21 Şubat 2020 Cuma

Ligin 2. yarısında alınan üst üste galibiyetler de bizi şampiyonluk havasına soktu


Galatasaray'ın ligin 2. yarıdaki ilk hedefi "görece olarak kolay" diye görülen haftaları kayıpsız atlatmasıydı. Bu başarıldı ve oynanan 5 maçta 5 galibiyet var. Ligin ilk yarısının sonundaki Antalyaspor maçını da hesap ederek 6'da 6 diyelim. Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta 4 maç üst üste kazanmakta zorlanmış takım. Ligin ilk yarısında da bu kolay haftalarda sadece 2 galibiyet alabilmişti. 

Haliyle de "kolay haftalar" demiyorum. Bu sayede takımın öz güveni yükseldi ve kazanma alışkanlığı edindi. Deplasman fobisi diye de bir şey kalmadı. Şu an daha zorlu bir sürecin başlayacağı doğru. Fenerbahçe deplasmanıyla da bunu başlatıyoruz. Özellikle de önümüzdeki 5 maç önemli. Fenerbahçe / Sivasspor deplasmanları ve kendi sahamızdaki Beşiktaş maçı oldukça ciddi. Bu 5 maçtan da en az 10 puan gelebilirse şampiyonluk iddiamız daha da güçlenir.

Fenerbahçe deplasmanında kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Kaybetmediğimiz an da Fenerbahçe tamamen yarış dışında kalacak. Kazanmaları halinde elbette bir şey bitmez ama Fenerbahçe ayağa kalkabilir. Bu maçı kaybetmeden geçersek, içeride Gençlerbirliği karşısında biraz daha rahatız. Sivasspor deplasmanı da mutlaka zor ama takımın düşüşe geçmesi avantajımız olabilir. Şu Beşiktaş karşısında da kendi sahamızda 3 puan hedeflemekten daha doğal bir şey yok.

Devamında ise zor olarak Başakşehir / Alanyaspor deplasmanları ve içerideki Trabzonspor maçı kalıyor. Alanyaspor da düşüşe geçecek diye bekliyorum, Gençlerbirliği karşısında kendi sahalarında kaybettiler. Yedek Galatasaray karşısında bile o kadar iyi oynadıklarını düşünmüyorum. Başakşehir deplasmanını bilemiyorum, kaybetmemek lazım. Trabzonspor'a karşı ise hedef 3 puan ve şampiyonluk düğümü o gün çözülebilir.

Önemli olan şampiyonluk modunu açmak. Ligin 2. yarısında alınan üst üste galibiyetler de bizi o havaya soktu ve inanmaya başladık. Sonrasında fikstür önemli değiş işte, maçların havası Galatasaray adına fazlasıyla değişti. Eğer bir fikstür avantajı varsa da bunu iyi kullandık. Şimdi kader haftalarında mücadele dozunu yükseltmek gerekecek. Haftada 1 maç oynuyoruz, bu da önemli bir avantaj. Kırılmadan yolumuza devam etmek gerekiyor.

3 yorum:

  1. kadıköy'de kaybetmetsek şampiyonluk biz ile ts arası geçer. içeride onları ne yapıp eder yeneriz. bjk maçı kolay olur. başak deplasmanindan 3 puan bence çok olası. alanya ve sivas'da 2'şer puan bırakırız. belki a.gücü maçında da olası bi puan kaybı olabilir. başka da bişey yok. 23 hayırlı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. " başka bişey yok kardeşim, en büyük galatasaray "

      Sil
    2. Alanya ve Sivas deplasmanlarından çekinmiyorum desem :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir