16 Mart 2020 Pazartesi

Fatih Terim'i sadece Galatasaray'ın teknik direktörü olarak görmeyin


İlk andan itibaren "ertelemeyle" alakalı gerekenleri yazdık. Biraz olsun derdi sağlık olan herkes de böyle söyledi. Saat 21 sonrası da herkesin erteleme noktasına geleceğini yine yazmıştım. Görüyorum ki maç sonrası "erteleme" diyenlerin sesi yükselmiş. Dertleri sağlık değildi, sürekli yazıyorum. Şu an dahi "gereken önlemler alındı" yazılıyor. Avrupa denedi ve olmadı. Sonrasında da erteleme yoluna gittiler. Biz de bu yola gireceğiz ama çöpe attığımız 1 haftayı izledik.

Fatih Terim'i sadece Galatasaray'ın teknik direktörü olarak görmeyin. Maç sonunda yapmış olduğu basın toplantısı tarihe geçecek nitelikteydi. Zaten tarihin de ta kendisi hoca. Neden böyle olduğunu da her fırsatta izletiyor. Tüm Türkiye'nin derdini anlattı o gün, herkesi temsil etti. Yüzünde maske ile "devletimiz her türlü tedbiri almıştır ve böyle yapıyorsa bir bildiği vardır" diyen kulüp başkanını da izledik. Bir yanda da Fatih Terim. Kararı siz verin.

Muslera da güzel konuştu. Futbolcuların, teknik heyetlerin ya da basın mensuplarının canı yok mu. Maç öncesi tokalaşmayı iptal ediyorsunuz ama saha içindeki mücadele ne olacak? Yabancı futbolcu ağırlıklı oynanıyor. Hepsinin aklı ailesinde, ülkesinde ve arkadaşlarında. Yabancıyı da geçtim, kimi şu ortamda saha içine odaklayabilirsin ki? Kimden futbol anlamında ne alabilirsin. Şu an futbolun neyini konuşalım.

Futbolun da ruhunu öldürdük. Şampiyonluğun belki de en kritik haftasında 2 final maçının ruhsuzluğunu izledik. İzlediğinden kim keyif aldı? Kimse doğal olarak sahaya odaklanamadı ve izleyenlerin dahi "halı saha" kıvamında takıldığı bir ortam oluştu. Zaten yapacağımız şeyler için çok geç kaldığımızı düşünüyorum. 

Fatih Terim harici konuşan olmaması daha da acı. Kimse çıkıp da "maçlar ertelenmeli" diyemiyor. Birkaç tane yabancı futbolcuyu gördük sadece. Fatih Terim herkesi savundu bu basın toplantısında. Herkesin dile getirmesi gerektiği şeyleri "belki de ceza alacak olmasına rağmen" söyledi. Herkes "böyle karar alındıysa bir bildikleri vardır" kafasında. Bu da Türk futbolunun içinde olduğu konumu en net şekilde özetliyor.

10 yorum:

  1. Hoca güzel konuştu ama cezayı yapıştıracaklar maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar da değil yani hangi konuşmasına ceza verecekler diyeceğim ama geçmişte verilen cezaları görünce olabilir de

      Sil
    2. o kadar da değil mi? terim gık dese ceza veriyorlar. dünkü lafları didik didik ederler her kelimeye ceza vermeye çalışırlar.

      Sil
    3. Ceza vereceklerini sanmıyorum. O kadar da olmamalı.

      Sil
  2. dillerin lal oldugu, yada pilli bebek gibi karnından konuştugu yerde fatih hoca gemileri yaktı bu oyunun paydaşları yani seyirciler, futbolcular . teknik adamlar. hakemler derneklerinin karar alma noktasında bir şeylere esir oldugunu her alanda oldugu gibi sendikalaşma olmadan çözümde olmazı çok açık net bir şekilde anlattı.. metin kurt un ruhu şad olsun...[.herkes söyleniyor, kimse söylemiyor ben söylüyorum ] sözü tarihe geçecek bu süreç geçtiginde ileride arama motorlarına insanlar yazdıgında sayfa bununla açılacak.. şu anda yazılı görsel basında korkudan bir çok kişi karar vericiye yanladı gıkları bile çıkmıyor ne yazıkki acınacak haldeler. musleraya , fatih hocaya hakaret edenlerin ileride en önce çocukları yüzlerine tükürecek. elbet bu günler geçecek tarih fatih hocanın ve musleranın konuşmasını yazacak çünkü suya yazmadılar kalplere ,akıllara, vicdanlara seslendiler toplumsal olarak herşeye biat etmeme adına unutulmaz ve büyük umut oldular ..akıllarını vicdanlarını başkalarına emanet edenleri ise unutmayacak tarihin çöp kutularında arayagız..oynanan diger maçlardan sonraki açıklamaları dinledikten sonra dünde yazmıştım sanırım hepimiz hemfikiriz iyiki galatasaray lıyız...bu arada fazla dillendirmek istemesemde ve hiçbir neden yoksada eger ceza verilecekse bunu sportif karar olmayacagını hepimiz biliyoruz .[.not burak bey toplumsal ikiyüzlülük yada biat kültürü örneklemesi için çok güzel bir örnek yazdıgınız trabzonspor başkanının agzında maskeyle ligler niye ertelensinki sözleri nokta...]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca o an tüm ülkenin sesiydi. Herkese karşı, cesurca konuştu.

      Sil
  3. Söz konusu insan sağlığı olduğunda bile akılları cakalliga çalışıyor. Avrupa da durumu gördük. Italya gereken önlemleri almadı şu an vaka sayısına gore en fazla ölüm oranı ve yayılım oranı onlarda. Herşey bu kadar ortadayken seyircisiz oynatmak gibi dahice bir fikir geldi akıllarına. Biz toplum olarak adam olmayız akıllanmayız. Illa her işimizde bir çakallık illa bir yaranma çabası. Gördük her iki maçta ki oyunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla o süreci biz de mi yaşayalım. Örnekleri var işte, tedbirini önden al ve o konuma düşme.

      Sil
  4. "Herkes "böyle karar alındıysa bir bildikleri vardır" kafasında. Bu da 'Türkiye halkının' içinde olduğu konumu en net şekilde özetliyor." aslında futbol gibi görünüyor ama ülkemizin bir gerçeği söz konusu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kafa umarım felaket sonuçlara yol açmaz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir