29 Şubat 2020 Cumartesi

Okan Buruk'un vizyonu geniş ve bunu da yansıtmaktan çekinmiyor


Başakşehir, Avrupa Ligi grubundan çıkarken de yazmıştım. Okan Buruk'un vizyonu geniş ve bunu da yansıtmaktan çekinmiyor. Abdullah Avcı'lı Başakşehir'in lig şampiyonluğunu odak alıp, Avrupa Ligi'ni ciddiye almamasından geldik bugünlere. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Sevilla'ya karşı verdikleri mücadeleyle, Avrupa Ligi ön elemesi ve gruplarında verdikleri mücadele hiçbir zaman bir olmadı. Geniş ve yaşlı kadro, bol rotasyon. Sonuç da büyük hayal kırıklıkları.

"Taraftarımız yok" durumuyla günü kurtarıyordu. Ligde her yıl şampiyonluk yarışının içinde olmak da onun adına başarıydı. Bunu kendi ifade ediyordu. Oysa sonuca gidilebilecek, geniş imkanlarla hareket ettikleri bir lig. Onlardaki kadro ve transfer imkanı çoğu büyük takımımızda yoktu. Şampiyon olamadın, 8 puanlık farklar eridi. Avrupa'da da hayal kırıklıklarını oynarken büyük bir antipati kazandın. 

Okan Buruk'un şu başarısı sayesinde Başakşehir'e karşı oluşan o antipati yıkıldı. Bugün ligde de yarış içinde, Avrupa'da da tek başına ilerliyor. Yeni Malatyaspor'u bir kenara bırakıyorum, Avrupa'da yer alan diğer takımlarımız büyük bir hayal kırıklığıydı. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un oldukça başarısız olduğu dönemde bayrağı Başakşehir taşıyor. Büyük olmaya bugün yaklaştılar işte. Okan Buruk'un imzasıdır bu.

Kafa yapısı, hedefleri farklı bir kere. Galatasaray döneminde görmediği başarı kalmadı. Avrupa'yı daima ilk hedef tutan camianın içinde büyüdü. Fatih Terim gibi de bir teknik adamla çalıştı. Oradan Inter'e gitti, dil öğrendi, vizyonunu daha da geliştirdi. Teknik direktörlüğe adım attığında da potansiyelini ilk andan bu yana gösterdi. Geldiği konumun da sürpriz olmadığını düşünüyorum. Bence bir sonraki adımı da belli ve günün birinde ulaşacak.

Bence ligi de 2. planda tutuyorlar. Yarışın içinde mümkün olduğunca kalmaya çalışacaklar ama Avrupa'daki şu yürüyüş çok daha değerli. Gladbach ve Roma'lı gruptan çıktılar, Sporting gibi bir takımı 3-1'lik dezavantaja rağmen elediler. Şimdi de Kopenhag'ı çektiler ki tur şansı oldukça yüksek. Orayı da geçince çeyrek final. Başakşehir gibi bir takım için oldukça büyük başarı. Şu an içinde bulunduğumuz karamsar ortamda da bu başarıyı herkes istiyor.


Ülke puanı da önemli. 1 sıra daha indiğimiz dakika Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak takım gönderemiyoruz. Bayrağı Başakşehir taşıyor ve aldığı her puan oldukça önemli. Avusturya da yıllar içinde Salzburg başta olmak üzere birçok takımıyla iyi işler çıkarıyor. Büyük takımların bir an önce kendine gelmesi ve Avrupa'da yürümesi gerekiyor. Bizim sıra kaybetmeye değil, aksine yükselmeye ihtiyacımız var. En kötü ihtimalle ilk 10 arasına geri dönmeliyiz.

8 yorum:

  1. bir gün fatih hoca bıraktıktan sonra yeni t.d miz belli..

    YanıtlaSil
  2. ülke puanı meselesinde,ukraynanın seneye 6bin puanı silincekmiş eski başarılarından gelen..öyle bir durum var.sanırım lucescunun shakhtar ile kazandığı puanlar bunlar,son 5senede alınan puanlar geçerli olduğu için.sonra güncelleme geliyor.dolayısıyla seneye değil belki,bir sonraki sene 2takımda ön eleme oynayacak ancak daha sonra tekrar eskisi gibi olacak,şampiyon olan direkt gruplara gidecek.dolayısıyla bu sene çok önemli.seneye ise lig şampiyonluğu hiç olmadığı kadar önemsiz olacak,şampiyonluk düşünmeden yeniden yapılanma için en uygun sezon:gelecek sezon..seneye genç oyunculara şans vererek değerlendirilmeli hatta zirve mücadelesi şampiyonluğa hasret kalmış rakiplere bırakılarak birikmiş hırsları alınmalı :)
    Okan buruk konusuna gelicek olursam boyundan büyük işler yapıyor gibi görünebilir.oysa kendini kanıtlayarak geldi başakşehire,umarım bu sene ligde arkamızdan ikinci olurlar.kopenhaga gidecek olmaları belkide olası bir kupanın işaretidir,ancak tabiki çok zor.güçlü rakipler var.final oynarsa terimden sonra otomatikman 1.teknik direktör adayı olur takımımızın.ben şahsen enaz birkaç sezon daha fatih hocanın takımın başında kalıp daha sonra başkan adayı olmasını isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O büyük avantaj olur. İlk 10'a bir şekilde gelip, orada tutunmamız gerekiyor.

      Sil
  3. Avci kendini Turkiye'ye ispatlama pesindeydi. Okan Buruk ise Kariyerini Avrupa'da surdurme pesinde. Oyuzden Avrupa arenasinda kendini gøstermek istiyor. Hak veriyorum. Avci'ya ne oldugunu gørduk. Ligde zaten Fatih Terim'in basinda oldugu Galatasaray varken niye baska takimlar sampiyonluk kovalar anlamiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da burada da ispatlayamadı. Okan Buruk ise her iki cephede de kendisini kanıtladı. Bu iyi bir vizyondur.

      Sil
  4. Akhisar'da başardıkları da sıradışıydi Okan Hoca'nın... Fatih Hoca'dan sonra Galatasaray'da görmek isteyeceğim tek hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ta ilk Elazığspor günlerinde dahi bu potansiyeli yansıtıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir