7 Mart 2020 Cumartesi

Hazır olması halinde elbette Lemina ama tam anlamıyla hazır mı?


Sivasspor maçının kadrosunda Linnes ve Jesse'nin yer almayacağını düşünüyordum. Açıklanan kamp kadrosunda ise Andone yerine Linnes var. Andone'nin ismi ve kenardan geldiğinde yapacaklarıyla alakalı ciddi bir alternatife dönüşebileceğini düşünüyordum. Ocak ayında ayrılma durumu olsa dahi takımda tutuldu, sakatlığının iyileşmesi beklenildi. Gençlerbirliği karşısında oyuna girdiğinde de biraz olsun umut vermişti.

Linnes de mühim tabii. Şu an elimizde yeterli bek alternatifi yok. Sol beke Ömer Bayram'ı çekmek ya da Şener Özbayraklı'yı her iki bek için de alternatif olarak yazma ihtimali doğacaktı. Bu da bizi aşağı çeker. Şener Özbayraklı çok kötü durumda ve bu sezon beklenileni bir an olsun veremedi. Haliyle de Linnes'i mecbur kıldı. Her 2 beki de alternatif altına alacak bir futbolcu. O da beklenilen düzeyde değil tabii. Yine de sayısal eksiklik bizi buna zorunlu kıldı.

Jesse'nin kadroda olmaması ise doğal. Bu sezon da ondan yana umudum yok. Tam kadro devam ettiğimiz sürece tribünde olacaktır. Ham bir futbolcu, işlenmesi gerekiyor. Onun adına da yaz kamp dönemini bekliyorum. Potansiyeli var, gelecekte iyi işler de yapabilir. Şu aşamada imkansız. Forma verip ısrar edemeyiz, çünkü final haftaları. Garanti oynayacağız ve en iyi olanlar sahada olacak. Zorlu haftalar başladı.

4-3-3'ün devamını ve Seri'nin bu saatten sonra 6 numarada oynayacağını düşünüyorum. Yerini buldu, düzen bozulmayacaktır. Lemina mı Belhanda mı, şu an soru bu. Hazır olması halinde elbette Lemina ama tam anlamıyla hazır mı? Bunu bilmediğimiz için de Belhanda ciddi aday. Fenerbahçe deplasmanında Seri / Ömer Bayram / Belhandaü üçlüsü iyi iş çıkardı. Bu kurgunun devam etmesi beni şaşırtmaz. Bu tercih dışındaki kadroyu da biliyoruz zaten.

Muslera
Mariano Donk Marcao Saracchi
Seri Ömer Lemina/Belhanda
Feghouli Falcao Onyekuru

Sivasspor, ligin 2. yarısında sallansa da iyi bir takım. Özellikle kendi sahalarında çok coşkulu futbolları var ve tempo olmazsa olmazları. Ön alanda hızlı futbolcuların yanında, orta sahada da oyunun iki yönünü iyi oynayan isimleri var. Dikine futbolu ligin ilk yarısında en iyi oynayan takımlardı. Ligin 2. yarısında ise dikine oyuna biz de iyi ayak uydurduk. Sivasspor'da savunma tarafında bir dengesizlik var, bunu kullanmak lazım. Tempolarını da mümkün olduğunca aşağıda tutmak işi bireysel kalitelere ve Seri'nin organizasyonunda Onyekuru'nun savunma arkasına koşularına bırakır.

Kazanılmayacak bir deplasman değil. Hatta Galatasaray'ın galibiyetini bekliyorum. Kaybetmememiz halinde de çok büyük bir kayıp olacağını düşünmüyorum. Galibiyet serimiz ve bunun yanında iyi futbolumuz var. Kendi ezberimizden şaşmadığımız sürece de favori tarafız. Kurgumuz oturdu, 11'de oynayacak isimleri rahatlıkla sayabiliyoruz. Ezber de bundan kaynaklı. Mert Hakan Yandaş / Hakan Arslan hattını yıpratmak Galatasaray'a bu maçı getirir. Bağlantıyı kesen kazanacak. 

6 yorum:

  1. Jesse yi kenarda oturtmak yerine bir yerlere kiralamak daha iyi değil miydi? Siz de diyorsunuz ham futbolcu diye. Kenarda oturarak mı pişecek? Isteyen takımlarda vardı hazırda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi, çünkü Onyekuru sıtma geçirdi ve ne zaman, nasıl döneceğini bilmiyorduk. Haliyle de orası için alternatif olarak kaldı.

      Sil
  2. fb'yi deplasmanda yendik ya, sonra bende "zor maç, zor deplasman, zor fikstür" gibi deyimler kalmadı. artık herkesi içeride dışarıda rahat yeneriz gözüyle bakıyorum. zaten olması gerekende bu aslında. yeter ki senin oyuncuların gerçek kalitesini sahaya yansıtsınlar. bu sezonki liverpool gibi olmak zor değil aslında. senin irta sahanda seri-lemina ile 50m€ var. zor deplasman denilen sivasspor'da fatih aksoy, hakan arslan, mert yandaş var. seri, lemina, feghouli, falcao gibi isimlere sahip bi takımın ülke sınırları içinde yapması gereken aslında bu sezonki liverpool'un yaptığıdir. kaç senedir hayalim var şöyle psg vs gibi içeride dışarda 5 atan, şampiyonluklara ambargo koyan bi takım. inşallah bizde o evreye doğru gideceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. En zor ve imkansız diye bakılan yeri geçtik. Tüm maçları kazanmak imkansız olmamalı.

      Sil
  3. Beşiktaş maçindan daha zor maça çıkıyoruz. Çok sağlam bir rakip ve iyi üst sıra takımlarına karşı kaybetmiyorlar kendi sahalarında. Çok ciddi bir sınava çıkıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan haftalar içinde en zor maçımız diye bakıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir