27 Şubat 2020 Perşembe

Donk'la alakalı yeni sözleşme haberlerini okuduğumda mutlu oluyorum


Donk'la alakalı yeni sözleşme haberlerini okuduğumda mutlu oluyorum. Yaş 33 olsa da o yaşın adamı değil. Kendine iyi bakıyor ve çalışıyor. Ne zaman görev verilse de, pozisyon ayırt etmeksizin katkı sağlıyor. Luyindama sonrası stoperde açık var ve orayı doldurdu. Orjini stoper, Türkiye'ye de stoper olarak geldi ve ilk yıllarında orada oynuyordu ama o pozisyon için hiçbir zaman istikrarlı bir futbolcu olmadı. Kasımpaşa günlerinde de çok tartışıldı bu.

Rıza Çalımbay'ın Donk'u orta sahaya çekmesinin ardından ise farkı ortaya çıktı. 6 aylık bir dönem olsa da o çıkışla birlikte Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da istenmeyen bir futbolcuya dönüşmüş iken ise Fatih Hoca sonrası asıl çıkışını gösterdi. Şu an kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz 2 şampiyonlukta da katkısı yüksekti ama bu sezon gösterdiği istikrar çok daha yüksek. Bu görüntün düşeceğine de asla inanmıyorum.

Dediğim gibi, yaşının futbolcusu değil. Kendine iyi bakmasının ödülünü alıyor. Stoper performansı dahi istikrar kazandı. 1.9 milyon avro gibi ciddi bir rakam kazanıyor mesela. 200 bin avro'luk da bonusları ekleyince maaş 2 milyon avro'nun üzerinde. İlk Galatasaray dönemine göre zamlı bir sözleşme bu. X futbolcu böyle bir paranın altında ezilebilir ya da salar diye beklersiniz. Donk'da bu yok işte. Her geçen zaman, yaşı da ilerlemesine rağmen yükseliyor.

Parayla kolay kolay alınabilecek bir yedek değil. Bu yüzden de 1 yıllık sözleşmesinin uzatılmasını bekliyorum. Bunu hak ediyor da. 20 maç oynamaz, 21. maçta sanki o 20 maçta oynamış gibi katkı verir. İstikrarı beni de şaşırtıyor. Yana yakıla stoper istiyordum ama Donk'un bu görüntüsünü tahmin edememiştim. Orta saha, forvet ya da nerede ihtiyaç varsa oynar gibi noktalara girmiyorum bile. Böyle bir jokerden kolay vazgeçilmez.

Takım içinde de önemi büyük. Fenerbahçe karşısında gördünüz, birçok görüntü izledik. Bu takımın liderlerinden biri ve bu olgunun da altını dolduruyor. Kalması halinde kaptanlardan biri olmasını bekliyorum. Muslera'nın ardından 2. kaptan olarak görmemiz gerekecek. Gençlere yol gösteriyor, saha içinde isyan ediyor, takımı sahipleniyor. Bir futbolcunun yapabileceği her şey Donk'da mevcut. Takımda kalmasından daha doğal bir şey de yok.

6 yorum:

  1. Maaşında indirim olursa daha mantıklı olur. Yaşı doğrultusunda bir indirime gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşına oranla indirim mutlaka olacaktır. Şu an hak ediyor olsa da yüksek bir maaşı var :)

      Sil
  2. Galatasaray'ın neferi, emekçisi diyebileceğimiz biri oldu Donk. Karakteri, oyunu, çalışkanlığı, adanmışlığı, gücü/kuvveti, sahadaki duruşu ile kesinlikle oynamak istediği sürece takımda olmalı. Kaptanlık pazubandını da Fenerbahçe maçı ile artık almıştır. Serdar Aziz'in Mariano'ya dikleneceğini anladığı anda gelip de hiç bir şey yapmadan sadece gövde gösterisi ile sindirdiği o an var ya işte o an Galatasaray kaptanlığını koluna taktı. Donk gereksiz boş iş yapmaz, işini yapar. Vücudum benim tapınağımdır der, salondan çıkmaz. Gerçek bir sporcu gibi.
    Makul bir ücretle 1 değil 3 yıl sözleşme yapılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve gelişimi diyeyim. 30 yaşından sonra mükemmel bir noktaya evrildi.

      Sil
  3. Tudor’un kendisini istemediği dönemde takımla birlikte yaptığı antrenmanlara ek olarak yoga, yüzme ve boks yapması büyük bir şey. Çoğu futbolcu salardı, Donk salmadı. Sana katılıyorum abi.

    Altyapı eğitimi de dikkate alındığında bir gün Hasan Şaş ya da Davala yerine de düşünülebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir hedefi varsa mutlaka o noktaya gelir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir