1 Mart 2020 Pazar

Döneminin Barcelona'sının 11'ini yazınca da böyle bir kıyasın galibi olurdu


Skores'in yapmış olduğu Guardiola ve Mourinho'nun en iyi 11'leri üzerine konuşalım. Hatta bunun bir de Fatih Terim versiyonunu yapmak lazım. Guardiola ve Mourinho'nun kadrolarını kıyaslayınca Guardiola'nın kadrosu ön plana çıkıyor. Zaten döneminin Barcelona'sının 11'ini yazdığımızda da böyle bir kıyasın galibi olurdu. O gün oynadıkları futbolun durdurulması imkansızdı ve her şeyi de rahatlıkla kazandılar.

Busquets / Xavi / Iniesta orta saha 3'lüsünü yazıp, önüne de Messi'yi attığınızda iş bitiyor. Stoper hattı da Pique / Puyol, sağ bekte Dani Alves. O dönem için pozisyonlarının en iyi futbolcuları. Tarihin gördüğü belki de en iyi takım olmaları yanı sıra, şu orta saha 3'lüsü bir aradayken de en iyisi oluyorlar. Kalan isimler de biraz Bayern Münih soslu. Kalede Neuer, sol bekte Alaba, forvette de Lewandowski tercihleri doğal. Hücum hattında Henry'nin olmaması tartışılır.

Mourinho'nun ise çalıştırdığı birçok takım var. Porto, Chelsea, Real Madrid ve Inter dönemleri üzerine odaklanmak gerekiyor. Manchester United dönemi biraz kayıp dönemdi. Saydığım 4 takımda büyük başarılar var ve özellikle de Porto, Chelsea, Inter dönemindeki imzası büyük. O Inter'le Guardiola'nın Barcelona'sını elemeyi başarmıştı. O başarıda da Mourinho'ya aidiyetle bağlı birçok yıldız var.

Forvette Drogba, solda Ronaldo, sağda Eto'o tercihleri doğal. Eto'o aslen bir 9 numara olsa da Pandev, Milito'lu hücum hattının sağ kanadında etki göstermişti. 3 forvetli müthiş bir düzendi o. Sneijder de Inter günlerinde pozisyonunun en iyilerinden biriydi. Şampiyonlar Ligi'ni aldıkları sezon en iyisi seçilmesi gerekiyordu. Lampard / Xabi Alonso orta sahasıyla da müthiş bir hat oluştu. Stoperde ise Carvalho mu Pepe mi denilir belki, onun dışındaki kadro bence de doğal.

Kıyasa vurunca Guardiola mutlaka daha baskın. Barcelona dönemiyle farkını ortaya koymuş oluyor. Klopp'la alakalı da birkaç yıl sonra böyle bir işe girişilebilir. İstikrarı seviyor gerçi, Liverpool günleri uzun sürecektir. Yine de hangi kadroyu daha çok seviyorsunuz derseniz de Mourinho'yu gösteririm. Hocayı seviyorum, takımlarını da farklı gözle izledim. Belki duygusal bakıyorum ama bu futbolculara daha çok bağlıyım.

4 yorum:

  1. mou'nun devri bitti gibi. hele tottenham tercihi, hiçbir şey çıkmaz tottenham kariyerinden, yanlış bi meydan okuma oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitti tabii. Bence Premier Lig'de devam etmemesi gerekiyordu.

      Sil
  2. normalde klopp un uzun yıllar liverpool da kalıp üstüste şampiyonluklar kazanması beklenir ancak gercek hayat bilgisayar simülasyonu değil..seneye liverpool beklentilerin uzağında kalıcak ve kloop gönderilecektir.sonraki durağı bayern olur ve orda çok başarılı bir on yıl geçirir..mourinho,guardiola ve ancelotti nin bu sene kariyerlerindeki son ada sezonu.mourinhonun gelecek yılki durağı biziz :) ancelotti juventusa yakın,pep barçaya geri döner..gs bu sene şampiyon olamayacak ne yazıkki.trabzon başakşehirin önünde ipi göğüsler.beşiktaş 4. olur..seneye galatasaray açık ara şampiyon olur.ali koç gelelecek sezonun ortasında yapılcak olağanüstü kongrede başkanlığı birakacak,aziz yıldırım aday olmayacak,kimsenin tanımadığı biri başkan olacak.beşiktaşta sergen hoca bir istikrar yakalasa da yönetimden umduğunu bulamayacağı için seneye bırakacak.başakşehir istikrarını sürdürecek.bu istikrar okan buruk a 2-3 yıl içinde gs kapılarını açacak ancak kısa sürecek bu dönemde umduğunu bulamayacak.fatih terimin otorite boşluğunu dolduramadığı öne sürülecek.türk futbolunun gelecek 5-10 yıldaki tek başarısı veteran oyunculardan oluşan milli takımdan gelecek.sakat oyuncularımız iyileşip kaldığı yerden dönecek..önümüzdeki 9 yılda gs 4,bjk 2,fb 1,ts1 şampiyonluk kazanacak..ben kahinmiyim?hayır futurolog benim işim bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalması halinde kazanır aslında. Guardiola ayrılacak çünkü, bence devam etmez. Haliyle de önü açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir