5 Şubat 2020 Çarşamba

Alanyaspor 2-0 Galatasaray, elenmek istesek ancak bu kadar oynardık


Çok savruk bir futbol bu. İlk yarıda iyi anlamda konuşulabilecek bir şeyin olmadığı, 2-0 sonrası ise doğaçlama bir hareketliliğin yaşandığı. 2. yarıda skora isyan eden Lemina vardı, bir de 90 dakika boyunca çabalayan ama istediği pası bir türlü alamayan Onyekuru. Kazanmadık istemedik sanırım, başka bir açıklama bulamıyorum. Sahaya çıkan 11 de bunu söylüyor. Alanyaspor çok ciddi bir takım ve deplasmandasınız. 2-3 dokunuş bekliyordum, dibine kadar rotasyon vardı.

Net bir 9 dahi yoktu. 4-2-3-1'de Onyekuru, Taylan, Jimmy ve Jesse'li hücum yapısı. Hızlı, tempolu bir dörtlü ama bu hücum düzeninde mümkün olduğunca hareketlilik, yer değiştirmek gerekiyor. Dortmund oynuyor mesela, Reus / Hazard / Sancho üçlüsüyle net bir 9 olmadan uzun süre devam ettiler. Bu üçlü o kadar yer değiştiriyor ki hücumda istediklerini alıyorlardı. Bizim ise böyle bir alışkanlığımız yok. Haliyle de ortaya doğaçlama bir görüntü çıkıyor.

Ayrıca bu isimlere top atabilecek bir orta saha da yoktu. Kayserispor karşısında Lemina'nın pozisyonunda iyi bir Belhanda izlerken, Alanyaspor karşısında Seri yerine oynayan Belhanda başına buyruk hareket etti. Hücumda bu tarz koşucular varken, Seri gibi bir pasör olmazsa olmaz. Top atan, topu oraya taşıyan da yoktu. Şu tabloda hücumda ne bekleyebilirdik ki. Alanyaspor da müthiş bir futbol oynamadı. Onların da net pozisyonu yok ama golü buldular işte.

Linnes, Şener Özbayraklı ya da Ahmet Çalık gibi isimler de kötü durumda. Linnes maalesef hiç iyi görüntü vermiyor. Şener Özbayraklı sezon başından bu yana felaket halde ve Ahmet Çalık da klasik. Konyaspor maçı bir şey değiştirmez, herkes havadan uzun toplarla oynamıyor. Galatasaray'da rotasyon derin ama o kadar da yeterli değil. Bazı isimler vasatı aşamıyor ya da performansı bir noktada kaldı.

2-0'dan sonra bir hareketlenme geldi. Lemina biraz daha hücumu zorlamaya, topu taşımaya başlayınca oyunu rakip sahaya yıktık. Orada da atıcı sorunu var tabii, pası kim atacak? Belhanda savruk, kendi halinde oynuyor. Jimmy Dumraz sürekli hızlı hücum katlediyor, Jesse zaten piyasada yok. Lemina tek başına ne yapabilir, ya da Onyekuru pas alamadıktan sonra özelliğini nasıl kullansın? Adem Büyük ve Ömer Bayram gibi hamleler de bir şey değiştirmedi. Yine de 2-1'e gelebilirdi bu skor, imkan vardı.

21 yorum:

  1. Çokta üzülmedim açıkcası, çünkü kupanın cidden bir esprisi ve getirisi yok. Sırf Galatasaray maçı olduğu için, sıkılarak ve tüm maç boyu "aman Lemina ve Onyekuru sakatlanmasın" diye dua ederek izledim. Hepsi bu. Son not:Taylan'dan halen umutluyum ama birileri Sekidika'ya saklanarak oynamamasını söylemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok üzülmedim, zaten görünüşe bakınca da elenmeye çıkmışız.

      Sil
  2. Benim elestirim defansa bugun.

    Linnes'e kizmiyorum.kariyerinin zirvesindeydi. En formda isimlerden biriydi. Haksiz yere kadro disi kaldi. Ister istemez Hem fizik Hem mental olarak geriye giti. Iyi profesyonel olmayi cezalandiran tek ulkeyiz zaten.

    Sener ya tutarsaydi. Tutmadi.
    Ahmet'in alinmasini alindiginda elestirmistim bu blogda. Ozamanlar da bugunki gibi tecrubeli elit stoper gerekiyordu. Yazin bedava gidecek. Borc bøyle cogaliyor iste.
    Marcao'dan beklentim yuksek degil. 4 aldik, 8'e gidebilir iyi performansla ama Luyindama gibi 20-30 milyon euro'luk oyuncu olmaz su haliyle.

    Donk artik benim icin olmazsa olmazlardan. 1 numarali stoperimiz su an. Donk iyi bir yedek derdik ama Simdi onun yedegi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı bazı kademe hataları ve çizgi defans anlayışında bazı fundemental eksiklikler olsa da Donk bana da Marcao'dan daha çok güven veriyor. Tabiiki Marcao'nun bir stoper için henüz çok genç olduğunu ve gelişime açık bir oyuncu olduğunu göz ardı etmemek lazım ama beni şaşırtan ve üzen o gelişimi göremiyor olmak. Hata yapacak elbette ama hatalarından ders aldığını biraz olsun görmek istiyor insan. Donk konusunda ise, işini ciddiye alan, kendine bakan ve bu yaşta halen fit bir oyuncu olduğunu görünce, acaba temel altyapı eğitimi alarak futbol hayatına stoper olarak başlasa ve kariyerini stoper olarak devam ettirsseydi nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum.

      Sil
    2. Savunma için kızacağım bir şey yok, seviye bu. Çalık, Şener, iyi durumda olmayan Linnes. Doğal görüyorum.

      Sil
  3. Bu maçtaki teknik, taktik, oyuncu seçimi vs.hepsini konuşmak anlamaya çalışmak neden sonuç ilişkisi kurmak elbette yapılması gerek.. lakin ben merak ediyorum alanyaspor rotasyon oyuncularının neredeyse tamamını mental, fiziksel direnç ve form olarak hazır tutabiliyorken bizdeki rotasyon oyuncuları neden bu halde..sorun sorumlu yardımcı hocalarımızdamı , antreman sonu verileri dikkate alması gerekenlerdemi veya bunların doğru yapıldığını ama oyuncuların kapasite olarak cevap verememesindemi. "Yoksa klasik kolaycılıkla bu maç bir kazamıydı.." ya sizce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanyaspor rotasyon oynamadı ki, gayet as kadroydu.

      Sil
    2. Onur,kaan kanak,yasine bambau,,direk rotasyon oyuncuları nispi olarak tzavellas ve ceyhun bu sezon az süre oyuncular..eger biz klubeden katki almak istiyorsak bir an önce burada oturan oyuncuları yükseltmenin çalışmasını yapmak lazım sert geçecek sakatlıklar, cezalılar olacağı ikinci yarı maçlarımız için..buna benzer sıkıntılı kadrolarla 2 kupayıda aldık bu kez stoper ve ön bölgede malum sıkıntılardan dolayı zorlanıyoruz ben yinede fatih hocanın kupadan vazgeçtigine inanmıyorum kasımpasa maçını kazasız atlattıgımızda haftaya ikinci maç bambaşka olacak...

      Sil
    3. Kaan Kanak neyse de diğerleri gayet ciddi forma bulan, süre alan isimler. Kısmi rotasyon var bir de, biz tüm takımı değiştirdik. 9 numara olmadan oynadık.

      Sil
    4. Peki, esas bizi ilgilendiren sorun hakkında yani rotasyon oyuncularımızdan nasıl, neden niçin verim alamıyoruz sizce..benim sorum sizin görüşünüzü merak ettiğim ana tema buydu..selamlar..

      Sil
    5. Bazısı hazır, bazısı olmuyor. İş biraz da futbolcuda bitiyor sanki :(

      Sil
  4. hoca böyle oynayan rakiplere karşı bi türlü çözüm bulamadı. daha doğrusu bi çözüm yolu aradığını sanmıyorum. böyle önde basan, fizik gücü yüksek, boşta adam bırakmayan rakiplere karşı hiçbirşey oynamıyoruz. aklıma deplasmandaki L.moskova maçı geldi bu akşam. hatta birçok ucl maçı böyle geçiyor. biz Barça ya da City filan değiliz. böyle takımlara karşı arkadan pas ile çıkamayız. çıkamıyoruz da zaten. boşta bi tane adam bırakmıyor rakip. defansta 150 pas yap (tabi topu kaybetmediysen) sonra topu şişir ve rakibe var. 1-2 tane cılız atağımız dışında, arkadan topla iyi çıkıp organize bi atağımız yok. hoca halâ aynı oyunu, aynı problemleri izlemeye devam ediyor. bu arada bu anlattıklarımın zirvesini bu sezon bernabeu'da 6-0'lik maçta yaşadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca çözüm bulmak istemedi bugün bence, elenmeye çıktığımızı düşünüyorum.

      Sil
  5. güzel güzel elenelim. umrumda bile değil. kadromuz dar. çok sakat var. haftada tek maç yeter bize.

    YanıtlaSil
  6. Ben linnes Mariano değişikliğini anlayamadım. Fatih Hoca da bu maça odaklanmamis pek anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes hastayım demiş, zor ayakta durduğunu belirtmiş.

      Sil
  7. Alanyasporun da pozisyonu yok diyorsunuz ds adamlar 2 golü nasıl attı peki. Arkadaşın biri de kadromuz dar demiş. Kaç oyuncu daha lazım acaba geniş kadro için defans hariç pek çok alternatif var sorun kadronun dar olması degil alternatif dediğin adamların hazır tutulmamasi ki görüyoruz rotasyon durumunda. Adamları da hazır tutacak olan ben değilim sanırım. Hoca bi zahmet arda yı almak için bu kadar uğraşacağına takımı hazırlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top. Sekti, önüne düştü vurdu ve bitirdi. Akan oyunda pozisyon yok. Sen bitiremedin, fark buydu. Denk bir oyundu.

      Sil
  8. saracchi nin eksikliğinin falcao dan daha önemli olduğunu görmüş olduk,sol da ne linnes ne şener iyi oynuyor,ömer sol bekte olmuyor saracchi çok değerli bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sola hız kazandırıyordu ve alanı müthiş açıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir