15 Şubat 2020 Cumartesi

Kiralıktan döneceklerin bir de iddialı yabancılar ayağı var


Kiralıktan döneceklerin bir de iddialı yabancılar ayağı var. Ozornwafor'u gençler arasında saydık. Şimdi de Maicon, Diagne ve Babel'i konuşalım. 3 tane iddialı, ciddi maaşları olan, takımdan nasıl gönderebiliriz üzerine kafa yoracağımız futbolcu. Çünkü bu süreç zor işleyecek. Maicon ve Babel'in belli yaş haddi var. Diagne'nin ise Club Brugge'de yaşadığı sorunlar ve yaşam biçimi bizi zorlayacaktır.

Maicon'u geçtiğimiz sezonun Şubat ayında Al Nassr'a kiralamıştık. 1.5 yıl karşılığında 1.7 milyon avro kira bedeli almıştık. Aynı sezonun transfer döneminin son günlerinde yine Suudi Arabistan'a kiralık transferi gündeme gelmiş ama olmamıştı. Kira sözleşmesinde opsiyon yoktu ve Al Nasr onu takımda tutar mı bilmiyorum. 

Al Nassr günleri iyi geçiyor. Geçtiğimiz sezon kazandığı şampiyonluk vardı. Bu yıl da takımının bütün maçlarında oynuyor. İlginç bir ruh hali var tabii, ailevi sorunlar yaşıyordu. Eşiyle yine ayrıldı diye biliyorum. Futbola odaklı, oynuyor, istikrarlı ama gelgitleri de çok. Yazın geri döneceğini ve Brezilya'ya satmak için uğraşacağımızı düşünüyorum. O da zorluk çıkarmayacaktır.

Bu transferden de 2-3 milyon avro bonservis kazanmak olası. Piyasası düşük değil çünkü, oynayan ve iyi performans gösteren bir futbolcu. Galatasaray'da şansı yok sadece. Severim Maicon'u, karakterli ve aidiyetli bir futbolcudur. Ondan gelebilecek 2-3 milyon avro da "sattığın kadar al" kapsamında elimizi rahatlatabilir.

Babel için ise o kadar umut sahibi değilim. Ajax'a kiralanması ve Euro 2020 için şansını zorlaması güzel bir hareketti. Euro 2020'e bir şekilde kapağı atarsa piyasa yapabilir ve yaz aylarında ABD, Japonya ya da Arap diyarı adına fırsat doğar. Ajax'ta tutunamaması ise onu yeniden Galatasaray'a döndürür ve nasıl elden çıkarırız bilmiyorum. Galatasaray'da tutmayan, hayal kırıklığı yaratan işlerden biri oldu. Çok daha iyisini bekliyordum.

Diagne ise en problemlisi. Club Brugge'de kadro dışı kaldıktan sonra tüm sezonu çöpe atmış oldu. Şampiyonlar Ligi oynadı oysa, piyasa yapmasını umut ediyorduk. Yazın takıma dönecektir ama tutunma şansı yok. Arap diyarına satmak için uğraşacağız ve bu da zararına olacak gibi duruyor. 4-5 milyon avro görebilirsek ne ala diyorum. Maalesef o kadar kötü yönetildi ki böyle bir tablo oluştu. O da bu kötü yönetimin ekmeğine yağ sürdü. Galatasaray'da garanti sözleşmesi var ve Dünya'nın en rahat adamı.

17 yorum:

  1. Altinordudan gelen bi futbolcu vardi sol ayskli gitmisti o noldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu Doğan. Geri dönmüştü diye biliyorum.

      Sil
  2. Hiçbirisi de işimize yarayacak oyuncular değil. Sıfır bonservise isteyen olursa göndermek bile büyük kâr olur bizim için...

    YanıtlaSil
  3. diagne konusunda terim kulübün çıkarını düşünür umarım. bu adama "senden cacık olmaz" deyip kapıyı göstermek gereksiz.

    bire bir italyanca konuşsun baba gibi yaklaşsın sevsin okşasın. gs'de oynar bu adam o kadar da değil. önemli özellikleri var.

    şans eseri 10 gol atarsınız. 46 maçta 42 gol atamazsınız. diagne ile barışmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küslük yok ki barış olsun. Talip çıkarsa satılır ama, satılmalı da. Karakteri büyük kumar. Dünyanın en babacan insanı olsanız sizi çıldırtabilir.

      Sil
    2. talip çıkarsa 4-5 milyon verseler bile satalım orası net.
      ama çıkmazsa 2023 e kadar kontratı olan bir golcü bu.

      karakter net sıkıntı. ama belhanda'ya gösterdiği sevginin yarısını gösterse halleder diye düşünüyorum.

      Sil
    3. E tabii, talip çıkmazsa çöpe atılacak değil. Mutlaka değerlendirilir o vakit.

      Sil
  4. İyi ki UEFA kupası kazandığımız dönemde sosyal medya yoktu. 2 günde herkes çöp muamelesi görüyor. 3 ü de belli bir dönem başarısız olsa da değerli futbolcular. Satabilirsek satarız. Yoksa da faydalanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülent Korkmaz için özellikle, düşünsene yazılacakları :)

      Sil
  5. diagne için karamsar olmamak lazım.satamazsan gelecek sezon çift forvete dönersin.falcao diagne.gayet mantıklı bir ikili olurlar.zaten falcao da monaco da çift forvetten biriydi.

    babel elde kalmaz.kariyerli şöhretli bir isim.diagne ile aynı sorunu yaşamazlar transfer döneminde.

    maicon gelirse her türlü iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamazsan kullanılır elbette ama ana planın parçası olacağını hiç sanmıyorum.

      Sil
  6. Diagne'nin ilk defa geçen gün instagram heabına baktım meraktan. yani sırf bu adamı transfer etmeden instagrama baksalar bu adam alınmaz denilmesi gerekirdi. en son 2 eşi ile beraber fotoraf koymuş. insanların giydikleri moda tercihleri yaşam tercihlerine karışılmaz bunlar konusunda eleştiri de yapmam ama takımıma bir oyuncu alacaksam bunlara bakar dikkat ederim. yi bir psikolog ile bu adamın bu hale geleceğini zaten görebilirdiniz. yazık verilen paralara 10 m euro kayıp olacak maaş haric. yani 67 milyon TL abi 67 milyon TL hangi yönetici verecek hesabını abdurrahim albayrak ödesin hadi kulübe bu parayı. mustafa cengiz medya üzerinden ünal aysalcılık oynuyor çıkıp 1 milyon euro ödesin bu transfer benim hatam diye. Geçenlerde bir haber vardı fatih terim başkan adayı olacak haziranda diye gerçekten o kadar isterim ki şöyle insanlar yerine fatih terimin başa gelmesini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün paniği işte. Yaza nasıl olsa satarız diye düşünerek atılan adım. Diagne öncesi 10 tane forvet konuştuk. Tetteh, Onuachu diye sıralıyorduk.

      Sil
    2. alan'ı da unutmayın. alan banko geliyor zaten ocak ayında serbest kalıyor diye ne yaygara koptu. sonra ah pardon sözleşmesi devam ediyormuş dediler. şaka gibi!

      Sil
  7. Diagne için şu an herkes hata olarak bakıyor ancak alındığı dönem mutsuz kimse yoktu, hepimiz tamam şampiyonuz ligi bitirin demiştik. İlk maçı TS maçı idi sanırım, nasıl heyecanlanmıştık. Kaç hafta tribünler adamın ismiyle inledi, destek olduk vs.

    Şimdi dönüp bir yıl öncesine bakınca, yönetim 10 milyon euroyu cebinden versin diyoruz. Evet transferin o dakikaya kalmış olması yönetim adına büyük hata idi, ancak Diagne o günün şartlarında yanlış hamle değildi. Kaldı ki şampiyonlukta adamdan gayet de faydalandık.

    Diagne çöp denilecek bir isim kesinlikle değil, satılamaz da elde kalırsa bir şekilde faydalanmayı bilmemiz gerekir.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkısız değildi elbette, ben de ısrarla yazdım. Alan açıyor, kritik goller atıyor. Biraz da taraftar al aşağı etti ve değer düştü. Zorunda kalınan bir hamleydi, geniş zaman olsa tercih edilmezdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir