24 Şubat 2020 Pazartesi

Fatih Terim'in Donk imzası


Ocak ayında bu blogda "stoper transferi" neredeyse her gün yazdığım bir konuydu. O pozisyonda ciddi anlamda alternatif az ve mevcut isimlere de uzun vadede güvenemiyordum. Donk / Marcao günü kurtarır da, o gün çok uzundu. Stoper transferi de bu yüzden bekledim, üstelik ilk 11'de oynayıp, fark yaratmasını beklediğim bir transfer diyeyim. Fenerbahçe deplasmanından daha zor bir maç oynamayacağız. Donk'un şu performansı da başta ben olmak üzere çoğumuza "özür diletecek" cinste.

Donk'u seviyorum. Müthiş bir alternatif. Özellikle de Fatih Hoca'nın elinde. Rıza Çalımbay'ın Kasımpaşa'sında orta sahaya geçip farkını ortaya koymuştu. Sonrasında Galatasaray'a geldiğinde o performansı bekledik. Kötü bir kadro vardı elimizde, Donk'un farkı büyük olmalıydı. Yapamadı, beklentinin çok aşağısındaydı. Real Betis'e kiralandığında da zorunlu opsiyon devreye girsin diye oynadığı maç sayısını hesap ediyorduk. Oradan buraya işte. O gün ne düşünüyorduk, bugün ne?

Fatih Terim'in askeri diye bir şey var ya, Donk onun tanımı. Hoca farkı bu. Herkesin umudunu kestiği adamı, Galatasaray'a ayak basar basmaz kazandı. Geçen 2 şampiyonluğun x faktörü oldu, 3.'yü de kazanmak üzere. Üstelik bu seferki katkısı ilk 2 şampiyonluğun da üzerine çıkacak. Stoper performansına güvenemeyiz derken oranın da altını doldurdu. Fizik, sakinlik, aidiyet, kalite. Her şey var. Gittiği yere kadar da Donk'la devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. 34 yaşına girecek olsa da yaşının adamı değil.

Badou Ndiaye gibi bir isim gider ama yerini doldurur, forvetin olmaz orada maç kazandırır, stoperin kalmaz orayı da götürür. Yarın daha farklı bir pozisyonda ihtiyaç duysan yine oynar. Bunu da üst seviyede yapıyor, olay günü kurtarmak da değil. Fatih Hoca'nın muazzam bir imzası değil mi? X futbolcu olsam örnek alacağım isim Donk olur. Şu çalışkanlığı örnek alırım. Bu adamın da yemediği tepki kalmadı, neler dendi. Bir kere düştü mü, taraftarla hesaplaştı mı? Çalıştı ve bugüne geldi. Bugün de hakkını alıyor.

9 yorum:

  1. Ilk geldiği sezon gamsız bir oyuncuydu sahadaki hareketleri vurdumduymaz tavırları... kiralık gitti geldi olmaz diyordum ama yanılttı beni. Helal olsun. Dediğin gibi nereye koysalar oynadı ama iyi ama kötü elinden geleni yaptı hatta fazlasını yaptı. Stoper mevkisinde ise parlıyor resmen. Lyundama yokken çok sıkıntı yaşarız diyordum ama donk aratmadı onu. Fener maçının en önemli oyuncusudur bence. Sakin oynadı kritik hamleler yaptı koştu mücadele etti ve dediğin gibi bu adam 34 yaşında. Helal olsun. Sağolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittiğinde de değişmiş geri döndü. Fatih Hocayla birlikte de her geçen yıl büyüyor.

      Sil
    2. gamsız değildi. soğukkanlı ve sakin olması gamsız olduğu anlamına gelmiyor. belhanda da aynı şekilde, gamsız değil

      Sil
  2. tudor silmişti bu adamı hey gidi tudor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk Betis'ten döndüğünde Tudor demiş ki, "ne yaparsan yap, istediğini yapmakta serbestsin". Düşün durumu.

      Sil
  3. Zannediyorum Donk'un aslında stoper olduğu unutuldu. Hangi yorumcuyu dinlesem Donk'un orijinal pozisyonunun ortasaha olduğunu söyler. Ardından bir facepalm yaparım.

    Bu adam stoperoğlustoperdir. Yıllık ücretini kayda değer miktarda düşürdüğü takdirde gelecek sene de iyi bir alternatif olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk stoper olmasına stoperdi de hiçbir zaman güven veren bir isim olmadı. Özellikle Türkiye'de. Ne zaman ki orta sahaya çekildi ve farkını ortaya koydu. Stoper performansı daima tartışıldı.

      Sil
  4. Hepsinden önemlisi bence takımdaki birleştirici unsur olması.Yabancılarla ve Türk oyuncularla (kırık türkçesiyle :) ) kurduğu köprü ,soyunma odasındaki pozitif enerjisi artı zor durumlarda kendisine güvenilen ,yüzlerin döndüğü bir isme dönüşmesi çok güzel.

    Tam tersine Babel ise inanılmaz negatif enerji yayıyordu bencee.Nba'deki Kyrie Irving gibiydi resmen.Taraftarla da "siz hepiniz ben tek" tarzı bir iletişim yoluna girmişti artık.Bu tavrını diğer oyunculara da yansıtıyordu.Kurtulduğumuz iyi oldu.

    Donk gibi bir karakterin ,tabi ki makul şartlarla, takımda tutulması gerekiyor.Selçuk İnan'dan beklediğimiz(gerçi 2 yıldır kim ne bekliyor bilmem de ) ağabeylik ,liderlik ve sorumluluk alma karakteri kendisi tarafından gösteriliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerle arası da çok iyi, hepsi için ağabeylik yapıyor. Karakteri, yapısı, çalışkanlığı o kadar önemli ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir