7 Mart 2020 Cumartesi

Nonda'dan tertemiz katkı almadıysak kimden o katkıyı aldık bilmiyorum


Dün Nonda'nın doğum günüydü. Monaco'nun kendisiyle alakalı yaptığı videoyu görünce de üzerine bir şeyler yazdım. Yazmış olduğum "tertemiz performans" üzerine de nedense 1-2 tane olumsuz yorum geldi. Nonda'dan tertemiz katkı almadıysak kimden o katkıyı aldık bilmiyorum. Dönemin şartlarına ve futbolcunun geldiği konumu düşünerek bunu yazdım. Galatasaray'a geldiğinde süper yıldız değildi. 

Monaco günlerinde büyük bir potansiyeldi. Avrupa'nın "elit forvetlerinden" biri olması bekleniyordu. Bu çıkışın sonrasında da Roma'ya gitti zaten. Sorun da burada başlıyor. Öyle sakatlıklar yaşadı ki Roma'da sadece 22 maça çıkabildi. 1 yıla yakın süren sakatlıkları oldu ve gözden iyice düştü. Galatasaray öncesi Blackburn'de de kiralık olarak oynamıştı. Galatasaray'a ise son gün transferi olarak geldi.

Feldkamp dönemini hatırlarsınız. Yer geldi ilk 11 bütünüyle yerli futbolculardan oluştu. Linderoth'un uzun sakatlığından başlayarak, o sezon kadromuzda bulunan çoğu yabancıdan gerçek anlamda katkı alamadık. Buna Lincoln de dahil. İstikrar gösteren tek yabancı Nonda'ydı. Fotoğraftaki golde olduğu gibi de kritik gollerin adamı oldu ve o şampiyonluğun en önemli isimlerindendi. Bu tertemiz katkının ilk ayağıdır.

Ertesi sezon ise Baros takıma katıldıktan sonra onun arkasına geçti. O dönem de "nöbetçi golcü" olarak yoluna devam etti. Özellikle Skibbe'li günlerde Baros'un kalitesi oldukça yüksekti. Takımın hücum / savunma dengesi kötü olsa da hücum tarafında iyi bir organizasyon vardı. O da Baros'u yukarı taşıdı. Nonda ise kenardan geldiği ya da Baros'un olmadığı her maçta müthiş iş çıkardı. Bu da tertemiz katkının 2. ayağı.

Rijkaard zamanı da iyi bir 2. adamdı. Sezonun ilk bölümünde kenardan geldiği her maç büyük bir gol katkısı vardı. Ne zaman ki Baros'un uzun sakatlığı ortaya çıktı, o vakit Nonda sarsılmaya başladı. Tek kaldı çünkü. Geçmiş sakatlıklar kaynaklı da vücudu üst üste 11 oynamasını kaldıramadı. Yaşı da vardı bir yerde. Kewell forvete geçti gerçi, o da iyi iş çıkardı ama Nonda'nın istikrarı düştü. Ocak ayı geldiğinde de yabancı kontenjanı uğruna sözleşmesi fesih edildi. 

Bana sorarsanız hatalı bir karardı. Avrupa Ligi'nde Jo'yu oynatamadığımız için forvetsiz kaldık çünkü. İyi kötü Nonda bir alternatiftir, en azından sezon sonuna kadar devam edebilirdi. Bu feshin ardından da futbolu bıraktı. Genele bakınca da fiyat / katkı anlamında oldukça iyi bir transfer olduğunu görüyoruz. Galatasaray formasıyla 92 maçta 37 gol 8 asisti var. Genellikle kenardan gelen bir forvet için oldukça iyi rakam.

2 yorum:

  1. Galatasaray forması ile 37 gol çok iyi... Ben bu kadar çok olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gol attı. Özellikle de kenardan geldiğinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir