14 Mart 2020 Cumartesi

Falcao'nun Onyekuru'ya boşaltacağı alan büyük nimet olacak


Erteleme taraftarıyım, ilk günden bu yana yazdığım gibi. Ertelemenin geleceğine de inanıyorum. Bu hafta sonunda yaşayacağız bunu. Galatasaray - Beşiktaş maçının da seyircisiz oynatılması kadar saçma bir durum yok. Önlem değil bunun adı. Bir işe yaramadığını da Avrupa'da gördük. Şu an neredeyse tüm ligler ertelenmiş durumda. Şu an "erteleme" diyen bir tek bizleri görüyorum. Eminim ki derbi sonrası saat 21 civarı erteleme isteği biraz daha geniş çevreye yayılır.

Seyircili ya da seyircisiz fark etmiyor. Bu maçın mutlak favorisi olduğumuzu düşünüyorum ve net bir galibiyet bekliyorum. Oyun düzenimiz oturdu ve fazlasıyla keyif veriyoruz. Beşiktaş ise Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından heyecan yakaladı. Hücumu düşünün, bu noktada risk de alan bir takım oldular. Zaafları ise kadro kalitesiyle alakalı. Galatasaray'ın da işlemesi gereken nokta bu zaaflar olacak.

Karius büyük bir zaaf mesela. Hele ki Muslera'ya kıyasla. Galatasaray'ın kalecisi maç kazandırıyor, Beşiktaş'ın kalecisi ise tek başına maçı kaybettirecek düzeyde. Galatasaray hücumu da mümkün olduğu kadar Karius'u zorlayacaktır. Aynı şekilde Boyd / Gökhan Gönül sağ kanadının da Saracchi / Onyekuru gibi hızlı isimler karşısında zaaf yaşayabileceğini düşünüyorum. Boyd yerine Lens de olabilir, çok bir şey değişmez. Onyekuru'nun Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi cirit atmasını bekliyorum.

Beşiktaş, bekleyerek oynamayacaktır. Oyun düzenlerinde de bu yok, sabırlı bir oyun anlayışları kadro itibarıyla olamaz. Sivasspor'un ilk 10 - 15 dakikada yaptığı baskı gibi bir baskıları olabilir. Maç seyircili olsa bu baskıyı kurmak daha zor olurdu. Benim düşüncem Seri'nin 6, Lemina'nın 8 oynaması. Lemina'yı 6'ya yazdığımızda o baskı altında geriden çıkmakta zorlanmıştık. Donk, Marcao, Lemina ya da Seri ve Mariano gibi isimlerle geriden pasla çıkmak mümkün. Galatasaray da bunu bir an olsun bırakmaz.

Beşiktaş'ın ön alandaki baskıcıları o kadar güçlü değil. Burak Yılmaz'la ne kadar ön alanda baskı yapabilirsiniz? Beşiktaş'ın avantajı Atiba / Elneny ikilisinin oturması ve Boateng'in varlığı olacak. Galatasaray orta sahasının da temposu yüksek olacak. Umarım Seri 6, Lemina 8 gibi oynar. Lemina / Ömer Bayram ikilisini öne biraz daha atabilirsek o ön alan baskısını biz daha rahat kurarız. Vida / Ruiz ikilisi ne kadar kaliteli olsa da hataya müsait ve ağır. Falcao'nun savunmayı peşine çekmesi ve Onyekuru'ya boşaltacağı alan büyük nimet olacak.

Caner / N'Koudou ikilisinin temposu, Mariano / Feghouli ikilisinin ise oyun aklı yüksek. O kanada önlem mutlaka gerekecek. Alan açılırsa bunu iyi değerlendirirler. Top Galatasaray'da kalmalı. O vakit bu ikilinin oyun aklı ve teknik becerisi çok daha baskın olacaktır. Kulübeye bakınca da özellikle hücum tarafında ciddi alternatif sahibiyiz. Oyunun gidişatına göre ayarlamalar yapılabilir. Yeter ki geç kalınmasın ve 70 dakika klişesi yaşanmasın.

6 yorum:

  1. Hafta içi Serdar Ali Celikler'in iması ile başlayan Mesut Bakkal'in iddiaları ile zirve yapan müthiş bir algı operasyonu vardı bize karşı. Buna federasyon da ortak oluyor her fırsatta. Şimdi ellerine fırsat geçmişken Galatasarayımıza verebilecekleri en büyük zararı vermeye çalışıyorlar. Çünkü 3. sene üst üste şampiyon olmamız işlerine gelmiyor. Biliyorlar ki bu sene olursak seneye de garanti biz şampiyonuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okumuyorum bile o haberleri. Cevap vermeye değmez.

      Sil
  2. Falcao'nun savunmayi pesine takma tuzagina dusmeyecek 2 stoper varsa ligde biri Skrtel digeri Victor Ruiz. Vida'ya yogunlasmali ve belki Penalti'da kazanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vida'ya yoğunlaşılacak zaten. Geçen sezon ki derbide de Diagne onu bitirmişti.

      Sil
  3. Benim dusuncem Lemina 6 Seri 8
    Lemina 6 için daha uygun fizik gucu yüksek atletik calim ata bilen pres ozelligi olan birisi
    Zaten Seri ilk geldiginde ilk macinda bunu konuşuyorduk.. 6 numarada cok pas hatalari falan sonra duzeldi ancak ben Serinin hucuma yakin oynamasi taraftarıyım
    Yaninda Ömer mi yoksa Belhanda mi bu zor bir secim aslında
    Sebebi malum biri ligin asist krallarindan biri bu sezon iyi performans sergiliyor digeri aslinda yetenekli ancak arızalı bir isim gerci hoca artik onu bence beyninden sildi
    Sadece boyle maclarda kullaniyor
    Malumunuz Fenerbahçe maci her sey sey giderken bir anda bizi zor durumda birakiyordu az daha
    Uzun sözün kisasi en zor tercih burada Omer mi Belhanda mi
    Ben bu gün daha cok Feghouli ve Marianonun oyun aklına güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 derken klasik ön libero mantığıyla yazmıyorum. Roller var. Seri'nin 6 numara pozisyonunda oynaması ön libero gibi değil, regista gibi. Derindeki oyun kurucu olacak, iyi olduğu haftalardaki gibi. Lemina ise 8 numarada iki yönlü orta saha.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir