9 Şubat 2020 Pazar

Kasımpaşa 0-3 Galatasaray, yeter ki bütün maçları böyle rahat kazanalım


Daha da farklı olabilirdi. Yine de canları sağ olsun diyelim. Yeter ki bütün maçları böyle rahat kazanalım. İlk yarıdan sonuç alan, ilk andan itibaren de ön alanda baskıyla, presle oynayabilen bir Galatasaray'a uzun zamandır alışık değiliz. Kasımpaşa maçının başlama düdüğünden itibaren baskıyı hissettirerek sonucu erken aldık. Rakibin durumu ortada olsa da ligin ilk yarısını düşünün, ne takımlara karşı pozisyon dahi bulmakta zorlanıyoruz.

Bu takımın anahtarı tempo. Hareketlilik kazandığımız andan itibaren kalitesi yüksek ama fizik olarak düşen futbolcuları da kazanır olduk. Mariano'yu da en başa yazarız. Seri'den müthiş bir etki görmedim mesela. Pres ve mücadele tarafında olsa da oyun kurulumu için beklenen etkide değildi. Mariano ise onun görevini de üstlenmiş gibiydi. Sağ kanatta zaten Mariano / Feghouli'li bir ezber var. Onu da hatırlayınca oyunu sağ kanattan sürüklemiş olduk.

Kasımpaşa'nın işi zor. Ocak ayında çok fazla transfer geldi, bir de yeni teknik direktör hamlesi derken zamana ihtiyaçları olacak. Yine de takım olabilmelerini zor görüyorum. Quaresma'lı bir takımın orta kafa felsefesinin dışına çıkması imkansız. Bu maçın istatistiklerine bakınca da Kasımpaşa'nın orta sayısı bizi katlamıştır. Maçı izlemeyip, o istatistiğe bakan kimse aldanmamalı. Konyaspor deplasmanında rakibin uzun topları, Kasımpaşa deplasmanında da orta kafa mantığı. Galatasaray savunması bu sayede oldukça rahattı.

Galatasaray'ın topa sahip olma düşüncesi var ama ligin ilk yarısındaki amansız pas sevdası bir kenara geldi. Daha dikine ve hareketli oynamaya çalışan bir takım var. Lemina'nın tüm maçın temposuna tek başına hükmedebildiğini görüyoruz. Sağ tarafta hatırlanan bir Mariano / Feghouli ezberi var. Solda Ömer Bayram'ın temposu yüksek, arkasına Saracchi ya da Linnes'i aldığında o tempo daha da yükseliyor. Emre Akbaba da yüksek tempoyla geri döndü. Bir de "yerli Agüero" tadındaki Adem Büyük.

Fark daha da açılabilirdi. Fuat Çapa'nın felsefesi oldum olası hücumdur. 3-0'ın ardından da o alan ister istemez daha da açılacaktı. Onyekuru'yu güzel zamanda oyuna soktuk ve 2. yarıda da hareketlilik oluştu. Oyuna girdikten sonraki her pozisyonda da imzası var diyebiliriz. Gol atmasını isterdim tabii, iyi de vuruşları vardı. Şu tempo Selçuk İnan oyuna girdikten sonra dahi ona top oynatabiliyor. Oyun çok fazla git gele döndüğünde tempoyu biraz daha düşürdük ve öne top atabildik.

Zorlanmadan, çok net galibiyet. Zaten az gol yiyorduk ama işin hücum tarafında sorun yaşıyorduk. Şu an hücumu da çözdük gibi görünüyor, 4-2-3-1'de bir planımız var. Kanatları daha iyi kullanabilen, temposunu arttıran, rakip ceza sahası içinde de bitirici bir Galatasaray. Kapalı savunmayı açmakta da sorun yaşamayız, Mariano / Feghouli gibi oyun akılları sayesinde. Açık alanda da başta Onyekuru olmak üzere çok fazla hızlı isim var. Daha da önemlisi net bitiricilerimiz.

33 yorum:

  1. sert maçlar ve skoru aldıktan sonra bu orta saha üçlüsü(ömer,seri,lemina) en ideali,örneğin fb deplasmanına böyle çıkardım öne onyekuruyu atardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bunu düşünüyordur. O konuda daha detaylıca yazacağım.

      Sil
  2. soguk hava ama güzel bir istanbul akşamında bizim deplasman trübünü çok güzeldi inanmışlık vardı takıma ve hocaya. maç sonu caddede sıcak bir içeçegi gelen herkes hakketti..şimdi aynı çoşku. destek artık samiyen de olmalı koşulsuz şartsız elli binlerle.. maç ilgili bir şeymi uzatmadaki yakaladıgımız son iki pozisyonda rakibe dört beş kişi ile orta sahada yaptımız baskı ile topu ceza sahasına çabuçak getirmemiz işte bu herşey...nokta... burak bey sizin şehrinizin takımını bugün seyrettim taraftar inanmış destek mükemmeldi, takım da oyun olarak bir hayli iyilerdi biraz daha çabuk ve özgüvenli oynarlarsa kesin mutlu son bekliyor şehrinizi.. biraz masraf olacak ama siz evinize iki bayrak yan yana asacaksınız kendinizi hazırlanın buna....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da oynanan oyuna inanmış gibi, her geçen zaman üzerine koyuyoruz. Samsun şampiyonluk için iddialı, umarım başaracaklar.

      Sil
    2. Caner, veli gökhan , burak gibi bu şampiyonluk stresini bilen deneyimleri olan oyuncular var bununda mutlaka bir faydası olacaktır samsunspora....

      Sil
  3. GS yine topa sahip oluyor ama bunu tempolu bir şekilde yapıyor,ilk yarıda ki gs topa sahip olsa da haraketsiz ve temposuzdu ve hiçbir işe yaramıyordu bu pas oyunu ki dikine de oynama şansın yoktu kağnı gibi ağır oyuncularla şimdi direk hücumda oynuyoruz topa sahip olarakta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amansız bir pas isteği yok, dikine oyun öncelik bence.

      Sil
    2. İşte o amansız pas hareketsizlikten,hareket yoksa öyle kendi aranda paslasirsin

      Sil
  4. ffp malum satmadan alamıyorsun,kiralık adamların yerini dolduracaksın yani para onların yerine alacağın adamlara gitmek zorunda bence mariano ile 1 sene daha uzatmak en iyisi,daha gencini bulmak kolay değil bence ffp de varken uzatmak en iyisi,donk için de aynısı geçerli bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk 1 sene uzatilmali evet, ama Mariano'da ayrilik gerekli. Dogru zamanda ayrilik en iyi. Mariano tatildeyken, veya sonrasi hic kendini iyi bakan biri degil. Toparlanmasi zaman aliyor. Son sene dusus icinde. O riske girilmemeli. Mariano tarzinda søzlesmesi yazin bitecek 29 yasinda Luis Rodriguez var Tigres'in sag beki. Meksika ligi dunyanin en hizli ve tempolu ligidir Premier Leauge ile birlikte. Medya bahsetmez ama bundan, Takip edenler bilir. Yada Liverpool'un yedek sag beki Nathaniel Clyne 28 yasinda søzlesmesi bitiyor. Yani isteyen bulur. Genclesmek gerekiyor sag bek'te.

      Sil
    2. Mariano kesin gitmeli, gençleşmek gerekiyor. Şu görüntü gelecek sezon devam eder mi emin değilim. Donk'da dahi daha iyi yerli alternatif varsa ısrarcı olmam ama Donk bu seviyeyi korur.

      Sil
    3. Yine de gençleşirken 28-29 yaşındaki isimlere yönelmemek lazım. Maliyetler düşmeli, yıllık ücret için.

      Sil
  5. onyekuru rakip ceza sahasında 5 defa şans yakaladı. bi vuruşunu çizgiden çıkardılar, bi de son dk kaleci kurtardı. onun dışındaki 3 atakta da tam sağına çekip kaleye yapıştırmalık toplar vardı ama tabi yapamadı. bazen bi şekilde goller buluyor ama aslında bitiriciliği çok kötü. penaltı noktasında şut atsa, top kaleye kadar zor gider. böyle bi oyuncuya kurtarıcı gözüyle bakılması çok yanlış. tamam geçen sezon iyi bi rüzgar yakalayıp katkı verdi ama çok da güven veren bi oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru pozisyonuna göre çok iyi bitirici. Adam ağır hastalıktan döndü, ligin ilk yarısı oynamadı bile. Pratiğini kazanması zaman alacak.

      Sil
  6. kazasız belasız gerekeni yaptık. malatya maçını da kazanıp kadıköy e gideceğiz inşallah.

    sakin olup kendi işimize baktıkça rakipler gerilecek. kaosa bulaşmayalım. hadi be hocam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, işimize bakmalıyız. Trabzonspor / Fenerbahçe mücadelesi var, biz aradan sıyrılacağız.

      Sil
  7. seri kadıköy ortamında yumuşak kalabilir. zaten riskli oynuyor. bugün de arandı. acaba lemina ve ömer mi oynasa göbekte? sol açıkta onyekuru.

    lemina müthiş bir oyuncu. bir şey olacak diye ödüm patlıyor! mariano da kendini buldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram gelecektir orta sahaya ve 4-3-3'ü görürüz. Solda da Onyekuru varken.

      Sil
    2. o zaman emreyi mi feda ediyoruz? ömer-lemina-seri / onyekuru-forvet-feg.. hani emre? :)

      Sil
    3. Fenerbahçe maçı için evet. Daha sert ve tempolu bir orta sahaya ihtiyaç var.

      Sil
  8. ben şimdiden gelecek sezonun ilk 11'ini düşünmeye başladım.
    görünüşe göre terim 4-2-3-1 antipatisinden vazgeçti. doğrusu da bu.
    elinde emre akbaba gibi bir isim varsa amc emre akbaba olmalı.

    sol kanatta emre kılınç olur. ömer bayram'dan daha iyi oynar bence.
    sağ kanatta yine feghouli. o kontratla ayrılacağını hiç sanmıyorum.

    arka ikilide maç başına 15 km koşan mert hakan garanti. yanına 1 sene daha lemina kiralık alınmalı. bu takım çok canlar yakar.

    forvete gelince. bence en ideali diagne desem çok mu kızarsınız? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette Falcao varken 2. bir isim düşünülmez bile. Ona alternatif üretilir ancak. Emre Kılınç sağ ağırlıklı artık, gelirse de yeri orası olur. Zaten orada Onyekuru kalır diye düşünüyorum, sol kanat ezberini bozmamak gerekiyor.

      Sil
    2. sağlıklı bi falcao olsa haklısın.
      umudum kalmadı. yazın vedalaşsak iyi olur gibi.

      Sil
  9. Macin özetinin yarisinda Mariano'nun ortalari var resmen show yapmis, Linnesde de düzelme var, Onyekuru da ayni sekilde gayet güzel oynamis böyle giderse Falcaolu Galatasaray adil bir yönetimle Fenerbahceyi yenecektir diye düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes maç eksiğini giderdikçe toparlar ama beklentiyi belli bir düzeyde kurmak gerekiyor.

      Sil
  10. geçen sezonun ikinci yarısına döndük. şampiyon çıktığımız son maçı saymaz isek 16 maçta 12 galibiyet 4 beraberlik almıştık. bence iş yine böyle bi istatistiğe doğru gidiyor. kadiköy'de büyü olduğuna inandığım için galibiyet beklemiyorum. %51 beraberlik, %49 fb galibiyeti olur. onun dışında sivas ve alanya deplasmanlarinda 2'şer puan bırakırız. içerdeki tüm maçlara da 3 puan yazıyorum ve mayıs ayında cemiyette re re re ra ra ra diye 23. şampiyonluk kutlamalarinı görüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kısmen rahat fikstürde gidiyoruz ama ligin ilk yarısında bu fikstürde çok puan kaybetmiştik.

      Sil
  11. Bu takımın oyununda en önemli parça kesinlikle Lemina... Skordan dolayı fark edilmese de birçok hatayı o telafi etti orta sahada...

    YanıtlaSil
  12. Kupada Trabzonspor ve Fenerbahçe eşleşmesi olacak. Onlar orada birbirini yerken biz de aradan sıyrılabiliriz. Zor fikstürü telafi edebiliriz yani oradan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Orada da birbirlerini yıpratacaklar. Bunu kazanç yapmalıyız. Fenerbahçe - Beşiktaş eşleşmesinde de bu yaşanmıştı.

      Sil
  13. bu maçta gördüğüm ve genel olarak giderilemeyen eksiklik rakibin çok rahat çekilde ceza alanına gelebilmesi.yani ikinci bölgeyi her rakip kolay geçiyor.ve genelde de toplar ceza alanı içinden uzaklaştırılıyor.başka rakipler ceza alanına gelen topları skorla sonuçlandırabilir.

    maçı izlerken bu takım gol yemez diyemiyorsun.rakip çok rahat ceza alanına geliyor.ikinci bölge savunması yok halen.

    en önemli olumlu taraf nihayet etkili pas trafiği yakalanması.rakip baskı yaptığında iyi paslaşarak atağa çıkıldı.bunda donkun leminanın serinin marcaonun katkısı çok.donk ve marcao önlerinde seri ve lemina.iyi pas trafiği kurdular.

    bu arada istatistiksel olarak galatasarayın bu sezon şampiyon olması düşük ihtimal.nedeni ise 2000 yılından bu yana 3 yıl üst üste şampiyon olan takım yok ligde.

    ömer seri lemina ideal 3lü olduğunu sanmıyorum.çok yumuşak kalır bu 3lü

    özellikle seri

    rakipler çok rahat geliyor galatasaray ceza alanına.nedeni birazda bu.

    gelecek sezon seri nin daha fizikli ve agresifini bulmak gerekecek.

    mert hakan yazmış yukarıdaki arkadaş.enteresan bir isim tabi.gole dönük orta saha.10 numaradan 8 numaraya evrilir mi bilinmez.

    bu arada gençleşmek demişsin yorumunda.tamam gençleşeceğiz.ama 8-9 oyuncuda tecrübeli olacak.ve bir karma yapacaksın.işte o 8-9 tecrübeli oyuncu içinde ben donk ve mariano yu tutarım.misal mariano nun yedeği şener değilde genç bir oyuncu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden sonra saldık çünkü, eksiklik değil aslında. Ömer Seri Lemina ideal üçlüdür, zaten başka yazabileceğin isim de yok. Belhanda diyebilirsin en fazla.

      Takımda yeterince tecrübeli isim var, Mariano'yla yolları ayırmak daha akıllıca duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir