8 Şubat 2020 Cumartesi

Papiss Cisse'yi izlerken Diagne'yi anımsamak


Tesadüf mü bilmiyorum ama iş garip bir yere çıkıyor. Papiss Cisse ve Diagne aynı tarzda forvetler. Fizik yapıları, imajları bile aynı. 2 futbolcu da Senegalli ve penaltı konusundaki anlamsız ısrarlarını görünce insan düşünmeden edemiyor. Hatta Gomis'i de ekleyeyim, o da Senegal asıllı. Papiss Cisse'ye bakıyoruz, bu sezon attığı penaltıların yüzde 80'ını kaçırmış. Buna rağmen ısrarla topun başına geliyor ve takımını galibiyetten ediyor.

İlk penaltıyı kaçırdı, tekrarlanınca golü buldu. 3. penaltının başına geldiğinde de sanırım hepimiz kaçıracağından emindik. Babamla maçı izliyorduk, ona da söyledim. Üst direk ya da üstten aut gibi bir şey bekliyordum, üst direkten döndü. Ya sol köşeye vuruyor, ya da üstten kaçırıyor. Köşeden kaçırma hakkını doldurduğu, attığı golü de üstten atınca 3. penaltıyı da oraya atacağı kesindi. 90 dakika boyunca da bir şey yapmadı ve bu 90 dakikayı nasıl tamamladığını anlamadım.

Kenarda Junior Fernandes gibi bir silah var. Alan açılmış, Fenerbahçe risk alıyor. Cisse'yi orada el freni yapacağına, Junior Fernandes gibi hızlı, topu taşıyabilecek bir ismi oyuna almak galibiyeti getirdi. Mustafa Pektemek'i oyuna almışsın zaten, topu o tutuyor. Cisse ısrarı çok yanlıştı. Açık alanda da Djalma haricinde bir Alanyasporlu etkisi yoktu. 

Efecan Karaca da kötü bir maç çıkardı. O Dlajma beraberliği tek başına aldı desek yeri, hatta galibiyeti de getiriyordu. Jailson'un olduğu yer madendi ve orayı müthiş işledi. Eğer Jailson, Galatasaray maçında da stoper oynayacaksa Onyekuru yükleniyor diyelim.

Fenerbahçe'nin temposu, coşkusu ve galibiyet isteklerine lafım yok. Sorunları hücum noktasındaki oyun aklı ve bitiricilik. Max Kruse bu anlamda tek başına hareket etmek durumunda. Vedat Muriqi'yi ne kadar övsek de iyi bir bitirici değil, aynı şekilde Garry Rodrigues de. Zaten kanat gibi kullanılıyor ve bu tarzda etki etmesi imkansız. Forvetini duvar gibi kullanmalı, Gomis'le uyumunu hatırlayın. Fatih Hoca'nın etkisi de büyüktü.

Bir kanatta da Tolga Ciğerci oynayınca hücum tüm mücadelesine rağmen sıfırlıyor. Galatasaray da tam tersi. Coşku ve mücadele az ama akıl, bitiricilik çok yüksek. Falcao, Emre Akbaba, Feghouli ve şimdi onlara katılacak olan Onyekuru. Hatta kenardan da Adem Büyük gibi ekstra katkılar alıyoruz, Fenerbahçe'de ise Mevlüt Erdinç kayıp. Andone de dönüyor ki elimiz çok güçlendi.

Kasımpaşa karşısında alınacak galibiyet seni Fenerbahçe'nin önüne atıyor. Şampiyonluk havasını kokladıktan sonra da en ciddi favori olacağımızı düşünüyorum. Bugüne kadar da hep böyle olmuştur. Galibiyet serisine devam etmek, Fenerbahçe deplasmanına kadar kazanmak gerekiyor. Deplasmana Fenerbahçe'nin önünde gidebilirsek de o günün şartlarına göre derbi yorumu yaparız. Elbette bizim fikstürümüz de zorlaşacak, bu yüzden de şu arada kayıp yaşamamalı.

10 yorum:

  1. şu 60 dan sonra düşüş yaşamasak her şey daha iyi olacak ama bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde oyuncu degisikligi 60'larda gelse 70-80 yerine o dusus ønlenebilir

      Sil
    2. Düşük kondisyon değil, oyuncu değişikliklerinde geç kalmak kaynaklı. Hoca bence de o noktada hatalı.

      Sil
    3. değişiklik yapmıyor zaten o ayrı bir sorun,yedek kulubesi hiç olmadıgı kadar güçlü ama hoca yapmıyor değişiklik inadına

      Sil
  2. bizim çok zorlu fikstürümüz başlayacak ilerleyen haftalarda. iyi bi takım olsak tamam ama bu takım o fikstürden kolay kolay çıkamaz. neyse ki ts var ve bu sezon işi götürüyorlar ve şu an bana göre açık ara 1 numaralı favoriler. belki biz olamayız ama neyse ki fb'nin de olacağını sanmıyorum. ali koç mutlu olmasın da nolursa olsun artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maçların çoğu içeride, avantaj da bu. Sivas deplasmanından da çekinmiyorum. Fenerbahçe / Alanya deplasmanları sorun görünüyor.

      Sil
  3. son derece sakin (hatta sinsi) davranmalı ve işimize bakmalıyız. saçma şeylere takıp kavga etmeye hiç gerek yok. umarım terim de böyle düşünür.

    YanıtlaSil
  4. Genel faydaya bakmayip kendisinin bir gol daha fazla atmasını her şeyin önüne koyuyor. Kimilerinin kafası değişik işliyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir