27 Şubat 2020 Perşembe

Jesse Sekidika'nın üzerine yaz aylarında düşülmeye başlanacaktır


Jesse Sekidika, oldukça ham bir futbolcu. Yetenekli olduğuna inanıyorum ve işlenmesi gerekiyor. Şanssızlığı ise bugün için zaman olmaması. Şampiyonluk yarışı var ve bu tarz denemeler yapılabilecek bir ortam oluşmadı. Haliyle de Jesse için yaz aylarını beklememiz lazım. Yaz aylarında bu futbolcunun üzerine düşülür ve işlemeye başlarız. Fırsat transferi gibi dursa da, scout ekibinin de emeği vardı. 0 maliyet ve yaş 23. En kötü şartlarda dahi satmaya kalksan alıcı bulacak, bonservis geliri elde edeceksin.

Ozornwafor'un kiralık gelirinden dahi kar elde etmiştik. Bonservisinin üzerinde bir rakamla kiralandı. Yarın onu satsak yine kar gelecek. Çünkü genç bir futbolcu ve maaşı da düşük. Maaş önemli işte, bizim futbolcu satabilmemiz önündeki en büyük engel. Belhanda ve Feghouli gibi isimler 30 yaşına gelmedi ama bu maaşlarla satılmaları imkansız. Futbolcuların kalitelerine oranla da maaş durumunu düşünün. Futbolcu satabilmenin yolu maaşı düşük tutmak. Bonservis vermek sorun değil, Bruma gibi yüksek bonservisli isimler de düşük maaşı sayesinde kazanç sağlayabilir.

Jesse Sekidika için de bu geçerli. Transfer ettiğimizde dahi neredeyse tüm Anadolu bu adamı kiralık olarak takımına almak istedi. Yarın da bu değişmeyecektir. Bu yüzden de futbolcunun transferi üzerine "hayal kırıklığı" üzerinden yorum yapmam. Konuşmak adına erken. Garry Rodrigues de ilk geldiği 6 ay o kadar ön plana çıkamadı ama özellikle Fatih Hoca sonrası çıkış sağlamıştı. Jesse daha da genç. Yaz aylarını bekliyorum onun için. Mutlaka gelişim sağlayacak ve rotasyon içinde yer edinecek. En kötü ihtimalle de x takıma kiralık gönderilip gelişimi takip edilir.

Ocak ayında "kiralanması" üzerine haberler çıkarken o işe olumsuz bakıyordum. Gelir gelmez katkı verebilir diye de düşündüm. Sonrasında ham olduğunu gördük. Eskişehirspor'daki yükselişi oldukça önemliydi ve oyun aklı olan bir kanat. Hızlı, patlayıcı, bence fena da bir bitirici değil ama geçmişinde orta saha orjini var. Onu da oyunu içinde kullanabiliyordu. Sağ kanat ağırlıklı oynuyordu ve bizde de şansı orada buldu. Solda, kat eden bir kanat gibi de oynayacaktır. Onyekuru alternatifi olarak dahi hazırlanabilir.

4 yorum:

  1. mutlaka iş görecektir. bruma, rodrigues, onyekuru halkasının devamı olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Öne geçtiğimiz maçlarda son dakikalarda kontra kovalamak amacıyla oynatabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir