15 Şubat 2020 Cumartesi

Sezon sonu kiralık dönecek futbolcuları derlemişler, üzerine konuşalım


Görseli ve konuyu Twitter'da @GSG_SCOUT hesabından aldığımı belirterek başlayayım. Sezon sonu kiralık dönecek futbolcuları derlemişler, üzerine konuşalım. Listede 2 futbolcu haricinde kalanların takımda pek şansı olmadığını düşünüyorum. Kimi satılır ve bonservis girdisi sağlanır, kimi de yeniden kiralanır. Gençler açısından baktığımda ise Ali Yavuz Kol haricinde kalan isimlerin hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Bu yazıyı gençlere, diğer yazıyı da iddialı yabancılara ayıracağım.

Birhan Vatansever 22 yaşında ve uzun süredir alt lig takımlarında kiralık olarak forma giymekte. Arada parladığı dönem olsa da üst ligler adına bir türlü ışık yakmadı. Bu sezon da Bandırmaspor forması giyiyor ve neredeyse bütün maçlarda forma giymiş. Galatasaray'da 1 yıl daha sözleşmesi kalacak ama geri döndüğünde bonservisiyle bir yerlere gidecektir. Aslında çok daha erken yaşlarda kiralık giderek önünü açtı. En azından oynadığı lig için.

Listede Celil Yüksel yok ama o da Ocak ayında Adanaspor'a kiralandı. Şu ana kadar çıktığı maç sayısı 1 ve onda da 2 dakika oynayabildi. 22 yaşında o da ama ilk kez kiralık olarak gidiyor. Profesyonel olmak adına o kadar geç kaldı ki. Şu an zorlanıyor haliyle, hala genç futbolcu gözüyle bakıyoruz. Galatasaray'a geri döndüğünde şansı olmadığını düşünüyorum. O da ya kiralık gidecek, ya da x transfer adına takas olacak.

Recep Gül için üzülüyorum. 2000'li grubun en yetenekli futbolcularından biriydi. Belçika 2. Lig takımı olan Westerlo'ya giderken umutlu olsam da şans bulamadı. Sadece 1 maçı var ve onda da 12 dakika oynamış. Belçika, Hollanda gibi ligler doğru yerler diyoruz ya, orada dahi oynayabileceği bir takım bulmak önemli. Satın alma opsiyonu olsa da kullanılmayacaktır. Sezon sonunda geri döner, kamp döneminde bir şansı olabilir. Tabii koca sezonu çöpe attı ve bu durum onu geriye atabilir.

Emirhan Civelek de 2000'li grubun yetenekli sağ beki. Sezon başında Kayserispor'a kiralandığında umudum kırılmıştı. Çünkü şans bulması zordu ve beklediğim gibi de oldu. Türkiye Kupası'nda 3, ligde de 1 maçı var. Maalesef bulduğu süre az ve gelişim göstermek adına yetersiz. Sezon sonunda geri döndüğünde kamp kadrosunda yer alabilir mi bilmiyorum. Yetenekli bir gençti ama kariyerine başlangıcı doğru olmadı.

Ahmet Sivri ise Sancaktepe FK forması giymekte. Toplamda 15 maçta 1 gol atmış. Genellikle sonradan oyuna giriyor ama diğer gençlere oranla daha fazla forma şansı bulmuş. Yine de yetmez tabii, Galatasaray'a döndüğünde tutunması zor. Onun eksiği profesyonel seviyede takım oyununa uyumuydu. Geç başladı çünkü. Kuzey Kıbrıs'ta gol rekorları kırsa da bu seviye farklı, alışması da zaman aldı.

A takımda yer alma şansı olan ve ciddi gelişim sağlayan tek gencin Ali Yavuz Kol olduğunu düşünüyorum. Bu sezon toplamda 21 maçta 6 gol 1 asisti var. Tarsus İdman Yurdu forması giyiyor ve takımının da önemli kozlarından biri. Galatasaray'a döndüğünde kanat rotasyonunda şansı var gibi, gelişimi önemli. Kiralık futbolcular adına da doğru örnek diyebiliriz. Hoca, oynayabileceği takımlar çok önemli.

Ozornwafor'u da gençler arasında sayalım. Neticede 20 yaşında, saydığım çoğu isimden bile genç. Almeira'ya kiralık giderken dahi geldiği parayı çıkarmıştı. Satın alma opsiyonuyla kiraladık ama bunun kullanılacağını düşünmüyorum. Çünkü çok az süre buldu. Ligde 3, Kral Kupası'nda da 1 maçı var. Sürekli yedek kalıyor ve üst seviye adına maalesef umut vermedi. Bu yabancı sarmalında da Galatasaray'da tutunabilme şansı zor.

Metehan Mertöz de Eyüpspor'da ciddi anlamda şans buluyor. Bir Ali Yavuz Kol olmasa da en çok şans bulan 2. genç diyelim. Eyüpspor'la ligde 15, Türkiye Kupası'nda ise 2 maça çıkmış. Toplamda 2 golü var. Galatasaray'a geri döndüğünde şansını az görüyorum yine de. Yeniden kiralanacak ya da takasta gidecektir. Sol ayaklı bir sol kanat, kamp döneminde de izlemiştik.

6 yorum:

  1. Yabancı kontenjanı açılırsa valentine'e şans tanımak lazım. Yedek için iyi bir oyuncu olabilir gelişirse

    YanıtlaSil
  2. https://www.transfermarkt.de/dogan-can-davas/detaillierteleistungsdaten/spieler/340961

    doğan can davas a şans verilmeliydi kesinlikle.gençler arasında oynayan ve skor üreten ender oyunculardan biri.pro liglerde 32 gol 2 asiste ulaşmış.kısa sürede.

    YanıtlaSil
  3. hepsini göndersinler,fransa amiens takımının ortasaha ve forvet hattını alalım gelen parayla,psg den 4yeselerde,4tane de atarak kendilerini kanıtladılar,kuponumu yatırdılar,helal olsun:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir