan sonra düşüş gösterebiliyor. O anlarda da erken hamle gerekecek.

Falcao ve Andone'nin dönüşü önemli. Andone'nin Alanyaspor karşısında kesin olarak süre almasını beklerken maç kadrosunda bile yoktu. Adem Büyük yalnız kaldı o gün ve elinden gelen mücadeleyi gösterdi. Mücadelesi ne kadar iyi olsa da neticede 32 yaşında. Yük üst üste binmeye başladı ve o da düşerse hücumda kullanabileceğimiz kimse kalmıyor. Kağıt üzerinde kaliteli duran forvet rotasyonu devreye girmeli.

Bu yüzden Falcao'yu da Fenerbahçe maçına saklamayı düşünmeden 11'e yazarım. 2 gündür takımla çalışıyor ve maç gününe kadar da tamamen hazır olur. Sakatlık dönüşü ne güzel hava yakalamış ve goller geliyordu. O havayı yeniden yakalaması önemli. Fenerbahçe maçı öncesi de ayağa kalkmak için ideal şartlar oluştu. Andone'yi de maç içinde kullanır ve mutlaka süre veririm. Adem Büyük'e de nefes aldırmak gerekiyor.

Bek tarafında problem var. Mariano cezalı, Saracchi de Fenerbahçe maçına saklanacak gibi duruyor. Linnes'in formsuzluğu, Şener Özbayraklı'nın ise sezon başından bu yana bir türlü toparlayamayışı sorun olacak. Tempo için iyiler, hareketliliği sağlarlar ama kalite noktasında problem var. Saracchi kanadı müthiş kullanıyor, Mariano da geriden oyun kuruyordu. Saracchi'nin yokluğunda sol taraf sallanıyor. Şimdi sağda da problem olacak.

Ben sol bekte Ömer Bayram'ı, sol önde ise Onyekuru'yu bekliyorum. Onyekuru'yu da Fenerbahçe maçı için en iyi haline getirmeliyiz. Büyük bir koz çünkü, mutlaka o alan açılacak ve orayı doldurmak zorundayız. Ömer Bayram'ı sol bekte tutmasam da hem enerjisi, hem de hücum düşüncemiz bu maç için idare edebilmemiz demek. Sağda da Şener Özbayraklı ya da Linnes diyeceğiz. Her ikisi de olur gibi görünüyor.

Ayrıca Fenerbahçe karşısında daha tempolu ve mücadele özelliği yüksek orta saha için 4-3-3'e dönülebilir. Ömer Bayram da orta sahaya gelir ve sol öne Onyekuru yazılır. Emre Akbaba da gol adına kenardan kullanılır. Bunun adına da bir prova görebiliriz. Alternatifler olduğu için hamle şansı elimize geçti. Bunu en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor.

Muslera
Linnes Donk Marcao Ömer
Lemina Belhanda
Feghouli Akbaba Onyekuru
Falcao

Yeni Malatyaspor maçı için beklediğim 11. Seri sallanıyor, orada Belhanda'yı bekliyorum. Seri de çok fazla basit hata yapar oldu ve temposu yerlerde. Belhanda en azından tempo ve mücadele olarak hep var. Kayserispor karşısında iyi bir maç çıkarmıştı, yine görmek gerekiyor. Lemina / Belhanda / Ömer Bayram orta sahası Fenerbahçe maçı için de daha yüksek tempo ve mücadele anlamına gelecek.

11 yorum:

  1. Beklerde temponun kıymetini gördük o yüzden ben de Ömer Bayram oynar diye düşünüyorum. Forvette Adem'le başlayıp Falcao'yu sonradan alacaktır oyuna Fatih Hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem tempo, hem de kenar ortaları açısından önem gösterir.

      Sil
  2. şaka gibi. andone + falcao sürekli sakat. toplasan 1 diagne etmediler
    o deli de 2 eşiyle beraber foto paylaşıyor. futboldan iyice kopacak. nasıl satacağız bilmiyorum. sözleşmesi 2023 e kadar. bence affedelim yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affetme mevzusu yok ki, kadro dışı bırakan biz değiliz. Yazın ister istemez geri dönecek ama zararına da olsa satılacak bence.

      Sil
  3. akbaba kesilmez. bu çıkışımızin sırrı zaten 4-2-3-1'e dönüş. akbaba'yi kesip sen tekrar 4-3-3 ya da 4-1-4-1 gibi bişeye dönersen yine eskiye dönersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 ve tempoya dönüş diyorum. Fenerbahçe maçında 4-3-3 ve orta sahada biraz daha direnç denenebilir. Onyekuru da olacak çünkü, hızda var olacağız.

      Sil
    2. bence de böyle. akbaba önemli. 4.2.3.1 de.

      seri yerine lemina ömer olur belki orta ikili.

      Sil
  4. fb maçında işleyen anlayışımızı değiştirmek çok saçma olur. hocanın da öyle bişey yapacağıni sanmıyorum. 4-2-3-1 devam eder. hem sanki madrid deplasmanina mi çıkıyoruz. sonra 20 senedir neden yenemiyoruz. oraya kaç defa kazanmak için çıktın ki sen ? geçenlerde de yorumda kadiköy'de büyü var, o yüzden kazanamıyoruz diyen birini gördüm. allah ıslah etsin. 20 senedir kaç maçta oyun üstünlüğünü aldik ki ? max 3 filandır. super finalde beraberlik yetiyordu ve çıktık aldık o beraberliği. galibiyet gerekseydi onu da alırdık. şimdi hocaya sorsanız beraberiği kabul eder kadıköy'de... çok uzattım kusura bakmayın. kısacası kendi oyunumuzdan taviz vermeden kazanmak için sahaya çıkalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraberliğe ben de hayır demem, büyük avantaj olur :)

      Sil
    2. demek istediğim de bu işte. mutlak suretle galibiyet parolası ile çıkmadığımız için 20 yıldır galibiyetimiz yok.
      bu arada beraberliğe ben de hayır demem :)

      Sil
    3. Taktik dokunuş doğal bu maçta :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir