13 Mart 2020 Cuma

2010 - 2011 sezonunun ne kadar kötü gideceği şu fotoğrafta gizli


Yazacak bir şey de yok. İnsan ister istemez "futbol" gibi konuları düşünmez hale geliyor. Sağ olsun alınan bazı kararlarla da bizi buna ittiler. Zaten ligler ertelendi de, şu süreçte Galatasaray maçları hariç bir maç izler miyim bilmiyorum. Galatasaray'la da alakalı derbiyi zaten konuşuyoruz. Arada da bu tarz nostalji yazıları yazayım diyorum. Bu konuyu eminim ki daha önce de yazmışımdır. O kadar uzun zaman geçti ki hatırlamıyorum. Şu fotoğraf beni nostaljinin kapısına itti.

2010 - 2011 sezonunun ne kadar kötü gideceği şu fotoğrafta gizli. Sezon başında yapılan transferlerle neyin ne olacağını az çok anlıyorsunuz. Takımızın başında Rijkaard gibi bir teknik adam olmasına rağmen, hocanın oyun yapısına uymayacak ne kadar isim varsa aldık. Bir önceki sezon kadromuz daha iyi olmasına rağmen de bu durum böyleydi. 2010 - 2011 sezonunda ise çok daha kötüye gittik ve enkaz diyeceğimiz sezon asla tesadüf değildi.

Tabii yabancı sınırı da etken. İster istemez yerliye muhtaçsın ve bu tarz transferler yapmak zorunda kalabiliyorsun. Ekonomin de kötüyse kim varsa toplama derdindesin. Musa Çağıran, Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Ali Turan ve Çağlar Birinci'li transfer harekatı da bunun göstergesi. Musa Çağıran genç, Çağlar Birinci de Milli Takım sol beki diyebilirsiniz ama diğer isimlerin varlık gösteremeyeceği çok netti.

Ali Turan'ın transfer süreci oldukça sancılıydı. Kayserispor'la olan sözleşmesi bitiyordu ve o günlerde de Galatasaray'la adı ciddi şekilde anıldı. Kayserispor da o günlerini Galatasaray'ı suçlamakla geçirdi, sonrasında da futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Mart ayına geldiğimizde de sözleşmesi fesih edilmişti. O noktada maç eksiği doğdu. Tarzı da Galatasaray'a pek uyacak gibi değildi. Bence stoperdi ama ağırlıklı olarak sağ bek denendi, 2 pozisyonda da tutmadı. Ocak ayında da takımdan ayrıldı.

Serdar Özkan ise Beşiktaş'ta bir türlü olmamış bir gençti. Çok şans buldu, bize geldiğinde de gençti ama kendisiyle alakalı çok fazla umut yoktu. Şu an geldiği noktayı başarılı sayıyorum mesela. Büyüklerde olmasa da Türkiye sınırları içinde iyi bir kariyer yaptı ve Süper Lig dışına pek düşmedi. Galatasaray'da da olmaması doğal, zaten beklenti yoktu. Arda Turan onun için "çalım atmayı ondan öğrendim" diyordu. Aklımda kalan tek şey bu.

Çağlar Birinci, o dönemin iyi yerli sol beklerinden biriydi. Milli Takım'a kadar da yükselmişti. Onun şanssızlığı sakatlıklar diyebilirim. O sezon çok fazla sakatlık yaşadı ve kendini gösteremedi. Forma giyebileceği bir ortam vardı yoksa. Fatih Hoca göreve geldiğinde de ondan vazgeçmedi ve takımda 2. , 3. sol bek olarak tuttu. Hiç katkısı olmasa da Galatasaray'la kazandığı 2 lig şampiyonluğu var. Yine de hayal kırıklığı işte.

Mehmet Batdal da o günlerin potansiyel forvetlerinden biriydi. Bucaspor formasıyla iyi bir çıkışı vardı ve o performans da kendisini Galatasaray'a taşıdı. Çok beklentim yoktu tabii. Genç diyeceğimiz bir isim için dahi bile yaşı vardı. Çok geç görülmesi ve ancak 24 yaşında Süper Lig'e adım atması düşündürmüştü. Baros'un arkasında direkt 2. forvetti. Baros sakatlandıktan sonra da forma ona geldiğinde katkı veremedi. Başakşehir'le ilerleyen yıllarda çok daha iyi bir görüntüsü olmuştu.

Musa Çağıran ise Altay'dan gelen genç bir yetenek. Ondan yana beklentim vardı. Bugün de Süper Lig arenasında ama kendisinden beklenen seviyeye bir türlü ulaşamadı. Osmanlıspor'da da çok başarılı günleri olmuştu. Bizde ise pek tutulmadı. Hatta Fatih Hoca da ertesi sezon göreve geldiğinde çok fazla düşünmedi. Düşünülmesi halinde kazanılabilir bir yetenek olduğuna inanıyordum. Galatasaray'dan erken ayrılığı kendisi adına şanssızlık.

6 yorum:

  1. Bana sorarsan bu sezonun ilk yarısında izlediğimiz futbol takımı bundan daha beterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç oyunu futbol, sezonun geneline bakmak lazım.

      Sil
  2. skibbe sonrası bülent korkmaz takımı 2011 takımından daha kötü oynuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skibbe'nin hücum oyununu düşününce haklısın.

      Sil
  3. Galatasaray vasatı kabul edemiyor. İdare eder denilen hiçbir futbolcu olmadı bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Eskiden iyi olan isim bugün düştüğünde dahi kabul etmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir