6 Şubat 2020 Perşembe

Onyekuru'nun dönüşü beklediğimin daha ötesinde


Kayserispor karşısında hızını beğenmiştim. "Hızıyla" bildiğimiz bir isim olsa da daha da hızlanmış gibiydi. Topla hareketleri çok daha seri haldeydi ki mevcut özelliğinin üzerine koymuş. Fizik olarak da beklediğimin çok ötesinde. Hatta, Alanyaspor karşısında oynayan çoğu Galatasaray'lıdan da iyi durumda. Monaco'da çok fazla oynamadı, maç eksiği vardı. Üzerine bir de sıtma hadisesi eklendi ve kamp göremedi, yine maç oynayamadı. İyi bir geri dönüş bu.

Onyekuru'yu ligin ilk yarısında yana yakıla aradık. Yıllar içinde sol kanatta kullandığımız futbolcularla alakalı bir ezber oluşturmuştuk. O ezberden şaşıp, "teknik" özelliği ön plana çıkartınca afalladık. Geçen sezon gelen şampiyonluğun en güçlü yanlarından biri Onyekuru'ydu. Özellikle de ligin 2. yarısında oynadığı futbolla. O da sol kanada geçmesi ve özelliğini daha net ortaya koyabilmesiyle alakalıydı.

İyi de kullanıyorduk Onyekuru'yu. Şu an onu da hatırlamamız gerekiyor. Alanyaspor maçında kaç kez pas göstermesine rağmen o pası bir türlü alamadı. Açık alan da buldu, defansın arkasına sarkmayı da denedi. Bunu da fizik olarak iyi durumda değil dediğimiz, yeni toparlanan Onyekuru yapıyor. Yağmurun da etkisiyle zorlaşan zeminde gösterdiği mücadele oldukça iyiydi. Fizik anlamda güçsüz bulmadım.

Seri önemli olacak. Onyekuru'yu besleyecek, istediği pasları atacak isim o. Bu yüzden de Seri'nin orta sahadaki varlığını olmazsa olmaz görüyorum. Seri'nin asist sayısının ne denli artacağını göreceğiz. Alanyaspor karşısında rotasyon vardı, bu da etken. 11'de beklediğimiz asıl isimler içinde Onyekuru'yu görmek gerekir. Falcao, Emre Akbaba, Feghouli, Seri, Saracchi ve Mariano gibi isimlerle.

Fizik olarak iyi durumda olması güzel. Hafta sonu oynanacak maçta da 90 dakikayı rahatlıkla çıkartır. Tabii Ömer Bayram'ın varlığında o iş nasıl olacak bilmiyorum, hocanın kararı da önemli. Onyekuru da şu düzenin tek eksik parçası ama o düzende Ömer Bayram'ın da önemli yer tuttuğunu söyleyebilirim. Seri'yi de kesemezsin, o da Onyekuru'nun ilacı. Hücum tarafında elimiz çok güçleniyor. Daha bir de bekleyen Andone var.

9 yorum:

  1. falcao ne zaman takımla çalışmalara başlar, bilgin ya da tahminin var mi ? her kafadan farklı bi ses çıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. falcao'nuj dönüşü diye bişey yok kardeşim, unut onu. illa soruyorsan 10 güne takımla çalışmalara başlar. ama istikrarsız görüntüsü devam eder...

      Sil
    2. İlk adsız arkadaşım;

      Bu hafta böyle geçer, gelecek hafta başı takımla başlar ve Malatya maçı sahada olur. Her yoruma inanma, bilgi kirliliği blogda da oluyor maalesef.

      Sil
    3. abi sen konya maçından sonra da 1 haftaya döner diyordun ?

      Sil
    4. Döndü işte, koşulara başladı. Riske atmak istemiyorlar, oynar yoksa Kasımpaşa maçında da. Ciddi bir durum yoktu yani.

      Sil
  2. Feghouli ve Seri ile birlikte daha iyi olabilir hatta şu da var ki Belhanda'nin attığı birkaç pasta geçen seneki ezberlerinin izi vardı.

    YanıtlaSil
  3. Onyekuru fizik olarak iyi evet ama merak etme birkaç haftaya düşer hoca sağolsun takımı hiç çalıştırmıyor. O da ortama uyum sağlar 60 tan sonra dili dışarıda gezmeye başlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir