3 Mart 2020 Salı

FM 2020'e kadar ligde namağlup şampiyonluğum dahi yoktu


Çok uzun yıllardır bu oyunu oynarım. Yıllar içinde Galatasaray'la da birçok başarı elde ettim. Yine de hiçbirinde ligde oynadığım 34 maçın 34'ünü de kazanmadım. Bunu da henüz ilk sezonumdan başarmak ilginç oldu. 30 galibiyet 3 beraberlik gibi bir rekorum vardı, onu kırmış oldum. FM 2020'e kadar ligde namağlup şampiyonluğum dahi yoktu. FM 14'den bu yana da Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi kazanamadım. FM 18'de kazandığım Avrupa Ligi son Avrupa Kupası olmuş.

Türkiye Ligi kolay aslında, işin özü bu. Ara transfer güncellemesi öncesi Göztepe'yi de 2. sezonumda lig şampiyonluğuna ulaştırmıştım. Bir ara da Samsunspor'u en dipten alıp, en yukarı çıkarmayı denedim. Biraz sabrım olsa onu da başarırdım. Alt liglerden takım alıp, daha kısıtlı imkanlarla hareket etmek zevkli. Ara transfer güncellemesinin hatırına yeni bir Galatasaray kariyeri yapmak istedim.

Yaptığım hamleleri de az çok yazayım. Oyunun başlama tarihini "Almanya sezon öncesi" olarak ayarladım. O da 18-19 Haziran gibi başlıyor ve Falcao'nun sakatlığı yok. Ben de Falcao, Feghouli, Linnes ve Belhanda gibi isimleri direkt olarak satıp bonservis geliri elde ettim. Bu noktada atılabilecek yerli adımları da belli. Mert Yandaş, Nazım Sangare ve Uğur Çiftçi üçlüsünü kaçırmamak lazım. Emre Kılınç daha pahalı ve solda kenar forvet olmadığı için tercih etmedim.

Mert Yandaş hem 8, hem de 10 adına ciddi alternatif. Nazım Sangare de yer yer 5 üzerinden 4 yıldıza yükselebiliyor. Uğur Çiftçi de 3 yıldızın aşağısına düşmedi. Sağ bekte Zeki Çelik güncelleme öncesinde de ilk tercihimdi ve değişmedi. Onyekuru / Saracchi gibi isimler zaten kiralık. Bu arada Ozan Kabak'ı da sadece maaşını karşılayarak kiralayabiliyorsunuz. Çalışkan forvet kullandığım için Borre / Ahmet Kutucu'yu tercih ettim. Son gün James Rodriguez kiralaması da tamamen fırsat işi oldu.


Şu iki wonderkid'i ayrı olarak konuşmak lazım. İkisi de 16 yaşında başlıyor ve geldikleri noktalar muazzam. 1 yıl içindeki gelişimlerini görüyorsunuz. Direkt olarak oynayacak düzeydeler. Bu ikilinin önünü açmak için Marcao'yu da Ocak ayında sattım, yazın da Luyindama'yı göndereceğim. Emin Bayram için her yeni kariyer açışında güçler değişebiliyor ama hemen hemen böyle başlıyor. Son dönemde denk geldiğim en iyi Türk wonderkidler. Ömer Beyaz'ın ilk güncelleme öncesindeki havası biraz söndü.

Süleyman Luş, Atalay Babacan, Erencan Yardımcı ve Mustafa Kapı gibi isimlerin de gelişimleri iddialı. Orkun Kökcü'yü de transfer için düşünün derim, 1 yıl içinde net bir orta saha alternatifi oluyor. Genç isimleri oldum olası seviyorum ve önlerini de açmak istiyorum. Galatasaray'da lig açısından bir heyecan olmasa da Avrupa Kupaları adına iddia yaratmak istiyorum. Taktik konusunda ise klasik 4-2-3-1 oynuyorum, dikey tiki taka ile. 

6 yorum:

  1. linnes i tutuyorum genelde ben ama onun dışında direk herkes satılıyor. james rodriguez mutlaka geliyor o zaten oyunu 2 3 gömlek yukarı çekiyor. kiralık adına çok fırsat çıkıyor hiç beklemediğim oyuncularda. modric çıkmıştı bende. ve san akatılıyorum türkiye liginde şampiyon olmak için ekstra bir çaba da harcamıyorsun. yanlış hatırlamıyorsam ekim ayı gibi de bir kez yazmıştın FM20 hakkında orda da söylemiştim ama ara transfer güncellemesinden sonra tekrar söyleyeyim Galatasaray ile düzgün taktik ayarladığında ilk sezonda şampiyonlar liginde yarı final rahat görüyosun. biraz da kuranın yardımı ile fakat ben juventus ve liverpool u eledim. işin güzel yanı savunmamız gerçekten çok iyi gol yemiyor. bide FM20 ye nerdeyse bugünki lig sıralaması ile aynı durumda bende. sivas çok başarılı mesela Trabzon çok iyi başakşehir hep ilk 3 te. Galatasarayımız sadece şampiyonluğu erken garantiliyor. şimdiki gibi mayıs ayına bırakmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni güncelleme sonrası 6.5 milyon avro gibi bonservis getiriyor. Bu da değerli. Orayı yerliyle geçebiliyorum çünkü.

      Sil
  2. Ben fm 2019 ile samsunsporu 2.ligden aralıksız süper lige çıkarmıştım. Süper ligde 3.sezonumda 2;ertesi sezon da şampiyon oldum. 10 yıl sonra falan da Avrupa ligi almıştım. Her sene tr'de şampiyon olmuştum. Sonra bıraktım. 2020 daha oynamadım. Ama 19 bayağı zevkliydi. Ve taktiğim de 4-4-2 düz idi. İlginç şekilde en verimli taktiğim bu idi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kolay, özellikle Türkiye Ligi'nde. O doğru.

      Sil
  3. Hangi transferleri yaptın. Taktik tam olarak nasıldı paylaşabilir misin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir