20 Şubat 2020 Perşembe

Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ı herkes gibi biz de istiyoruz


Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ın transferini herkes gibi biz de istiyoruz. Çıkan haberlere bakınca da bu futbolcuların Galatasaray'la anlaşması tamam deniliyordu. Sivasspor'un şampiyonluk mücadelesinde doğal olarak dillenmese de şimdiden konuşmaya başlayabiliriz. En azından gelecek sezon adına hayal kurmak bedava diyelim. Maliyeti ve yaş haddini düşürme harekatında da gerçekleşebilecek en iyi transferlerden olacaklar.

Bir de düşmesi beklenen yabancı sayısı var. Mevcut düzen aynı şekilde devam etmeyecek gibi, bir şekilde yerliye ağırlık verilecek gibi. Bazı isimlerden vazgeçerek bu isimleri düşünmek mümkün. Hem yaş, hem de mali ağırlık düşmüş olacak. Gitmesini beklediğimiz bazı isimlerin maaşı 3 milyon avro'nun üzerine çıkıyor. Bu ikili ise Türk Lirası bazında kazanacak ve avro'ya vurduğumuzda da rakamların 1.5 milyon avro'yu geçmemesini bekliyorum. En azından böyle olmalı.

İlk 11'i düşününce de bu futbolcuların yerine oynayacağı isimler Seri ve Feghouli. Mert Hakan Yandaş için her ne kadar "10 numara" desek de 8 numara özelliği de taşıyor. Emre Akbaba gibi değil, o daha forvet özellikli. Mert Hakan Yandaş ise daha pasör, topla dikine çıkmayı seven, şut özelliği daha yüksek bir isim. Lemina'yı tutabilirsek de yanında olabileceğini, bu pozisyonda da büyüyeceğini düşünüyorum.

Emre Kılınç için ise Mert Hakan Yandaş kadar garanti konuşamıyorum. İyi bir yerli ama düzenli ilk 11 oynadığında bu seviyede ne verebileceğini kestiremiyorum. Mutlaka iyi bir yerli alternatif olacak ve rotasyonun değerli bir parçası olacak. Sağ kanatta düzenli oynatıldığında ise ne verebileceğini izlemek lazım. Belki de o pozisyona bir de yabancı alınır ve rekabetten doğan kaliteye bakılır. Emre Kılınç'ı sol kanatta da kullanmak mümkün, orjini de orası.

Muslera
xxxx Luyindama Marcao Saracchi
Lemina M.Hakan
Kılınç Akbaba Onyekuru
Falcao

Böyle bir temel üzerinden hareket edilebilir ve gelecek tekliflere göre de hareket edilir. Tempo kazanmaya başlamış Galatasaray daha da hızlanır. Gençleşir ve maliyetleri de aşağı çeker. Olası bir yerli operasyonu için de elini fazlasıyla güçlendirmiş olur. 3 tane garanti yerliyi ilk 11'e yazmış oluyorsunuz. Sağ beke de bir transfer gelir, x yazmam bundan. Mariano'nun devam edeceğini ya da oranın Linnes'le olacağını düşünmüyorum.

12 yorum:

  1. Onyekuru ve Akbaba'nın bir arada oynaması sıkıntı yaratabilir. 2si de forvet özellikli olduğundan oyun kurulumunda sıkıntı yaratabilirler. O yüzden ben onların 2sinin kanatlara/2. forvete atıldığı bir 4-3-3 veya 4-3-2-1 hayal ediyorum. Bekler de iki kanadı kullanabilecek kapasitede tempolu isimler olmalı. Solda Saracchi tamamken sağda da sözlemşesi bitecek olan Elabdellaou öneririm. Kendisi milli takımda Linnes'in de önünde.

    Stoperler ve kaleci zaten dediğin gibi olur. Ahmetle Semih de yedekler orayı. Santrforda da Falcao/Adem ikilisi iyidir. Ben Ali Yavuz'dan da sürpriz bir A takıma kendini atma hamlesi bekliyorum. Onyekuru ve Akbabayı da Sekidika, Emre Kılınç yedekleyebilir. Babel, Diagne, Durmaz, Feghouli satılır; Yunus da kiraya verilir. Burada sıkıntı ortasahada:

    Lemina'yı en kötü zorunlu satın alma opsiyonuyla Luyindama tarzı kiralayabiliriz. Burada Lemina'yı alırsak 3lü ortasahanın merkezinde kullanır sağ ve sol içe en az birisi teknik 8 ile doldurmalıyız. Ben herşeye rağmen Belhanda'dan ümitliyim de kendisiyle kulüp bu saatten sonra barışabilir mi katkı sağyalabilir mi bilemiyorum. Hakan Yandaş bu durumda ilk 11 mi yedek mi olur kestiremiyorum. Ben daha üst seviye bir 8'i arzuluyorum: Matuidi gibi. Sözleşme bitiyor ve Falcao seviyesinde ücretler bu isme verilebilirse çok nefis olur. Ömer Bayram, Hakan, Donk da orayı yedekler. Gerekirse altyapıdan Abdussamed de oraya katkı verebilir. Atalay, Celil, Gökay gibi isimler kiraya verilir. Taylan da bir yerli transferi olabilirse takasta kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 devam eder, Emre Akbaba gibi isimlerden katkı almanın tek yolu bu gibi. 2. forvet arıyoruz çünkü.

      Sil
    2. Forveti 2 değil 3'leyelim diye böyle bir kadroyu uygun buldum. Emre Akbaba bu yazdığım dizilişte ortasaha veya kanat rolüne bürünmüyor. Santrforun çevresindeki gezgin forvetlerden olacak.

      4-2-3-1'de Onyekuru ile Akbaba'nın bir arada zaman zaman sorun yaşatacağını göreceğiz.

      Sil
    3. Tabii, zorlu maçlarda ön alandaki baskı durumu sıkıntılı olur.

      Sil
  2. gayet güzel bir 11. 4-2-3-1 ligin net favorisi olur.
    sağ beke de sarrachi gibi bir profil bulduk mu tamamdır.

    YanıtlaSil
  3. falcao ile %99 yollar ayrılır. hatta abd'ye filan giderse hatrı sayılır bi bonservis geliri elde edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir para gelirse satalım da, hiç sanmıyorum.

      Sil
  4. Bu adamları alsak bile bizim takımda oynayabileceklerini sanmıyorum. Mert Hakan belki bir ihtimal ama Emre Kılınç çok zor. Taylan bile hâlâ süre alamıyor.

    YanıtlaSil
  5. falcao gitse yerine diagne ile devam etsek keşke.

    bu arada bol yabancılı düzenden yanayım ama ilk 11'de 3-4 türk olması da hoşuma gitmiyor değil.. bu yüzden 11'ini sevdim. keşke sağ bek de türk birini bulsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi zor görüyorum, 4-5 milyon görüldüğü an satılacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir