19 Şubat 2020 Çarşamba

Fatih Hoca'nın 4. Galatasaray döneminin en büyük imzası


Fatih Hoca'nın 4. Galatasaray döneminin en büyük imzası "ligde en az gol yiyen" takımı oluşturması. Galatasaray'ın Fatih Hoca öncesinde kolay gol yeme gibi büyük bir sorunu vardı. Buna duran topları da ekleyin. Penaltı niteliğinde yan toplar ve kornerler yiyorduk. Fatih Hoca önce duran top işini çözdü, sonra da akan oyunda gol yememeyi. Geçen sezon da bu istatistik oldukça iyiydi, içinde bulunduğumuz sezonda da.

Stoper rotasyonunun sorunlu olduğunu düşünüyorum. İsim isim baktığımızda Marcao'da dahi eksik noktalar bulabiliriz. Oysa şu an mevcut olarak devam eden isimlerin en iyisi. Luyindama gibi bir ismi kaybettik, stoper transferi gelmedi, Donk'u orada oynatmak zorundayız ama gol yememe durumu devam etmekte. 22 maçta yediğimiz 17 golle ligin en az gol yiyen takımıyız. Sorun atılan gollerdeydi ki orayı da çözdük.

Tabii Muslera faktörünün altını çizelim. Bambaşka bir seviye çünkü. An geliyor ve sizi tek başına ayakta tutuyor. Ligin ilk yarısında da faktör olduğu birçok maç var. Hatta Muslera'yı denklemden çıkarsak alt sıralara oynayan bir takımdan farkımız dahi kalmayabilirdi. Sezonlara genellikle yavaş başlar ve devamında şampiyonluk modunu açardı. Bu sezona ise ilk andan itibaren şampiyonluk modunda girdi.

Akan oyunda gol yememeye devam ediyoruz. Donk / Marcao ikilisiyle orayı tutmak gerçekten de zor. Her 2 isim de dağılmaya müsait olsa da odakları yüksek tutuyorlar. Stoper transferi bekliyordum, bence gerekliydi de ama günü bu isimlerle kurtaracak gibiyiz. Özellikle de Donk'un beklediğimin üzerinde devam ettiğini söylemek lazım. Geçmiş yıllarda iyi olmadığı pozisyonda şu istikrarı görmesi de Fatih Hoca'nın imzası.

Lemina da çok yardımcı, önemli bir savunma katkısı var. Çoğu zaman stoperlerin arasına giriyor, özellikle de oyun kurulumunda. Nzonzi'den farkı ise orada sabit durmaması ve 3. bir stoper gibi hareket etmemesi. Topla çıkıyor ve oldukça hareketli. Donk ve Marcao'nun da bu meziyeti yüksek olunca bir artı buradan sağlanıyor diyebiliriz. Yine de daha zorlu süreçte Luyindama'yı mutlaka arayacağız. Ya da bu denklemden Donk ya da Marcao çıkarsa alternatifsizlik durumu sıkıntı.

15 yorum:

  1. Semih Dany ile şampiyon olduk biz hatta chedjou,h.balta ile de olduk,donk ve marcao abartıldığı kadar sıkıntılı bir ikili değil

    YanıtlaSil
  2. Yasayabilecegimiz olasi bir sakatlik daha bizi hayal dahi edemeyecegimiz kadar kotu duruma dusurebilir de..

    YanıtlaSil
  3. fb başkanı şuanda canlı yayındaki basın toplantısında mhk ve ttf nin kendi aleyhlerinde alenen şike yaptıgını iddaa ediyor umarım hafta sonundaki maçta bunun bir etkisini görmeyiz,yoksa önümüz açık

    YanıtlaSil
  4. Yanlışım varsa düzeltin. Şampiyonlar Liginde, bu sezon, en az gol atan, en fazla gol yiyen takımdık. Türkiye ligi doğru bir derece değil. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sampiyonlar ligi konusunda Fatih hoca evet hatali. kadro muhendisligi, transferleri, adaletsiz oyuncu secimi. Ama dere arasinda bundan ders cikardi. Ama Sampiyonlar ligi devam etseydi su an, Gol atmakta sorun olmazdi, ama evet Donk ve Marcao 'min yetersizligi ortaya cikardi..

      Sil
    2. CL'de öyleydik ama şu yazıda lig performansını konuşuyorum. CL elbette hayal kırıklığı. Türkiye Ligi'nde oynuyoruz, şampiyon olmak için mücadele veriyoruz. Yetersiz ise oynamayalım.

      Sil
  5. Bu sezon Muslera deyince özellikle ilk yarıdaki o 1-0 kazandığımız Alanya maçı aklıma geliyor. O gün Alanya'yı Galatasaray değil, Muslera yenmişti resmen tek başına.

    YanıtlaSil
  6. Bence bu az Gol yeme ve Donk-Marcao yukselisinin ana Nedeni Hoca'nin Lemina'ya dogru kulanmasi.
    Gol sayimizin yukselmesini de Babel ve Nzoni'ye bagliyorum + Emre Akbaba dønusu. Takim cok geride oynuyor du Babel ve Nzonzi yuzunden. Ve Emre Akbaba'nin dønusu buyuk etken. Benim gibi herkez Babel-Onyekuru degisikligi Gol sorununu cøzecek diye dusunuyoruk. Emre Akbaba'nin dønusu cøzumus meger

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'nın stoperler arasındaki doğru rolü ve yer alması orayı bence de yükseltti.

      Sil
  7. Bugün şampiyonluktan bahsedebilmemizin en önemli sebebi az gol yememiz zaten

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir