20 Şubat 2020 Perşembe

Üzerine çok fazla konuşmaya gerek var mı?


Geçtiğimiz günlerde Lemina'nın güzel bir röportajını okumuştum. Üzerine konuşma fırsatı bulamadık, bu yüzden de şimdi değinmek isterim. Takımda kalmasını istediğimiz futbolcuların başında geliyor. Denayer ve Onyekuru gibi örneklerde olduğu gibi de göstermiş olduğu aidiyet çok büyük. Şu son sakatlıkta dahi nasıl yıkıldığını gördük. Sezon sonunda Lemina'nın transferi için büyük bir savaş içine gireceğiz.

"İstanbul'u çok seviyorum. Ben Müslümanım ve burası kozmopolitik bir şehir."

Müslüman olduğunu bilmiyordum. Dün de asistanı bu yönde bir açıklama yaptı. Böyle olmasının faydası şu, uyum sıkıntısı olmuyor. Denayer de Müslümandı ve şu aidiyette mutlaka payı oldu. Şehre alışması daha kolay, ortama ayak uyduruyor ve insanları seviyor. Kalmak istemesinde şu durum önemli bir yer tutmakta.

"Türkiye Ligi'ndeki en büyük problem, oyuncu alırken kiralanması. Takım kurabilmek için zaman gerekli ancak Şampiyonlar Ligi erken başladığı için bu zamanı bulamıyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığınız takımların çoğunun kimyası oturmuş durumda. Onlara karşı oynamak çok zor çünkü birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve takım kimyaları sayesinde daha kolay oynuyorlar."

Türkiye Ligi değil de Galatasaray için diyelim. O da bu sezona denk geldiği için. Sattığın kadar al sarmalı bazı noktalarda günü kurtarmak anlamına geliyor. Günü kurtarmak için de bu tarz kiralamalar ön planda. Kimi tutuyor ve takımda kalması için çabalıyorsun. Kimi de katkı vermiyor, aklı sezon sonunda. Kiralamaların çoğu da "fırsat kovalamaya" döndüğü için transferler son güne kadar sarkmak durumunda. Kamp görmüyorlar, bir anda Şampiyonlar Ligi başlıyor derken her şey karışıyor. Bunun önlemini almak ve daha akıllı hareket etmek lazım. Tabii her şeyin başı kaynak oluşturmak.

"Galatasaray'da kalmayı çok istiyorum. Burada çok mutluyum. Taraftarlarımızla da aramız çok iyi. Kariyerimi burada sürdürmenin en iyi karar olduğunu düşünüyorum."

Bu da bizi zorlayacak nokta. Geçtiğimiz günlerde de konuştuk. Takımda tutmak gerçek anlamda zor olacak. Belli bir piyasası var ve yaşı transfer için genç diyebiliriz. O rakamlar da 15 milyon avro'nun üzerine çıktığı an zaten şansın kalmıyor. Keşke kalsa ama tek bir futbolcuyu tutmak adına da böyle bir parayı verme lüksümüz yok. Galatasaray'ın birçok transfere ihtiyacı olacak. O satılır, bu satılır, şu şöyle gibi hayali yorumlar üzerine ancak FM oynanır.

"Fatih Terim şu an babam gibi. Çok büyük ve iyi bir insan. Galatasaraylılar onu çok seviyor ve sahip olduğu her şeyi sonuna kadar hak ediyor."

Üzerine çok fazla konuşmaya gerek var mı? Kiralık dediğimiz çoğu futbolcunun kalmak istemesi ve gösterdikleri aidiyette hocanın da imzası var. Onyekuru'yu görüyoruz, hocanın gözünün içine bakıyordu. Lemina da böyle. Hocanın istediğini veriyor ve saha içindeki en önemli kozlarından biri. Takımda kalmasını, uzun süre onunla devam etmeyi ben de diliyorum.

6 yorum:

  1. bu sezon bikaç defa 1 hafta 10 günlük sakatlıklari oldu. onun dışında bi istikrar sağladı diyebiliriz. oyunculuğuna zaten diyecek bişey yok. yani bunları birleştirdiğimizde kulübüne muhakkak çok iyi teklifler gelir. burada tutmak güç olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun, aylar süren sakatlıklarının olmaması güzel. Oynadıkça da aslında açılıyordu.

      Sil
  2. Bu adamı olur da gelecek sene de baglarsak ve denildiği gibi mert hakan da gelirse acayip bir orta saha hattı kurulur, selcuk-melo sevıyesinde. Heyecan verici gercekten. Ancak lemina nın yedegını de almak lazım bu kez elbette onun okadar kaliteli olmayacaktır. Donk un bir tık daha oyun kurma kabiliyeti olanı yeter gerekirse fizikten de biraz feragat edersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O seviyeyi bilmem de, ciddi bir orta saha rotasyonuyla karşı karşıya kalırız.

      Sil
  3. Ligin ilk yarısı sakatlıktan çok maç kaybetti. Bu sakatlığı tekrar tekrar çıkmaz ortaya umarım. Saha içinde ise neden premier lige gittiğini kanıtlıyor oyunu ile... Seri öyle değil mesela bu adamı niye almış fulham diyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadıkça açılıyor diyebiliriz aslında. Dediğin gibi, oynadıkça kalitesini ortaya koyuyor. Seri için uygun bir yapımız yok belki de, bilemiyorum. Burada olmadığı kesin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir