8 Şubat 2020 Cumartesi

İtiraf etmeli ki Linnes de hiç iyi dönmedi


İtiraf etmeli ki Linnes de hiç iyi dönmedi. Ocak ayında geri dönüşünü "kurtarıcı" gözüyle beklesek de Mariano'nun arkasına düşmesi uzun sürmedi. Fizik durumuyla alakalı sorun olmasa da oynama alışkanlığını yitirmiş. Doğal tabii, 6 ay resmi maç oynamadı. Yine de Emre Akbaba'nın 1 yıllık sakatlıktan böylesine iyi dönmesi, Linnes'in 6 ay oynamamasını mazeret kılmıyor gibi. Çok daha iyisini bekliyordum. 

Çünkü tempo diyorduk. O tempoyu yükseltecek isimlerin başında da Linnes geliyordu. Takımın hareketsizliğinde Mariano / Nagatomo ikilisinin de etkisi vardı. Ocak ayı gelince de bu ikili için ilk gidecek isimler diyorduk. İş de oraya doğru gidiyorken, Linnes'in beklenen gibi dönmemesi Mariano'yu takımda tuttu.

Tempo kazandık. Emre Akbaba, Saracchi, Onyekuru gibi isimler takımı yükseltti. Tam da bu noktada Mariano'nun oyun aklı önem kazandı. Ocak kampını da iyi değerlendirmiş gibi, ligin ilk yarısını geçtim, geçen sezon ki performansından bile daha iyi durumda. Tempolu takım içinde de oyun aklıyla fark yaratır oldu.

Yeni sezonda da devam edelim anlamına gelmiyor. Yaz ayı geldiğinde Mariano tipinde bir sağ bek gerekecek, biraz daha gençleşerek. Linnes ise alternatif olarak kalmaya devam edecek. Orada da sorun şu, ciddi bir maaş verdik. Öyle bir maaş ki 1. sağ bekinin alması gereken para. Linnes'e o parayı verirken de mesajı vermiştik ama beklentinin altında kaldı.

800 - 900 bin avro kazanırken beklenti daha düşük oluyor. Linnes de hem sağ, hem de sol bekte ciddi bir alternatifti. Sorunsuz, işini yapan, 10 maç oynamasa 11. maçta sanki o 10 maçta oynamış gibi katkı verebilen diyeyim. 1.5 milyon avro'yu gördüğümüz an ise daha özel performanslar bekleniyor. Araya bir de 6 ay girdiğinde Linnes iyice geriledi.

10 yorum:

  1. Mehmet Demirkol da söylemişti "Galatasaray ilk yarıda hiç kaç oynamamış Linnes ve Onyekuru ile mi şampiyon olacak" diye. Linnes konusunda haklı çıktı adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olacak evet, dur daha 3-4 maç oldu.

      Sil
  2. Mental olarak sağlam adamı çökerttik. Düşünsenize ülkenize dönmemek için ikna ediliyorsunuz, maaşınıza zam yapılıyor, size güveniliyor, ama transferin son saatlerinde lisansınız askıya alınıyor. Üstüne bir de kurtarıcı rolüyle bakılıp iki maç iyi oynayamayınca taraftardan küfür yemeye başlıyorsunuz. Ben olsam sezon sonu arkama bakmadan kaçarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.6 milyon avro ya, iknaya bak :) Linnes ülkesinde bu paranın 10da 1ini göremez. Gideceği x takımda yarısını görürse de öpüp başına koyar. 1.6 milyon avro'yu görsen sanmıyorum kaçacağını :)

      Sil
  3. Katılılıyorum ama henüz erken tabi inşallah toparlar merak ettiğim bir hususu soracağım sana Burak hocam.
    Ekonomik durumlar ortada transfer yapamayan baktıklarda ortada usulsüz limit dalgasına gene de 1 transfere limit çıkmış halen ağlayanlarda çok açık. Şimdi merak ettiğim şu 4 maç kazanıp 1 kupa maçı kaybettin diye maçın üzerinden 3 4 gün geçmesine rağmen halen yandı bitti kül oldu haberleri birer talimat eseri midir.
    Bakıyorum ekonomik yönetimsel oyuncu performansı veya maliyeti üzerinden sürekli bulutlu hava yaratma derdine düşülmüş webaslan dahi bu haberleri yayınlıyor ve resimli yoruma kapalı haberler ayıptır artık ya biri bu kepazeliğe dur demeyecek mi salak mı sanıyorlar insanları bunlar.
    Fener yönetimi her gün açıklama yapıyor ceza alan yok üstüne birde kapasitesi sorunlu takımları için devamlı mağduriyet yaratma çabası ve buna deli gibi çanak tutan medyası oyuncuları bu ne idüğü belirsiz oyunlarına rağmen biri 30 mil eurolara satılacak havası VS.
    Ozan kabak bile şu güzel dönüşüne rağmen göz ardı çünkü yazarsak gs a Terime artı yazacak pespayeliği eminim.
    Bu düzen yüzünden nefret doluyum açıkçası
    Sen ne düşünüyorsun bu konuda artık kabak tadı verdi bu taraflı orantısız paçozluk öyle değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumları ortada, ben pek girmiyorum o konuya. Her şartta kazanacağız.

      Sil
  4. Linnes bizim kadromuz adına iyi bir alternatif oyuncusu... Geleli çok uzun zaman oldu takımın en eskilerinden birisi ama hiçbir dönem uzun süre sürekli ilk 11 oynamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolü büyütünce sorun oldu zaten. En iyi halinde bile Donk misali ciddi bir alternatifti.

      Sil
  5. madem terim bu adamı pek tutmuyordu bıraksaydık çekip gitseydi ben de bunu anlamıyorum. mariano ve şener ile devam ederdik. hatalı davrandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmuyordu değil, o an öyle bir karar gerekti. Doğaçlama hareket edildi transferde, o hata tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir