25 Şubat 2020 Salı

Galatasaray, şampiyonluğa inanmaya başladığı andan itibaren en büyük favoridir


Fenerbahçe deplasmanından 3 puan çıkarmış bir Galatasaray'ı kimsenin durdurabileceğini düşünmüyorum. Bunun adı rehavet değil. Elbette tüm maçlara aynı odakta çıkmalıyız da o odağı en iyi sağlayan camiayız. Geçmiş yıllarda içinde bulunduğumuz şampiyonluk yarışlarındaki sonucu hatırlayın. Galatasaray, şampiyonluğa inanmaya başladığı dakikadan itibaren en büyük favoridir. Bunu da üst üste kazanmaya başlayarak tekrar kanıtladı. Fenerbahçe deplasmanında gelen 3 puan da bu işin zirve noktasıydı.

Herkes için mesaj. Fikstür hesaplamalarında eminim ki herkes bu maçta bizim için 0, en iyi ihtimalle dahi 1 puan yazıyordu. Galatasaray'ın 3 puanı alması, hem de bu kadar baskın bir futbol oynaması mesajı net verdi. Şu an öz güven de yüksek, her takımı her yerde yenebilecek kapasitedeyiz. Galatasaray bu yarışın içine dahil olduğunda mutlaka rakiplerin bir gözü arkada oluyor. Bu takım 8 puanı da kapattı, bugün 10 puandan da geri döndü.

Ligin 2. yarısının başındaki fikstür rahat görülse de ligin ilk yarısında o fikstürde ne puanlar kaybedildi. Ligin ilk yarısını çok konuştuk, üzerine yazılabilecek çok fazla bir şey kalmadı. Gördüğüm en kötü Galatasaray'lardan biriydi. Olmadık puanlar kaybederek ligin ortalarında geziyorduk. Neyse ki o arada rakipler puan farkını çok açamadı. Bu imkanı da Galatasaray'a verirseniz geri döner. Üst üste kazanırken de her geçen zaman öz güvenini tazeler, oynadığı futbolu da yükseltir.

Şu an oynanan futbol olarak geçen 2 şampiyonlukta oynanan futbolun üzerindeyiz diye düşünüyorum. Hoca odaklandı, oyuna ve kadroya inanıyor. Fenerbahçe deplasmanında en ince noktaya dahi hazırlanarak müthiş bir galibiyet aldı. Sahaya odaklı çünkü. Odaklandığında da bu ülkenin en iyi olmasını geçtim, Avrupa'da sayılı bir teknik adam. Biz kazandıkça rakipler karışıyor, yeter ki sahada kalalım. Ligin ilk yarısında şu görüntünün yarısı olsa bugün 10 puan fark yapan taraf biz olabilirdik.

Kalan haftalarda neyi konuşayım ki. Sivasspor, Başakşehir ve Alanyaspor gibi zor deplasmanlar var. Sivasspor karşısında kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Başakşehir ve Alanyaspor'dan ise o kadar da çekinmiyorum. Sivasspor'un coşkusu bize ters gelebilir ama 3 puan almak imkansız değil. Trabzonspor'un kırıcı geçmesini beklediğim Fenerbahçe eşleşmesi de bizim avantajımız. Benim gözümde 3 takım şampiyonluk yarışı veriyor, en büyük favori de biziz. Geçen sezona oranla dahi rahat bir şampiyonluk bekliyorum.

8 yorum:

  1. 11'de 11 yapar mıyız abi ne dersin :)

    YanıtlaSil
  2. Gecen sene Akhisarspor maci, bu sene de Fener deplasmani. Ayni havayi yakaladik.

    YanıtlaSil
  3. son cümlene katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. en büyük rakip rehavet. gerisi boş.
    konsantrasyon tweetlerinin önemi yok.
    rehavet var mı yok mu sahada anlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitlerin önemi var. Geçmiş yıllarda da atılıyordu ve sonuç ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir