14 Şubat 2020 Cuma

Saracchi ve Mariano bir anda olmazsa olmaz hale geldiler


Sarachhi'de korkulanın olmaması güzel olsa da erken davrandık. Henüz takımla birlikte çalışmaya başlayalı 1 gün olmuştu. Bunda futbolcu da etken, ısrarı neticesinde gelişen bir olay. Yine de biraz daha temkinli olunabilir ve beklenebilirdi. İdmanda ya da maç öncesi ısınırken sorun görünmeyebilir ama maçta ortaya çıkıyor. Yeni Malatyaspor karşısında olmasa da Fenerbahçe karşısında sahada olacaktır. Bu da bize ders olsun diyelim.

Saracchi önemli ve takımın alternatifsiz isimlerinden biri daha. Gelir gelmez, direkt olarak katkı vermeye çalışan ve gelişen oyunun en önemli parçalarından biri. Temposu çok yüksek, sürekli bindiriyor ve rakip ceza sahası içine de boş pası yok. Galatasaray'da 3 maç oynadı ve 2 asisti var. Tüm Bundesliga kariyerinde 1 asisti bulunuyor. Kariyerine bakınca çok asist yapan bir isim olmasa da burada görüntü değişiyordu.

Genç futbolcu tabii, gelişim sağlayacak. Bu anlamda da en iyi teknik adamlardan birinin geline geldi. Onyekuru ve Denayer örneğini sık sık veriyorum, Saracchi adına da geçerli olacak. Potansiyel bir hücum bekiydi ve o potansiyeli parlatacağı adres olacağız. Hücum düşünüyoruz, bu düşünce içinde de Saracchi'nin temposu önemli bir hal alıyor. Saracchi olmadığında orayı doldurabildiğimizi de söylemek güç olacak.

Emre Taşdemir zaten gitti. Kalsaydı da buradaki görüntüsü ileri gitmiyordu. Linnes formsuz, Ömer Bayram'a ise sol bekte ne kadar güvenebilirsiniz? Saracchi'nin mümkün olduğu kadar sahada kalması gerekiyor. O sahada olduğunda oyun her iki kanada daha iyi dengeleniyor ve çoğu futbolcunun performansı artıyor. Şu an sağ tarafa sıkıştık, Mariano'ya fazlasıyla yük biniyor. Feghouli de beklenen seviyede değil derken zorlandığımız anlar oluyor.

Yeni Malatyaspor karşısında Saracchi ve Mariano yok gibi duruyor. Bu noktada da sorun yaşanabilir. Şener Özbayraklı sağ, Linnes sol bek oynayacak gibi duruyor. Tempo tamam da, üretkenlik tartışılır durumda. Bu maça özel Ömer Bayram sol bek, önünde de Onyekuru olabilir mi diye düşünüyorum. Varlık içinde yokluk çektiğimiz anlara yine geldik. Saracchi ve Mariano bir anda olmazsa olmaz hale geldiler.

10 yorum:

  1. Alanyaspor maçında sürekli önündeki adamı kaçıran kanadını yol geçen hanına çeviren mariano dan bahsediyorsun değil mi olmazsa olmaz derken? Kaçırmayı bırak zahmet edip takip te etmeyen hani.

    YanıtlaSil
  2. Malatya macinda onceligimiz hucum olacagi icin Omer Bayram bence sol bekte oynayacaktir bence. Isabetli orta kesme ozelligini daha iyi kullanabilmek acisindan.

    YanıtlaSil
  3. Maç temposuna artık yavaştan ısınabilmesi açısından Onyekuru sol açıkta başlasa, Ömer de sol bek oynasa bu maçlık... Sanki solda Linnes, sağda Şener yönteminden daha mantıklı gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç 11'de görmek adına ideal dediğin gibi. Ömer Bayram da nefes alabilir bu şekilde.

      Sil
  4. Bence Ömer'in 1 maçlık sol bek oynamasında sakınca yok. Zaman zaman yine orta sahaya da gelir. Ama ne olursa olsun bu maçı iç sahada oynayacağımız için kazanma ihtimalimiz yüksek. Deplasmanda olsaydı zorlanabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlık idare eder, özellikle de hücum dediğimiz için.

      Sil
  5. şampiyon olacaksak bu maçlarda yedekten gelenlerin katkısı çok mühim daha uzun zaman var mutlaka sakatlık ve cezalar olacak. her maç aynı on bir imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kalan maçları oynayabilir o 11. Haftada 1 oynanacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir