14 Temmuz 2020 Salı

Alpaslan Öztürk & Galatasaray, Ocak ayında konuştuğumuz transferlerden biri daha


Ocak ayında konuştuğumuz transferlerden biri daha. Yana yakıla stoper aradığımız o günlerde ismi gündeme gelmiş ama hamle yapılmamıştı. Elimizde bonservis girdisi yoktu, bu tarz bir transfer o gün için zordu. Önce yabancı kiralık stoper arıyorduk, sonrasında yerliye döndü iş ve gün sonunda kimseyi alamadık. O gün için bu durumu büyük bir sorun olarak görsem de, Donk'un istikrarıyla en azından sezon sonuna kadar günü kurtarıyorduk.

Yaz döneminde strateji değişecekti elbette. Mutlaka stoper transferi yapılacak, orada alternatif açığı var. Luyindama geri dönse dahi, Marcao'nun piyasası var ve ayrılığı ihtimal dahilinde olabilir. O da kalmış olsa dahi yine alternatif stoper konuşacağız. Donk kalır, Ahmet Çalık'ın durumu zor. Emin Bayram, Işık Kaan Arslan gibi gençleri de rotasyonda görebiliriz gerçi. Bu da eminim ki herkesin asıl beklentisi.

Ocak ayında Alpaslan Öztürk'ü biraz da Donk'un yerine düşünüyordum. Hemen hemen benzer özellikte futbolcular. Alpaslan Öztürk de hem 6, hem de stoper. Topu oyuna iyi sokan, topla çıkabilen, fizik özelliği güçlü, size hava hakimiyeti de sağlayabilecek bir futbolcu. Donk 33 yaşında, Alpaslan Öztürk ise 26. Orayı yerliyle geçmek bir yana, yaş olarak da gençleşmek mümkün. Ama Donk öyle bir performans gösterdi ki 1 yıl daha takımda tutulmasını önemli görüyorum.

Büyük bir istikrar gösterdi. Sorunsuz da bir futbolcu. Ayrıca yaş ne olursa olsun kendisine iyi bakıyor ve yaşın ilerlemesinin sıkıntısını yaşamıyoruz. Alpaslan Öztürk'le birlikte orada ciddi bir alternatif daha kazanmış olursunuz. Stoper oynar, orta sahayı yedekler, gerektiği yerde sağ beke dahi geçer. Fenerbahçe ve Başakşehir'in de peşinde olduğu yazılıyor. Piyasası büyüyecek, Göztepe'nin de onu takımda tutması zor.

Nereden nereye işte. Kasımpaşa, Eskişehirspor ve Elazığspor gibi takımlarda şu performansı göremedik. Hatta "olmayacak" diye düşünüyorduk. Göztepe'de ise geçen 2 yıldaki istikrarı çok büyüdü. Serdar Gürler için yazdıklarımın fazlası onun adına geçerli. Direkt olarak büyük takımlara göz kırpıyor. Şu stoper yoğunluğu olmasa Milli Takım adına da ciddi bir aday diyebilirdim. Stoper için kaliteyi ve yerli ağırlığını arttırmak adına iyi bir transfer olabilir.

28.03.2020 tarihli yazı..

11 yorum:

  1. Gelirse fenerbahçe li sadık ciftpinar vakası gibi olur. Elimizde patlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alakasız 2 futbolcu. Sadık Çiftpınar sadece hızıyla ayakta. Alpaslan Öztürk komple bir futbolcu. Birçok pozisyonu oynayabiliyor.

      Sil
  2. Donk'u gençleştirmek ve yerlilesmek adına mantıklı bir transfer olabilir.
    Zaten artık Avrupa'da da bizde de o deli paralar konuşulmayacak... Az maaşlara hatta çok düşük maaşlara alismamiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı yerdeyim.

      Sil
    2. Gençlerbirligi'den Berat iyi potansiyelli bir oyuncu fakat sözleşmesi devam ediyor keşke olabilse oda alpaslan gibi bir değer 22 yaşında olması sebebi ilede hoca tercihi olabilir.hamza hoca ile fatih hoca arasındaki sevgi saygı ilşkisi devreye girebilir..

      Sil
    3. Berat zor, değerli bir genç.

      Sil
  3. Ben de son dönemde Marcao-Luyindama ikilisinden birinin veya ikisinin de satışını, karşılığında Kaan Ayhan-Alpaslan Öztürk gibi isimlerin transferini bekler haldeyim. Yeni yabancı kuralıyla beraber bunun yapılması daha da mantıklı. Tabii ki eldekilerin çıkarılabilmesine bağlı. O yüzden kontaktta kalmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinin satışını bekliyorum, o da Marcao olur gibi. Alpaslan Öztürk hem stoper, hem 6 numara için çok ciddi bir alternatif.

      Sil
  4. Alparslan Öztürk yanlış değilsem alt yapımızdan çıkma zaten diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alpaslan belçika dogumludur alt yapı eğitimini orada aldı bizimle bir ilgisi olmadı ülkemize kasımpaşa transfer olarak geldi..

      Sil
    2. Aynen öyle, Belçika doğumludur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir